Dolar 32,2263
%0.08
Euro 35,0683
%0.18
Altın 2.525,450
%0.99
Bist-100 10.644,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Belediye binası değil saatli bomba

Belediye binası değil saatli bomba

Önceki yıl meydana gelen deprem sonrasında yürekleri ağızlara getiren İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin Konak'ta yer alan hizmet binası yerinde saymaya devam ediyor. Mevcut binada yapılacak güçlendirme faaliyetleri için ilk etapta Akdemir Plaza'yı kiralayan Büyükşehir Belediyesi'nde boşalan bölümlere yeni birimler taşınırken, planlanan tadilat çalışmaları da başka bahara kaldı. Belediye binası değil saatli bomba

  • Ege Postası
  • 02.10.2015 - 09:17
ERMAN ŞENTÜRK/HABER SERVİSİ- 2006 yılında Dokuz Eylül Üniversitesi ile yürütülen ortaklaşa çalışma neticesinde Konak'taki mevcut hizmet binasında depreme karşı güçlendirme yapmak ve tadilat çalışması yürütmek için hazırlıklara başlayan Büyükşehir Belediyesi'nin planları suya düştü. Kiralanan ek hizmet binası milyonlarca lira para harcayan İzmir Büyükşehir Belediyesi, yaşadığı yer sıkıntısı nedeniyle çalışmalara bir türlü başlayamadı.

BELEDİYE KİRAYA ÇIKTI AMA...

Kentin kalbi konumundaki Konak Meydanı yanında yer alan binasında temel güçlendirme çalışmalarını her yıl erteleyen İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin kaderi yer bulamadığından ötürü aradan geçen 9 yıla karşın yine değişmedi. Belediye sarayında yürütülecek çalışmalar için ilk etapta yapının son katlarını boşaltan ve mevcut personeli de Halkapınar'da 3 yıllığına kiralanan ek hizmet binasına taşıyan Büyükşehir Belediyesi, milyonlarca lirayı da sokağa attı. Deprem riskine karşı personelinin can ve mal güvenliğini sağlamak amacıyla yapılması planlanan kapsamlı tadilat çalışmasına henüz start veremeyen belediye, senelerdir çürük binada hizmet vermeye devam ediyor.


BOŞALAN OFİSLERE BAŞKALARI TAŞINDI

Belediye hizmet binasında boşalan ofislere yeni personel ve diğer hizmet birimleri taşınırken, binada yapılacak deprem güçlendirme çalışmaları ile ilgili gerekli çalışmaların ise yer sıkıntısından ötürü rafa kaldırıldığı öğrenildi. Böylece, tartışmalara yol açan ve boş binaya ödenen kiralarla gündeme gelen Aydemir Plaza'ya sancılı taşınma sürecinde harcanan kaynağın yanı sıra, bu sefer olmayan tadilat için de kira bedeli gözden çıkartılmış oldu. Plan dahilinde dört ayrı hizmet binası kiralayıp mevcut belediye sarayını da boşaltarak tadilata sokmayı hedefleyen Büyükşehir Belediyesi, kalan birimlere yer bulamadığından ötürü bir kez daha ertelemeyle karşı karşıya kaldı.

CAN VE MAL GÜVELİĞİ YOK

Binlerce personelin çalıştığı binada yaşanan söz konusu sıkıntının yanı sıra, belediyenin yıllardır yenilenmeyen ısıtma-soğutma sistemlerinin de hayati tehlike saçtığı ortaya çıktı. Doğalgaz sistemi kullanılmayan hizmet binasının havalandırma, kalorifer, ısıtma ve soğutma gibi işlevlerini yerine getiren sistem ile mevcut boruların alınan çeşitli olumsuz raporlara karşın yıllardır yenilenmediği öğrenildi.

BİNA RESMEN TEHLİKE SAÇIYOR

Sık sık arıza çıkartan söz konusu sistemlerin yenilenmesi için tamamen boşaltılması gereken belediye sarayının zemin altında bulunan bölümlerinde yüzeysel tadilatlar ile ayakta kalan çürük borular ve dayanıksız parçaların ne zaman onarımdan geçirileceği ise merak konusu oldu. 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.