Dolar 32,5004
%0.08
Euro 34,6901
%-0.12
Altın 2.496,860
%0.5
Bist-100 9.693,00
%1.77

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Bornova köylerinde kalkınma seferberliği başlıyor

Bornova köylerinde kalkınma seferberliği başlıyor

Bornova Belediyesi, yerel seçimlerin ardından mahalle statüsü kazanan köylerdeki vatandaşların yaşam standartlarını yükseltmek için harekete geçti. ‘Doğa ve Köy Turizmi’ni canlandırmak için ilk olarak Beşyol Köyü’nde 5 bin kişinin katıldığı Kiraz Festivali’ni düzenleyen Bornova Belediyesi, yeni mahallelerin potansiyellerini belirlemek için çalışma başlattı

  • Ege Postası
  • 21.07.2014 - 11:34
İZMİR- Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila, ilçeye bağlanan köylerin mevcut kaynaklarını ve potansiyellerini en verimli biçimde kullanmalarını sağlamak için planlama çalışması başlattı. Bu amaçla yerel seçimlerden sonra Bornova’ya bağlanarak mahalle statüsü kazanan 12 köyün muhtarı ile biraraya gelen Başkan Olgun Atila, ihtiyaçları ve öncelikleri belirlemek için harekete geçti. Atila, belediye bürokratlarıyla birlikte katıldığı toplantıda, muhtarlardan yerleşimleriyle ilgili bilgiler aldı.
 
Muhtarlar, mahalle statüsü kazanmadan önceki dönemde köy tüzel kişiliğine ait olan mallar ve yoğun olarak üretimi yapılan tarım ürünleriyle ilgili bilgi verdi. Tarım ürünlerinin pazarlanması konusunda ihtiyaç duydukları destekler ve köylerine yapılmasını istedikleri yatırımlarla ilgili taleplerini antalan muhtarlar, bu konuda Bornova Belediyesi ile uyumlu bir çalışmaya hazır olduklarını söyledi.
 
Üreticiyle tüketici buluşturulacak
 
Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila, ilçenin yeni mahalleleriyle ilgili yaptıkları bilgi alışverişinin Bornova’da harekete geçirmeyi düşündükleri ‘Doğa ve Köy Turizmi’ konseptine büyük katkı sağlayacağına inandığını belirtti. Bornova’nın köylerini kiraz, zeytin, incir gibi kendi ürünleriyle kalkandırmayı amaçladıklarını söyleyen Başkan Atila, “Yeni mahallelerimizde çiftçilikle uğraşan vatandaşlarımızın ürünlerinin daha iyi değerlenmesini ve tüketicilerle doğrudan buluşması sağlamak için projeler üreteceğiz” dedi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.