Dolar 32,2168
%-0.14
Euro 35,0970
%0.33
Altın 2.471,460
%1.03
Bist-100 10.159,00
%-0.15

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Bergama İlçe Milli Eğitim Müdürü’nden olay ‘İnce’ paylaşımı

Bergama İlçe Milli Eğitim Müdürü’nden olay ‘İnce’ paylaşımı

Bergama İlçe Milli Eğitim Müdürü Nuri Kiraz’ın sosyal medya hesabından yaptığı paylaşım ilçede, tartışmalara neden oldu. Kiraz, Cumhurbaşkanı Adayı Muharrem İnce’nin bir camide ibadet ederken çekilmiş fotoğrafı ile yaptığı paylaşımda “Eski bir Çin Atasözü der ki; Eğer tilki vaaz vermeye başladıysa gözünüz kümesteki tavuklarda olsun!” ifadesini kullandı. Paylaşımı değerlendiren CHP’li milletvekili Mustafa Balbay “Öğrencilerimizi kimlere emanet ediyoruz. Öğretmenlerimize kimler amirlik ediyor” diyerek tepkisini dile getirdi. Bergama İlçe Milli Eğitim Müdürü'nden olay paylaşım

  • Ege Postası
  • 20.06.2018 - 17:22

GÜLSEN CANDEMİR/ EGEPOSTASI-24 Haziran’da yapılacak Cumhurbaşkanlığı ve milletvekilliği seçimlerine sayılı günler kala bürokratların yaptığı sosyal medya paylaşımları tepki çekmeye devam ediyor. Danıştay üyesi Aysel Demirel, CHP'nin Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce'ye yönelik "Evet çok şükür başörtüsü mesele olmaktan çıkmıştır bugün gizlemeye çalıştığınız gerçek niyet ve çabalarınıza rağmen. Muharrem İnce zihniyetindekilerin yaşattıklarını unutmadık unutmayacağız" paylaşımın ardından Bergama İlçe Milli Eğitim Müdürü Nuri Kiraz’ın Muharrem İnce’nin camide ibadet ederken çekilmiş fotoğrafı ile yaptığı “Eski bir Çin Atasözü der ki; Eğer tilki vaaz vermeye başladıysa gözünüz kümesteki tavuklarda olsun!” paylaşımı tepki çekti. 

'DENSİZ BİR TWEET'

İlçe Milli Eğitim Müdürü’nün paylaşımına tepki gösteren CHP İzmir Milletvekili Mustafa Balbay’ın ilk değerlendirmesi “Densiz bir tweet” oldu. Balbay, İlçe Milli Eğitim Müdürü'nün haddini aştığını söylerken, “Müdür, kümesteki tavuklar derken kimi kastediyor, kimi tavuk yerine, kimi tilki yerine koyuyor'” diye sordu. 

Son dönemde, Danıştay Üyesi Aysel Demirel’den başlayarak, devletin memurlarının AKP’nin memuru gibi davrandığını ileri süren Balbay, “24 Haziran’da iktidar değişecek, Cumhurbaşkanı adayımız Muharrem İnce’nin söylediği gibi riyakat değil, liyakat ön planda olacak” dedi. 

Balbay, Bergama’da herkesin konuştuğu bu paylaşım için “Öğrencilerimizi kimlere emanet ediyoruz, öğretmenlerimize kimler amirlik yapıyor, gerçekten hayretler içerisindeyiz” diye konuştu. 

DAHA ÖNCE DE HAKARET ETMİŞTİ

İzmir, Bergama Milli Eğitim Müdürü Nuri Kiraz, 2016 yılında İstanbul Beşiktaş'taki terör saldırısının ardından sosyal medya hesabından paylaştığı “Meselenin özü” başlıklı yazısında, Cumhuriyet Halk Partisi'ne “Cumhursuz Halt Parçası” diye hakaret etmişti. Kiraz yazısında, “Darbeyle yapamadınız, ekonomik saldırılar ile yapamadınız, içimizdeki siyasi muhalefet maşanız olan Cumhursuz Halt Parçası ile de gerekli muhalefeti yapamadınız” diyerek saldırılar konusunda CHP'yi suçlaması dikkat çekmişti.

30 Mart 2014 yerel seçimlerinde Bergama'da AK Parti'den belediye başkan aday adayı olan ancak partisi tarafından aday gösterilmeyen Kiraz, seçimden 3 ay sonra Bergama Milli Eğitim Müdürlüğü'ne atanmıştı. 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.