Dolar 32,5666
%0.25
Euro 34,9544
%-0.05
Altın 2.445,000
%0.36
Bist-100 9.717,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Bayraklı'da ikinci Seyitler vakası

Bayraklı'da ikinci Seyitler vakası

​Aralık’ta yapılacak olan kongre öncesi gözler Bayraklı'ya çevrildi. İlçe Başkanı Yakup Gülcan'ın başarısız olduğunu ifade eden bir grubun, yaptıkları gizli toplantıda, Gülcan'ın atanması durumunda karşısında aday çıkarabilecekleri iddia edildi. Alınan bu karar akıllara, geçtiğimiz dönem genel merkezin kararına rağmen eski Başkan İsmail Sarı'nın karşısında kongrede aday olarak çıkan Erdal Seyitler’in zaferi ile biten Bayraklı kongresini getirdi.

  • Ege Postası
  • 21.11.2014 - 12:22
EGEPOSTASI- HABER SERVİSİ- AK Parti İzmir’de ilçe kongreleri devam ederken, gözler parti içi tartışmaların en fazla yaşandığı Bayraklı'ya çevrildi. 2014 yerel seçimlerinde AK Parti'nin kazanmaya yakın olarak gördüğü Bayraklı'da teşkilat üyeleri, başarısızlığın faturasını İlçe Başkanı Yakup Gülcan'a kesti. Yapılan gizli toplantıda bir araya gelen, teşkilatın önemli isimlerinden  Bayraklı Belediye Başkan aday adayı Hakkı Atilla,  ilçe Başkan Yardımcısı, Cemil Korkut,  Kurucu ilçe Başkan Yardımcısı Metin Fitoz, eski  İl yöneticisi İzettin Mizan, İlçe Başkan Yardımcısı Mustafa Atbaş'ın başını çektiği bir grubun, İlçe Başkanı Yakup Gülcan'ın başarılı olamadığı için yeniden aday olmaması gerektiği ve Bayraklı'da değişimin olması gerektiği iddiası ile düğmeye bastıkları iddia edildi. Alınan bu karar, geçtiğimiz dönem   genel merkezin kararına rağmen eski Başkan İsmail Sarı'nın karşısında kongrede aday olarak çıkan Erdal Seyitler’in zaferi ile biten Bayraklı kongresini akıllara getirdi.

İLÇE BAŞKANI TEŞKİLATI KUCAKLAYAN BİR İSİM OLMASI GEREKİYOR
 Toplantıdan değişim kararı çıktığı iddia edildi. Toplantı'da konuşulanlar şöyle:
 "İlçe başkan adayı, teşkilattan biri olmalı. İsim çok önemli değil. Herkesi kucaklayacak, dağılmış bir yapının toparlanması için  kucaklayıcı olacak ve Bayraklı ilçe teşkilatını yeniden heyecanladıracak ve seçim kazanacak bir ismin olması gerekiyor. Teşkilatın içinde olan, daha önce hizmet etmiş bir isim olmalı. Onun bunun adamı değil, Bayraklı teşkilatının adamının olmasını istiyoruz."
Yapılan toplantının son bölümünde, katılımcıların, hem genel merkezin hem de İl Başkanlığını bu hassasiyetleri göz önüne alarak bir karar almasını beklediklerini, aksi taktirde Gülcan'ın karşısına teşkilatın içinde bir aday çıkarabilecekleri iddia ediliyor.

YAKUP GÜLCAN BAŞARILI OLAMADI
Öte yandan Mevcut ilçe Başkanı Yakup Gülcan’ın icraatlarının masaya yatırıldığı toplantıda  ise, "Seçimi kaybetti, teşkilatı dağıttı, meclis üyeleri arasında büyük sorunlar yaşanıyor. Kendi yönetim kurulunda sıkıntılar var, mahalle teşkilatlarında sıkıntılar var. Bu sıkıntıları çözecek hamleler yapamıyor. Seçim kazanacağımız bir yerde seçim kaybetmiş bir ilçe başkanın yeniden görev alması doğru değil. “ denildiği vurgulandı. 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.