Dolar 32,2901
%-0.15
Euro 34,8108
%0
Altın 2.414,070
%0.86
Bist-100 10.267,00
%-0.1

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Bayraklı Meclisinde gündem imar revizyon planları ve kentsel dönüşüm

Bayraklı Meclisinde gündem imar revizyon planları ve kentsel dönüşüm

Bayraklı Belediye Meclisi’nde gündem geçmiş dönemde yapılan imar revizyon planları ve kentsel dönüşüm oldu. AK Parti Grup Başkan Vekili Abdullah Aktaş geçmiş dönemde yapılan imar revizyon planları ve kentsel dönüşüm hakkında eleştirilerde bulundu. Eleştirilere yanıt veren Belediye Başkanı Serdar Sandal, "İmar planları ve kentsel dönüşüm ile ilgili geçmiş dönemde yaptığımız çalışmalar vatandaş tarafından çok kabul görmemiş. Bizim de bu dönem için temel anlayışımız; gerçekten doğru bir yol bulmak" dedi.Bayraklı Belediyesi’nin SODEM- SEN’e (Sosyal Demokrat Kamu İşverenleri Sendikası) üye olunması mecliste oy birliği ile kabul edildi. Bayraklı'da gündem imar revizyon planları ve dönüşüm

  • Ege Postası
  • 05.09.2019 - 21:12

EGEPOSTASI- Bayraklı Belediye Meclisi Eylül ayı olağan ikinci oturumu Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal’ın idaresinde gerçekleşti. Toplantıda önemli karar alınırken Bayraklı Belediyesi AK Parti Meclis Grup Başkan Vekili Abdullah Aktaş’tan önceki dönemde yapılan bazı mahallelerdeki imar planı revizyonları ve kentsel dönüşüm eleştirileri geldi. Aktaş’ın eleştirilerine Başkan Serdar Sandal yanıt verdi.

DEZAVANTAJLI KESİMLERE YARDIM İÇİN BAĞIŞ HESABI OLUŞTURULACAK

Bayraklı ilçe sınırları içinde bulunmakta olan ekonomik yönden muhtaç kişilere her türlü giysi-gıda ve maddi yardımda bulunmak; Maddi yetersizlikler sebebi ile eğitim-öğretim sürecine devam edemeyen ve eğitim imkanlarına sahip olamayan çocuk ve gençlere her türlü giysi-gıda ve maddi yardımı sağlamak, ilçe sınırları içerisinde kent estetiğine uygun olarak, tarihi dokuyu da yansıtacak şekilde çevre düzenlemesini gerçekleştirmek için; gönüllü vatandaşların maddi desteğini alabilmek adına belediye bünyesinde 3 farklı bağış hesabı açılması ve bağış kampanyası ile ilgili hesapların açılabilmesi için Kaymakamlık’tan izin alınması hakkında önerge komisyonlara gönderildi. Önergenin meclisten geçmesi ve İlçe Kaymakamlığı’ndan izin alınması halinde Bayraklı Belediyesi’nin bünyesinde 3 farklı bağış hesabı açılarak gönüllü vatandaşların katkılarıyla; ilçede ekonomik yönden muhtaç kişilere, eğitim imkanına sahip olmayan çocuk ve gençlere giysi-gıda ve maddi yardımda bulunulacak. Toplanan bağışlarla çevre düzenlemesi çalışması da yapılacak.

SODEM-SEN’E ÜYE OLUNMASI OY BİRLİĞİYLE KABUL EDİLDİ

Bayraklı Belediyesi’nin de kurucuları arasında yer aldığı merkezi İzmir’de bulunan SODEM- SEN’e (Sosyal Demokrat Kamu İşverenleri Sendikası) üye olunması ve belediyede çalışan işçilerin bağlı bulundukları sendika ile yapılacak toplu iş sözleşmesi görüşmelerinde Bayraklı Belediyesi’ni temsilen sendikaya yetki verilmesi hakkındaki mecliste oy birliği ile kabul edildi.

ÖZGECAN ASLAN’IN ADI YAŞATILACAK

İzmir ili, Bayraklı ilçesi, Mansuroğlu Mahallesi 269/13 sokakta Baran Sitesi yanında bulunan parka, 2015 yılında bir minibüste öldürülen üniversite öğrencisi Özgecan Aslan’ın isminin verilmesi hakkındaki önerge komisyonlara gönderildi. Önergenin mecliste kabul edilmesi halinde söz konusu parkın adı ‘Özgecan Aslan Parkı’ olacak.

İMAR REVİZYON PLANLARI TEPKİSİ VE KENTSEL DÖNÜŞÜM ELEŞTİRİSİ

Toplantının dilek ve temenniler bölümünde söz alan AK Parti Grup Başkan Vekili Abdullah Aktaş, önceki dönemde bazı mahallelerde yapılan imar revizyon planları ve kentsel dönüşüm noktasında eleştirilerde bulundu. Aktaş şunları söyledi: “Çaymahalle, Tepekule ve Adalet mahallelerinde imar planlarının revizyon planları yapıldı. Daha sonrada Yamanlar Postacılar mahallelerinin imar planlarının revizyonları yapıldı. Bayraklı’da kentsel dönüşüm imar planları revizyonlarının sahada uygulanmasının mümkün olmayacak şekilde yapıldığını düşünüyoruz. Vatandaşlarımızdan gelen şikayetler, dilek ve temenniler de bu yönde. Yapılan planların hayata geçirilmesinin zor olduğunu önceki dönemlerde meclisimizde gündeme getirdik. Tabi ki kentsel dönüşüm yapılsın, imar planları revizyon edilsin. Fakat Adalet Mahallesi’nde yapıldığı gibi 200-300 parsel birleştirilerek yapılması, uygulaması mümkün değil. Şuan Cengizhan, Alpaslan Mahallesi  ne durumdaysa, vatandaş yerini satamıyor, ya da kendi yıkıp tekrar yapamıyorsa şuan Adalet Mahallesi de  aynı duruma gelmiş vaziyettedir. Çaymahalle, Adalet ve Tepekule mahallelerinin imar revizyon planlarında son durum nedi? Özellikle Adalet Mahallesi’nin imar planı revizyonu hakkında vatandaşlar belediyemiz tarafından bilgilendirilmedi. Bu planlar vatandaşa dikte edildi. Bu dönemde de bu imar planlarının revizyonu kulaktan kulağa yayılma şeklinde gitti. Bazı vatandaşımız geldi bilgi aldı, bazılarının da hiç bilgisi olmadan imar planları belediyeden geçti. İnsanların hayatını değiştiren bir olayda bilgilendirme eksikliği yapıldı.”

GEÇMİŞTE AKSAKLIKLAR OLMUŞTUR AMA BU DÖNEM TEMEL ANLAYIŞIMIZ…

Aktaş’ın eleştirileri sonrasında açıklama yapan Bayraklı Belediye Başkanı Sandal, “İmar planları ile ilgili, kentsel dönüşüm ile ilgili Adalet Mahallesi’nde ve diğer mahallelerdeki geçmiş dönemde yaptığımız çalışmalar vatandaş tarafından çok kabul görmemiş. Doğal olarak bu yapıyı bu haliyle sürdürebilmek mümkün değil. Bizim de bu dönem için temel anlayışımız; gerçekten doğru bir yol bulmak, gerek kentsel dönüşüm gerek diğer taraftan vatandaşları bizim şuyulandırdığımız işlerden negatiflikleri toplayarak, her iki işte de ne gibi yanlışlar yaptıysa, yeni bir yol bularak önce büyükşehir ile paylaşıp daha sonra ortaya çıkan formülü vatandaşa götürüp, vatandaşın da eleştirilerini aldıktan sonra harekete geçmek. Vatandaşa rağmen bir şey yapma niyetinde değiliz. Geçmişte aksaklıklar olmuştur bende bu konuda sizinle aynı fikirdeyim” diye konuştu. 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.