Dolar 32,5884
%0.35
Euro 34,7964
%0.19
Altın 2.507,870
%0.94
Bist-100 9.693,00
%1.77

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Engin'le sürece dair 4 soru 4 cevap!

Engin'le sürece dair 4 soru 4 cevap!

CHP İzmir İl Başkanı Ali Engin, adaylık ve genel seçim sürecini içeren dört soruya yanıt verdi.

  • Ege Postası
  • 20.11.2014 - 16:13
EGE POSTASI - Genel seçim süreci start alırken, CHP’de gündem milletvekili belirlemede izlenecek yöntemde… CHP tüzüğüne göre önseçim sadece hakim huzurunda üyelerin tamamıyla yapılıyor. Sadece delegenin görüşünü almak eğilim yoklaması olarak adlandırılıyor.CHP İzmir örgütünde önseçim sesleri yükselmeye başlarken tartışılan konu önseçimin şekli. Üyeyle yapılsın diyen de, delegeyle de yapılsın diyen var.

CHP İzmir’de gözler İl Başkanı Ali Engin’de…İki buçuk yıldır il başkanlığı görevini sürdüren Engin’in milletvekilliği aday adaylığı için istifa etmesi beklenirken, Engin sonrası il başkanının kim olacağı en çok merak edilen soru…Önseçimi yeteri kadar dile getirmemekle eleştirilen Engin, adaylık  ve genel seçim sürecini içeren dört soruya yanıt verdi.

Milletvekilliği aday adaylığı için istifa edecek mi'
İstifa edip etmeyeceğim kesin değil. Bu gibi kararları Genel Başkanımızla görüşmeden almak parti etiğine uygun değil. Genel Başkanımız partinin başında kal derse kongreye kadar kalırım, kongrede başka bir arkadaşımız seçilir. Söylediklerim kimilerine inandırıcı gelmeyebilir ama daha önceki yıllarda aday olmadığımda partiye gösterdiğim sadakat sözlerimin en büyük güvencesi.

Aday yöntemi için düşüncesi ne'
Önseçim istediğimi her yerde söylüyorum. Son olarak Ödemiş’te gerçekleşen ilçe dayanışma yemeğinde de söyledim. Tüm örgütle istişare etmeden ortak bir görüşmüş gibi açıklamam doğru değil.İl yönetimiyle görüştük. İlçe başkanlarıyla da görüşüyoruz. Belediye başkanlarımızla, milletvekillerimizle, gençlik ve kadın kollarıyla görüştükten sonra açıklayacağız. Şahsi fikrim önseçim…Yıllardan beridir önseçimi hep söylüyorum. Benim için önseçimin şekli fark etmez. Üyeyle de olabilir, delegeyle de olabilir. Hangi yöntemle yapılırsa yapılsın ama yapılsın.

 İstifa ederse yeni başkan konusunda sıkıntı yaşanır mı'
Olurda adaylık noktasında istifa edersem, örgütün bir sıkıntı yaşayacağını düşünmüyorum.Bu görevi yapacak çok arkadaş var. Yönetim kurulu sorumluluğunun farkında. Kendi içinden veya dışarıdan bu görevi yapabilecek birini mutlaka seçecektir. Bu konuda hiç kuşkum yok. Kimsenin de kuşkusu olmasın. Yönetimin sağduyusuna güveniyorum. Örgüt için en iyisini yapacaktır. Tüzük gereği sorumluluk yönetimde...

Genel seçimlerde İzmir’de nasıl bir tablo oluşur'
Oy oranında artış bekliyorum.Yerel seçimin çok üzerinde bir oy alacağız. Son haftalarda yaptığım STK toplantılarında AKP’ye müthiş bir karşıtlık var. AK Parti yüzde 30’u geçemeyecek. Bize daha önce mesafeli olmuş kesimlerden de “CHP’nin iktidar olması gerek” ifadeleri geliyor. Yerel seçimlerde kaybettiğimiz ilçeler arasında olan Torbalı, Kınık ve Aliağa’ya gittim. Örgütün motivasyonu çok yüksek. Birlik beraberlik var. 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.