Dolar 32,2563
%0.05
Euro 34,7910
%0.05
Altın 2.412,820
%0.15
Bist-100 10.267,00
%-0.1

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Karşıyaka’da gündem gelecek 5 yıl

Karşıyaka’da gündem gelecek 5 yıl

Karşıyaka Belediye Meclisi Eylül Ayı olağan toplantısı Cemil Tugay başkanlığında gerçekleşti. Toplantıda Karşıyaka’nın 2020-2024 Stratejik Planı tartışmalar sonrası oy birliğiyle kabul edildi. Karşıyaka’da gündem gelecek 5 yıl

  • Ege Postası
  • 05.09.2019 - 20:44

YUSUFTOMRUK/EGEPOSTASI - Başkan Cemil Tugay gündeme geçmeden önce meclis üyelerini ve Karşıyakalılar’ı İzmir Enternasyonel Fuarı’na ve belediye standına davet etti. Toplantıda bir önceki meclis toplantısında gündemde bırakılan Stratejik Planın oylanması sırasında AK Partili Üyeler ‘süre’ eleştirisinde bulunarak ‘Pazartesi dağıtılan planın Perşembe oylanmasına’ tepki gösterdiler.  Yaşanan tartışmalar ve Başkan Yardımcısı Zeki Yıldırım’ın Stratejik Plan sunumu sonrası AK Partili üyeler Başkan Tugay’ın samimiyetine inandıklarını belirterek Karşıyaka’nın 2020-2024 Stratejik Planı’na kabul oyu verdiler. Başkan Tugay ise AK Partili üyelere “Onur duydum, fikir ve gönül birliği içerisinde olmak çok güzel. Belki bu Türkiye’de bir ilk olabilir” yanıtını verdi.

Gündemdeki maddelerin görüşülmesi sonrası bir önceki mecliste gündemde bırakılan Karşıyaka Belediyesi 2020-2024 Stratejik Planını maddesi oylanması öncesi AK Partili Ahmet Uğur Baran Söz aldı: ‘Çok sevdiğimiz Karşıyakamızın 5 yılını kapsayacak planı hemen oylanmasını istemiyoruz. Biz de katkı koyabilmek için önergenin yine gündemde kalmasını ya da bir sonraki meclise kalmasını istiyoruz” diye konuştu.

Başkan Tugay ise “Kanuni olarak 6 ay içinde bunu ilgili birimlere sunmamız lazım. Oylamamız gerek, sonraki meclise bırakamayız” dedikten sonra, Başkan Yardımcısı Zeki Yıldırım’a söz vererek Stratejik Planla ilgili mini bir sunum yapmasını istedi.

STRATEJİK PLANDA NELER VAR'

Başkan Cemil Tugay, AK Partili üyelerin tedirginliklerini anlayabildiğini aktararak Başkan Yardımcısı Zeki Yıldırım’dan stratejik planı ana hatları ile anlatmasını istedi.

Bunun üzerine Yıldırım şu açıklamaları yaptı: “Planı incelediğimizde çıkan temel değerlerin Karşıyaka’nın daha yaşanır sağlıklı mutlu bir ilçeye dönüştürülmesi olduğunu görüyoruz.  5 amaç 17 hedefimiz var. 5 yılımız da  bu 17 hedef doğrultusunda şekilleniyor. Vatandaş anketleri ile çalışmalar yapıldı ve beklentiler ortaya kondu. Vatandaşların ilk beklentisi sağlıklı bir kent planlanması, ikinci istekleri kişi başına düşen yeşil alanın arttırılması üçüncü talepleri ise otopark sayılarının artması. İlçemizde sağlıklı bir kentsel planlama var gibi görülüyor ama bütün olarak bakılınca böyle olmadığı ortaya çıkıyor.  En önemlisi imar planı revizyonu. Bunun ardından da  otopark ve yeşil alanı arttırmamız gerekiyor. Son derece şeffaf ve anlaşılır bir stratejik plan oldu. Özellikle kültürel ve sanatsal faaliyetlerin daha çok olması yönünde de bir istek söz konusu.5 yıl boyunca neler yapacağımızı bu stratejik planın  en başında bildirdik. E belediyecilik olarak kent bilgi sistemi kuracağız. Yeşil alan kişi başına  4.6’dan 5. 6 metre kareye  çıkacak yani kişi başına düşen yeşil alan  350 bin metre kereye denk gelecek. Sosyal yardımlar binden, 7 bin 250 kişiye çıkacak” diye konuştu.


‘HALKIN GERÇEKTEN İHTİYACI VE TALEBİ OLAN HEDEFLER KOYDUK’
Başkan Tugay ise Stratejik Planla ilgili olarak şunları  söyledi:Ben de bu planda emek harcadım. Yaptığımız toplantının sayısını bilmiyorum. Halkın gerçekten ihtiyacı ve talebi olan hedefler koyduk. Gerçekleştirebileceğimiz hedefler koyduk. Plana bakarsak alt yapı ve ulaşım konuları eleştrilebilir ama o konuda yetki Büyükşehir’de. İki gün önce başkanımız bizlerle toplantı düzenledi. Büyükşehirle ortak yapılmasını  ve talep ettikleri projeleri bizden istedi. Biz de sunumlarla kendilerine anlattık. Büyükşehir in ilçe planlarıyla, bizim stratejik planımız sekronize şekilde ilerleyecek. Burada yer almayan projelerin Büyükşehir’in stratejik planını Karşıyaka ile ilgili bölümünde yer alacağını düşünüyoruz. Kemal Baysak Bulvarı Projesinin çok önemli olduğunu savunduk. Çevre Yolu’nda tepeleri sahillere bağlayacak bir üst yol. Bağlantılarıyla beraber 6-7 mahalleyi ilgilendiren en önemli projemiz olarak görüyoruz. Serinkuyu kavşağında trafik düzenlemesi Nergiz, Ordu Caddesi ve kentin ana arterlerindeki otopark ihtiyacımızı ilettik. Bostanlı Pazarı ve Çarşı’da önemli bir revizyona ihtiyaç olduğunu dile getirdik. İZSU’nun yapacakları, İZBETON’un yapacakları, Bostanlı ve Karşıyaka İskeleleri’nin yeniden düzenlenmesi, Deniz Taksi uygulaması ile  Tramvay ve İZBAN son duraklarının birleştirilmesi. Tramvay’ın son durağının bölge hastanesine kadar uzatılması ve İZBAN’ın yer altına alınması gibi taleplerimizi ilettik.”

‘KATKI KOYMAK İSTİYORUZ’
AK Partili Adem Öztürk ise “Burada güzel bir ortam oluştu. Karşılıklı açıklamalar yaptık. Buradan anlaşılıyor. Pazartesi dağıtılıp Perşembe oylanması bizim garibimize gitti. Biz katkıda bulunmak istiyoruz. Biz Karşıyaka'nın 5 yıllık planını 2-3 günde incelenip hemen oylanmasına karşıyız. Mümkünse kamuoyu destiği için her yerde dağıtılmalıdır” diye konuştu.

MEVCUT HİZMETİ ÇOK DAHA ÜST ÇITAYA ÇIKARMAYI HEDEFLİYORUZ
CHP’li üyelerden  toplumun herkesi Saadet Çağlın ise toplumun her kesimiyle ilişki kurduğunu belirterek “ Vatandaşa yönelik çalışma sayısı 3’ten 23’e çıkacak demek biz vatandaşı sürekli dinleyeceğiz demek. Güneş enerjisi santralimizi ikiye çıkarıyoruz. Çarşıyı yeniliyoruz. 320’den 2243 kişiye çıkacak. Zabıta hedefimiz 1917’den 9 bin işletmeye çıkacak. Festival’de 2’den 19’a çıkacak. Yüzme havuzu da bir den üçe çıkacak. Belediyemiz mevcut hizmeti çok daha üst çıtaya çıkarmayı hedeflemiştir. Başkanımız en az yüzde 95 gerçekleşebilirlik istiyor. Tüm birimlerimize teşekkür ediyorum. Gündemde kalma konusu meclisimiz ve başkanımızın insiyatifindedir” dedi.

ONUR DUYDUM
Yeniden söz alan Ahmet Uğur Baran “ Katılımcı bir belediye meclisiyiz neden biz de katkı vermeyelim. Bizim katkımızın bir önemi yoksa yapacak bir şey. Derdimiz güzeli daha güzel yapabilmek. Yoksa eleştirmeye yönelik değildir görüş vermemiz. Taktir sizlerindir. Biz tartışmalar ve açıklamalar sonrası ve başından beri başkanımızın iyi niyetine inandığımız için olumlu yönde görüş vermeye karar verdik” dedi.

Stratejik Planın oy birliğiyle kabul edilmesi sonrası Başkan Tugay ise AK Partili üyelere “Onur duydum, fikir ve gönül birliği içerisinde olmak çok güzel. Belki bu Türkiye’de bir ilk olabilir” yanıtını verdi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.