Dolar 32,4375
%-0.15
Euro 34,7411
%-0.66
Altın 2.441,870
%0.23
Bist-100 9.916,00
%2.05

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Belevi  Geleneksel Şeftali Festivali yoğun katılımla gerçekleştirildi

Belevi Geleneksel Şeftali Festivali yoğun katılımla gerçekleştirildi

Belevi'de her yıl Temmuz ayında gerçekleştirilen ve bu yıl 6.sı düzenlenen Belevi Geleneksel Şeftali Festivali yoğun katılımla gerçekleştirildi. Festivalde sahne alması programlanan Grup Yol konseri İsrail'in Gazze saldırısı nedeniyle iptal edildi.Gecede sahne alacak olan grup yol yorumcuları Gazze'de her gün yitirilen canlara üzüldüklerini ifade ederek “orada kardeşlerimiz canlarını yitirirken bizimde burada şarkılarımızla geceye renk katmamız içimizden gelmezdi” dediler. Gazze halkı için sadece ağıt niteliğinde bir şarkı seslendiren Grup Yol yorumcuları gecede duygulu anlar yaşattılar

  • Ege Postası
  • 21.07.2014 - 14:25
İZMİR- Belevi Mahallesinin her yıl geleneksel hale getirdiği ve bu yıl 6.sını düzenlediği Şeftali Festivali'ne Selçuk Kaymakamı Ayhan Boyacı, eşi Havva Boyacı, Bayram Paşa Belediye Başkan Yardımcısı Muarrem Kavurgacı, Belediye Başkan yardımcıları Dr. Bülent Cinel ile Ali Karakurt , AK Parti Selçuk İlçe Başkanı  Sema Yeşilçimen , AK Parti Selçuk Belediye Meclis üyeleri Osman Başterzi, Nalan Başdemir, Burhan Becer, Orhan Karagüzel , Selçuk Ziraat Odası Başkanı ibrahim Erdallı ve Selçuk Ticaret Odası Başkanı Koray  Yolcuile çok sayıda Belevili vatandaşlar katıldı.

BİRİNCİLİK MAHSUN AKTÜR'ÜN
Belevi’de bu yıl 6.sı gerçekleştirilen festivale toplam 11 şeftali üreticisi yarışmacı olarak iştirak etti. Yarışmanın jüri üyesi olarak İlçe Tarım Müdürü Serdar Türemen, Ziraat Mühendisi Ünal Şimşek, Ziraat Mühendisi İbrahim Akgün, Selçuk Ziraat Odası Meclis Başkanı Memiş Çerçioğlu, Ticaret Odası Başkanı  Koray Yolcu, Özinan Narenciye ve Paketleme İşletmesi sahibi Aydın İnan, Olgunlar gıda sahibi Mehmet Olgun,Uşaklar Gıda sahibi Zeynel Uşak  ve Aroma Alım satım sahibi Habib Yaman hazır bulundu.
Yapılan değerlendirme sonucunda  şeftali üreticisi Mahsum Aktür  birinciliğe layık görüldü. Gecede ikincilik Yaşar Kanat'ın, üçüncülük ise Yaşar Özkoca adlı yetiştiricinin oldu .Diğer üreticiler ise Mansiyon dalında ödüle layık görüldü.
Yarışmada  birinci olan  Mahsun Aktür 'e ödülünü Selçuk Kaymakamı Ayhan Boyacı taktim etti.İkinci olan Yaşar Kanat ödülünü  AK Parti Belediye Meclis Üyesi ve belediye başkan vekili Osman Başterzi'den alırken üçüncü olan Yaşar Özkoca'ya ise Ödülünü  Bayrampaşa Belediye Başkan  Yardımcısı  Muarrem Kavurgacı teslim etti.
Yaklaşık  üç saat süren festival , Belediye Başkan Yardımcısı Dr. Bülent Cinel tarafından Grup yol yorumcularına taktim edilen plaket ile son buldu.
 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.