Dolar 32,4375
%-0.15
Euro 34,7411
%-0.66
Altın 2.441,870
%0.23
Bist-100 9.916,00
%2.05

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Bayraklı'da Cemalettin Alper rüzgarı

Bayraklı'da Cemalettin Alper rüzgarı

Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ'ın da vize verdiği CHP Bayraklı mevcut İlçe Başkanı Cemalettin Alper, göreve yeniden talip olduğunu düzenlediği basın toplantısında açıkladı. Yoğun katılımla gerçekleşen adaylık açıklamasında Bayraklı Belediyesi’ndeki görevinden istifa ettiğini duyuran Alper, “Bizler her zaman CHP’den yana olduk, parti kültüründen ve parti disiplininden yana olduk. Bu yolda kim engel olmuşsa, bu yolda kim ötekileştirmişse, bizim ömrümüz o onura sahip olmayanlarla uğraşmakla geçti. Bundan sonrada uğraşacağımın sözünü veriyorum” dedi. CHP Bayraklı’da mevcut başkan yeniden aday

  • Ege Postası
  • 28.11.2015 - 13:22
EDA EBRU NANECİ / HABER SERVİSİ – CHP ilçe kongreleri için adaylar belli olmaya devam ediyor. CHP Bayraklı İlçe Başkanlığı’nda yeniden aday olduğunu açıklayan mevcut ilçe başkanı Alper, gövde gösterisi yaptı. 6 Aralık Pazar günü ilçe kongresi gerçekleştirecek olan Bayraklı’da Cemalettin Alper rüzgarı esti. CHP eski İl Başkanı Ali Engin, CHP İl Disiplin Kurulu Başkanı Birol Soylu, İl Sekreteri Osman Peri, İl Başkan Yardımcıları Bahattin Özdemir, Kemal Kaygül, CHP Bayraklı eski İlçe Başkanı Levent Ölçer, meclis üyeleri, kongre delegeleri ve çok sayıda partili Alper’e destek verdi. Yoğun katılım nedeniyle toplantı salonuna sığmayan bazı partililer açıklamayı ilçe binasının koridorlarında dinledi.



“ZAFER KAÇINILMAZDIR”
Bayraklı’da CHP’nin yaptığı başarılı çalışmaları anlatan Alper, CHP’nin oy oranlarının arttığını ifade etti. Alper, “2009’da Bayraklı ilçe olduğunda 23 mahallede yaptığımız araştırmada 50 bin oy olan bölgede ilk defa seçime gidildiğinde Sayın Belediye Başkanı Hasan Karabağ, 78 bin 800 oyla 2009’da yerelde iktidar yaptı. Daha sonraki seçimlerde yine aynı ekiple yine aynı dokuyla bu başarıyı hep beraber elde ettik. Yerel seçimde oyumuzu 88 bin 800’e çıkartarak oy oranını arttırdık. Yine sizlerle başardık. Genel seçimlerde her zaman geride olduğumuz Bayraklı’da, 7 Haziran’da ilk defa sizlerle 25 bin oy fark atarak yerelden sonra genelde de birinci yaptık. 1 Kasım seçimlerinde de biz kendi evimizde Bayraklı’da 10 bin oy arttırarak bir kez daha birincilik yaşadık. İlçe başkanlarının, il başkanların elinde sihirli değnek yoktur. Genelde belirlenen politikaları yerelde halka iyi anlatarak, ötekileştirmeden, bütünleştirerek yaparsak zafer kaçınılmazdır. En büyük başarı mimar Sayın Belediye Başkanı Hasan Karabağ’dır. Yürekten teşekkürler” şeklinde konuştu.



“BAYRAKLI BELEDİYESİ’YLE HİÇBİR İLİŞKİM KALMADI”
2009 yılında belediyede çalıştığını ve eski ilçe başkanının istifa etmesiyle birlikte kendisine ilçe sekreteriyken, ilçe başkanlığı görevinin verildiğini söyleyen Alper, Bayraklı Belediyesi’ndeki görevinden istifa ettiğini açıkladı. Alper, “Birçok kez ilçe ile belediye birbirinin güdümünde, ilçe başkanı belediye de çalışıyor deniliyor. 2009’da evet belediye de çalışandım. Eski ilçe başkanımız meclis üyeliğinden dolayı istifa etti. İlçe sekreteriyken ilçe başkanı olarak görev verdiler. Belediyede çalışmamız hırsızlık, yolsuzluk yaptığımız anlamında değil biz yoksulun, işsizin her zaman yanındayız.  Bu göreve atanarak geldim seçilerek gelmek istediğimi bütün ekip arkadaşlarımla paylaşırken, Bayraklı Belediyesi’ndeki görevimden istifa ettim hiçbir ilişkim kalmadığını duyurmak istiyorum. Bizler her zaman CHP’den yana olduk, parti kültüründen yana olduk. Bizler parti disiplininden yana olduk. Bu yolda kim engel olmuşsa bu yolda kim ötekileştirmişse, bizim ömrümüz o onura sahip olmayanlarla uğraşmakla geçti. Bundan sonrada uğraşacağımın sözünü veriyorum” ifadelerini kullandı.



“BAYRAKLI BÜTÜN İZMİR’E MODEL OLMALIDIR”
Bayraklı’da kimseyi ayırt etmeden,  ötekileştirmeden hizmet ettiklerini vurgulayan Alper sözlerini şöyle tamamladı: “Açıkça siyaset yaptık. CHP’den taraf olduk. Kültüründen, halktan örgütten taraf olduk. Kişilerden taraf olmadık. CHP ilçe başkanlarının bağlı olduğu tek şey CHP tüzüğüdür. Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ bunun en güzel örneğidir. Bayraklı bütün İzmir’e model olmalıdır. Asla ve bayraklı da hiç kimseyi ayırt etmeden HDP’li, AKP’li, MHP’li herkese hizmet götürüyoruz. Asla yöneticisine meclis üyesine belediye başkanına ulaşamadık kimse diyemez. Eleştirilerimizi, bu binada, kongrede yapalım. Sokakta, kahvede eleştirmek fayda getirmemiştir. İzmir CHP’nin aynasıdır.  CHP Türkiye genelinde elinden geleni yapmıştır ama CHP’nin bir vitrin ve ekipleşme sorunu vardır. Bunu da kurultayda Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu en iyi şekilde değiştireceğine kuşkumuz yoktur.”

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.