Dolar 32,5874
%0.35
Euro 34,8352
%0.3
Altın 2.507,260
%0.92
Bist-100 9.693,00
%1.77

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
CHP Bornova'da Kavalar adaylığını açıkladı

CHP Bornova'da Kavalar adaylığını açıkladı

CHP Bornova İlçe Başkanlığı için ilk aday belli oldu. Bornova’da uzun yıllar siyaset yapan ve ön seçimden çıkarak milletvekili aday listesinde yer alan Nevzat Kavalar, CHP Bornova İlçe Başkanlığı için göreve talip olduğunu açıkladı. İlçe binası önünde miting havasında gerçekleşen adaylık açıklamasında Kavalar, “CHP’nin oylarını daha yükseğe çekerek iktidar yapmak için uğraş vereceğiz. Örgütün yoğun baskısından dolayı bu görevi üstlendim. Ben görevden kaçmayı hiçbir zaman sindiremem. CHP’ye hizmet etmek boynumun borcudur” dedi. Kongrede aday olması beklenen Kudret Yiğit Kavalar'a çiçek verdi. CHP Bornova'da Kavalar, ilçe başkanlığı için yola çıktı

  • Ege Postası
  • 27.11.2015 - 17:58
EDA EBRU NANECİ / HABER SERVİSİ – CHP Bornova'da 6 Aralık’ta yapılacak ilçe kongresi öncesi adaylar meydana çıkmaya başladı. Partinin 1 Kasım'da İzmir'den  Milletvekili Adayı olan Nevzat Kavalar, Bornova’da ilçe binası önünde düzenlediği basın toplantısıyla adaylığını açıkladı. Kavalar'ın  adaylık açıklamasına, mevcut İlçe Başkanı Fatma Doğru, İl Sekreteri Osman Peri, İl Başkan Yardımcıları Metin Atmaca, Savaş Akıncı, Bahattin Özdemir ve meclis üyelerinin yanısıra önümüzdeki günlerde ilçe başkanlığı için adaylık açıklaması yapması beklenen Bornova Belediyesi Eski Başkan Yardımcısı Kudret Yiğit ve çok sayıda partili katıldı. Partililerin yoğun ilgi gösterdiği adaylık açıklamasında Kudret Yiğit, Kavalar’a çiçek vererek başarılar diledi.

 “KİMSE BENİM TUZUM KURU DİYEMEZ”
CHP İlçe Başkanı Fatma Doğru, demokrasiden hızla uzaklaşan bir Türkiye profili olduğunu söyledi. Gelecekle ilgili herkesin endişe içerisinde olduğunu ifade eden Doğru, “Uzun aradan sonra tekrar kongre sürecindeyiz. Bu kalabalık kongreye olan ilgiyi ve heyecanı gösteriyor. 2012 sürecinde sonra kongreler ertelendi. Seçimler yaşadık. Nihayet tekrar yenilenme süreçleri geldi. 6 Aralık’ta kongremizi yapacağız. Partimiz için ülkemiz için toparlanma sürecidir. 2 genel seçimden sonra partideki motivasyonun yükselme sürecidir. Herhangi referandum olmazsa seçimler yaşamayacağız. Rekabetin olmayacağı bir dönem. Motivasyonun yükselme tekrar seçimlere başarılı çıkacak şekilde hazırlanma dönemidir. Hepimiz toparlanarak aktiflenme dönemimiz. Her gün daha da kötüye gidiyoruz. Basının yaşadıklarını görüyoruz. Demokrasiden hızla uzaklaşıyoruz. Hukuksuzlukla karşı karşıyayız. Özgürlüklerin kısıtlandığı dönemdeyiz. Sorumluluklarımız ağır. Bana ne diyebileceğimiz bir dönem değil. Geleceğimizle ilgili hepimizin endişeleri var. İçerde ve dışarıda barış ortamına ihtiyacımız var. Diktatörlüğe gidiyoruz. Kimse benim tuzum kuru diyemez. Partiye çalışmak, katkı koymak sorumlulukla emek sarf etmek hepimize düşen vatandaşlık görevidir. Bu şekilde mücadele etmeye devam edeceğiz. Hayırlı olsun diyorum. Partimize Bornova’ya hayırlısı olsun” dedi.


HER ZAMAN YANLARINDAYIZ
Konuşmasına basına yapılan saldırıları kınayarak başlayan Kavalar, “Basının bizde her zaman ayrı yeri vardır. Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar ve Erdem Gül’e yapılan saldırıyı cumhuriyete yapılan saldırı olarak görüyorum. Buradan bu yapılanları kınıyorum. Basını özgür olmayan ülkenin vatandaşı da özgür olamaz. Yandaş basını yaptığı gibi taraflı yayınlar yapılmaz. Basın susmayacak, susmayacak, susmayacak… Ülkeyi yönetenler bunu iyi bilmelidirler. Her zaman yanlarında olduğumuzu belirtmek istiyorum” ifadelerini kullandı.

“ LAYIKILA YAPMAYA ÇALIŞACAĞIZ”
İlçe başkanlığına adaylığını açıklayan Kavalar, ilçe başkanlığına neden aday olduğunu anlattı. Kavalar, “40 yıldır partinin içindeyim. CHP’den gençlik kollarında yetişen biriyim. Daha önce bu görevleri yaptım. Bu görevi bana sizler verdiniz. Burada aday oluyorsam yine örgütün isteği olduğu için buradayım. Seve seve yapmaktan, sizlerle birlikte barışı, sevgiyi, dostluğu pekiştirmek, Bornova’da CHP’nin seçimlerde aldığı oyu artırmak için mücadele için buradayım. Sizlerden güç aldım. Bunun için aday oldum. Hep birlikte yapacağız. Benim elimde sihirli değnek yok. Birlik içinde, hep beraber başaracağız görevleri. Gece gündüz demeden, yarın seçim varmış gibi mücadele edeceğiz. Yerelde iktidar olan CHP’nin oylarını daha yükseğe çekerek iktidar yapmak için uğraş vereceğiz. Örgütün yoğun baskısından dolayı bu görevi üstlendim. Ben görevden kaçmayı hiçbir zaman sindiremem. CHP’ye hizmet etmek boynumun borcudur. Bizde kongrede görevlendirme olur. Kazanmış olarak görmem. Bu zaman kadar layıkıyla yaptım, bundan sonra da arkadaşlarla birlikte layıkıyla yapmaya çalışacağız” şeklinde konuştu.

Önümüzdeki günlerde adaylık açıklaması yapacağını ifade eden Kudret Yiğit ise Kavalar’a destek için açıklamaya katıldı. Yiğit, “Ben CHP’ye katıldığım günden bu yana elinde büyüdüğüm değerli ağabeyim Nevzat Kavalar’ın açıklaması dinlemek için geldim. Kendisine başarılar diliyorum” diye konuştu.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.