Dolar 32,2525
%0.03
Euro 34,7745
%-0.08
Altın 2.437,320
%0.2
Bist-100 10.269,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Belediye var devlet yok

Belediye var devlet yok

Kent içi ulaşımı rahatlatacağı vaadiyle yapımına başlanan Ulaştırma Bakanlığı’nın “Çılgın Projesi” olarak duyurulan Konak Tünelleri, son günlerde tünel mağdurları ile sıkça gündeme gelen tarihi Damalcık semtinin rahatını kaçırmaya devam ediyor. Evlerine gelen gayrı resmi kamulaştırma evrakları karşısında mülkiyet hakları için direndikleri gerekçesi ile cezalandırıldıklarını savunan semt halkı, uyuşturucu bağımlıların mesken tuttuğu parklarını işaret ederek, “Burada devlet yok mu'” dedi ve haklarını aradıkları için de “Hizmet fakirine” döndüklerini söyledi.

  • Ege Postası
  • 19.07.2014 - 14:04
ERMAN ŞENTÜRK/HABER SERVİSİ- Ulaştırma Bakanlığı’nın başlattığı Konak Tünelleri Projesi nedeniyle yok olma tehlikesi ile karşı karşıya kalan ve kamulaştırma söylentileri nedeniyle “tünel mağdurları”nın gün geçtikçe arttığı tarihi Damlacık semtinde yaşanan dram bitmek bilmiyor. Konak Belediyesi’nin başlattığı çalışmalar sonrasında  bir nebze olsun rahatlayan ancak, güvenlik, ibadet ve kamusal ihtiyaçlarının dikkate alınmaması nedeniyle “Hizmet fakirine” dönen halk, “Burada devlet yok mu'” dedi ve mağduriyetlerini dile getirdikleri için kendilerine ceza kesildiğini savundu.



SEMTE ÇIKAN YOLAR DARALDI, HER YER PANOLARLA KAPATILDI
Konak Tünelleri Projesi nedeniyle zorlu günler geçiren ve tüneldeki inşaat çalışmalarını üstlenen yüklenici firma yetkililerinin sokaklarda dağıttıkları “gayrı resmi tahliye evrakları” sonrasında sosyal bunalımın eşiğine gelen Damlacıklı “tünel mağdurları”na bir darbe de semte çıkan yollarda geldi. Tünelin Konak çıkış istikametinde yer alan Bahri Baba Parkı ve Konak Diş Hastanesi önünde yer alan şantiye kapısından mahalleye çıkan yol üzerinde yürütülen çalışmalar sebebi ile yolların daraltılarak demir levhalarla kapatılması sebebi ile yolda yürümekte güçlük çeken semt halkı dolaylı yoldan cezalandırıldıklarını iddia etti. Konak’tan geliş istikametinde semte çıkan yolların daraltılması ile birlikte özellikle akşam hava karardıktan sonra yaya kaldırımlarını ve yolları kullanamadıklarını belirten vatandaşlar mahalleye kapatılmak istendiklerini savundu. Evleri yıkılma tehlikesi ile karşı karşıya kalan Damalcık sakinleri inşaat alanının genişletildiğini, vatandaşların kullanımına ait kamu alanlarının da ellerinden alındığını belirterek, semte girişlerin de panolarla kapatıldığını belirtti.  



TARİHİ SOKAKLAR ZİFİRİ KARANLIK
Gece saatlerinde göz gözü görmeyen tarihi sokaklarda yaşanan durum ise son günlerde tarihi semte yakışmayan bir diğer manzara o larak göze çarpıyor. Yerleşim bölgesindeki 4 ayrı sokakta yer alan sokak aydınlatma lambaları yaklaşık 6 aydır kullanılamayacak hale gelirken, vatandaşların İzmir Valiliği, Konak Kaymakamlığı ve elektrik idaresine yazdığı onlarca dilekçe ve ilettikleri sayısız şikayet ise sonuçsuz kaldı. “Burası İzmir değil mi'” diyen mahalle sakinleri, aydınlatma direklerinin tamir edilerek sokak lambalarının da tekrar çalışır hale getirilmesini istediklerinin altını çizerek, “Bu kentin mülki amiri İzmir Valiliği’dir. Sıkıntıyı çözmek de onların görevidir. Gidip Manisa Valiliği’ne mi başvuralım'” diyerek mağduriyetlerini dile getirdi.



YÜZLERCE YILLIK CAMİ KADERİNE TERK EDİLDİ
Tarihi semtte yer alan iki camiden yüz yılı aşkın tarihi geçmişe sahip Damlacık Camii kaderine terk edilirken, ibadet etmek isteyen halk ise duvarında çatlaklar oluşan ve zemin kayması sonucu hasar gören Aliağa Camii’ne gitmek zorunda kaldıklarını söyledi. Çoğunluğunu yaşlıların oluşturduğu semt sakinleri, özellikle ibadet saatleri içerisinde sıcak yaz günlerinde dik yokuşları çıkmak zorunda kaldıklarını belirterek, yaşadıkları çileye bir an önce çözüm getirilmesi ve verilen sözlerin de tutulmasını istedi. “Yol için camiyi bile yıkacaklar” diyen halk, dini inançlarına saygı gösterilmesini beklediklerini kaydederek, tarihi 1900’lü yılların başına kadar uzanan ve zemin güçlendirme çalışmaları nedeniyle geçici olarak kapatılan Damlacık Camisi’ne sahip çıkılmasını istedi.

EMNİYETİ GÖREVE ÇAĞIRDILAR
Öte yandan, son günlerde artan denetim eksikliği ve asayiş problemleri de semt halkını canından bezdirdi. Gece saatlerinde mahalle içerisinde çocukların oyun oynadıkları ve gençlerin spor yaptıkları oyun alanlarının bitişiğinde yer alan parkı mesken tutan kimliği belirsiz bazı kişilerin uyuşturucu ve alkol kullanımı da artmaya başladı. Gece saatlerinde sokağa çıkmaya korktuklarını dile getiren mahalleli, uyuşturucu bağımlıları ve alkoliklerin yaşam alanlarını esir aldıklarını kaydederek, emniyet güçlerini göreve davet etti. Söz konusu alanda gerekli denetimlerin yapılmadığını belirten halk ayrıca, gece saatlerinde parkta silahla havaya ateş açan bazı şahısların mahallenin genelinde huzursuzluğa yol açtığını da söyledi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.