Dolar 32,3572
%-0.38
Euro 34,7447
%-0.18
Altın 2.394,510
%-1.16
Bist-100 10.209,00
%1.62

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Bayraklı'da halk oyunları “kursiyerlerini” bekliyor

Bayraklı'da halk oyunları “kursiyerlerini” bekliyor

Bayraklı Belediyesi halk oyunları ekiplerinde yer almak isteyenler için yeni dönem kurs kayıtları başladı. Kursiyerler yıl boyu aldıkları eğitimle birlikte hünerlerini düzenlenen etkinliklerde sergileyebilecek.

  • Ege Postası
  • 02.10.2015 - 10:23
Bayraklı Belediyesi ile BAY-FEM Gençlik ve Spor Kulübü yeni dönem halkoyunu ekibi kurmak için kolları sıvadı. 7-12, 13-25, 26 ve üstü olmak üzere 3 ayrı yaş grubunda halk oyunu ekibinde yer almak isteyenler ücretsiz olarak kayıt yaptırabilecek. Kursiyerler yıl boyunca konusunda uzman antrenörlerden zeybek başta olmak üzere halay, Roman, Burdur, Üsküp ve Karadeniz yörelerinin seçkin oyunlarını öğrenecek. Çalışmalar önümüzdeki yılın haziran ayına kadar yoğun şekilde devam edecek.

ÇEŞİTLİ ETKİNLİKLERDE SAHNE ALACAKLAR!

Folklorcular Bayraklı Belediye’sinin yıl içerisinde düzenleyeceği çeşitli etkinliklerinde sahne alacak. Ekipler yıl sonunda, öğrendiklerini düzenlenecek bir gecede seyirci karşısına çıkacak. Başvurular Bayraklı Belediyesi Kültür Müdürlüğü, semt merkezlerine yapılacak.  

7’DEN 70’E HERKESİ BEKLİYORUZ

Unutulan değerlere sahip çıktıklarını dile getiren Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ, “Halk oyunu da bu yüzyılda ihmal edilen bir değerimiz. Türkiye’nin 7 ayrı bölgesine ait birbirinden güzel oyunlara sahibiz. Belediye olarak da 7 den 70’e herkesi folklor yapmaya değerlerimize sahip çıkmaya çağırıyoruz” dedi. 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.