Dolar 32,4375
%-0.15
Euro 34,7411
%-0.66
Altın 2.441,870
%0.23
Bist-100 9.916,00
%2.05

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Başkan Soyer’den ‘arka mahalle’ vurgusu

Başkan Soyer’den ‘arka mahalle’ vurgusu

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer bu yıl 3’üncü kez düzenlenecek İzmir Körfez Festivali’nin detaylarını bisikletiyle geldiği basın toplantısında açıkladı. Başkan Soyer, festivalin İzmir için bir kalp masajı niteliğinde olduğunu dile getirirken arka mahalle vurgusunu yineledi. Başkan Soyer,” İzmir’de denize ulaşmayan ancak ulaşmaya hakkı olan arka mahallelerdeki çocuklarımızı yelken ve kano ile buluşturacağız” dedi. Başkan Soyer’den ‘arka mahalle’ vurgusu

  • Ege Postası
  • 10.09.2019 - 10:23

HAYRULLAH YILDIZ/ EGEPOSTASI- Bu yıl 27-29 Eylül tarihleri arasında yapılacak 3’üncü İzmir Körfez Festivali’nin  detayları belli oldu. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, düzenlediği basın toplantısında programa dair bilgileri paylaştı. Başkan Soyer basın toplantısına makam aracı olan bisikletiyle geldi. Başkan Soyer, İzmir Deniz Festivali’nin her yıl daha da ileriye gittiğini vurgularken, İzmir’in arka mahallelerinde yaşayan çocukların deniz ve yelkenle buluşturulacağını ifade etti. 

“BU FESTİVAL BİR KALP MASAJI ADETA”

“Her yıl daha da büyüyen ve İzmir dediğimiz zaman akla gelen etkinliklerden biri bu festival, denizle beraber yaşamaya alışmış İzmirlilerin ruhunu çok iyi yansıtıyor. Biz denizsiz olamayız, İzmir Egelidir ve deniz şehridir. Biz İzmir ile ilgili projeler geliştirirken denizle bağlantısını hiç unutmuyoruz. Ben hep İzmir’in kalp görevi üstlendiğini söylüyorum. İzmir liman kenti olarak doğunun en batısı batının en doğusudur. İzmir, doğal bir liman olma karakterine yaslanacak. Festival, İzmir’in denizle bağını güçlendiren bir kalp masajı adeta. İzmirlilerin hoş vakit geçireceği bi etkinlikten ibaret değil İzmir’i festivaller şehir yapmayı istediğimizi hep söyledik. Körfez Festivali ile bu hayalimizde somut bir adım atmış bulunuyoruz. Körfez festivaline katılan sporcu ve sayısının artması doğru yolda olduğumuzu gösteriyor. Bu gibi festivaller kentlerin gelişmesine büyük katkı sağlıyor. Şehirleri güzelleştiren insanlar olduğunu unutmamalıyız. Yöneticiler unutmaması gereken şey şehrimizdeki insanlar mutlu değilse bir şeyleri eksik yapıyoruz demektir. Belediyemizin öncülüğünde gerçekleşen körfez festivali gibi etkinliklerin hem sayısını hem de kapsamını arttıracağız. İzmiri festivalleri ve mutlu insanlarıyla bilinen bir kent yapacağız” dedi. 

“BİZİM JENERASYON KÖRFEZİ YAŞAYAMADI”

Arkas Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Bernard Arkas,  İzmir Körfez Festivali dahilinde körfez yarışına tekrar başlayacğaımız için çok heyecanlıyız. Gelecekte görmek istediğimiz İzmir’i birkaç günlüğüne bu festival ile görüyoruz. Benim jenerasyonum körfezi yaşayamadı benim hayalim çocuklarımızın körfezle iç içe yaşamaları. Sadece gemileri değil kanoları da görmesini umut ediyorum. Umarım bu yarışlar daha sık olur”

“GENÇLERİN YELKEN SPORUNA YÖNLENDİRİLMESİNİ İSTİYORUZ”

Ege Açık Deniz Yat Kulübü Başkanı Akif Sezer,  özellikle gençlerin yelken sporuna yönlendirilmesine vurgu yaparken, “Daha önceki dönemlerde kulübümüz körfezde yarışlar düzenledi. Kurumsal olarak destek göremediği için devamlılık arz etmedi. Ancak Büyükşehir Belediyesi ve Arkas sayesinde 3 yıldır körfezi yeniden yelkenlerle buluşturduk. Körfezi birkaç gün böyle görünce içimiz rahatlıyor ama körfez temizliğinin geldiği noktayı hepimiz görüyoruz daha da iyi olacak. Bu sporun herkes tarafından yapılmasını herkese yaygınlaştırılmasını istiyoruz. Özellikle üniversite öğrencilerini körfeze yelken dersi aldırdık arkadaşlar belirli bir seviyeye geldi. İzmir’deki bütün üniversitelerden arkadaşlar bir takım oluşturdu. Yelkenli yat ile bizimle birlikte olacaklar bu bizim için çok önemli.  Bu etkinlikleri bu açıdan çok önemsiyoruz” ifadelerini kullandı. 

“KÖRFEZDE MARİNA SORUNU ÇÖZÜLÜRSE ULUSLAR ARASI HALE GELİR”

İzmir Deniz Festivali’nin uluslararası hale gelecek mi sorusuna yanıt veren Başkan Yardımcısı Arkas,  “İzmir Körfezi’ndeki en büyük sıkıntımız bağlama yeri. Şu an tekneleri bağlayacak bir bölge yok. Ne zaman ki bir marinaya kavuşuruz mesele Marsilya’daki işte o zaman yabancı tekneleri buraya davet ederek, hem İzmir’in tanıtımı hem de spor adına adımlar atmış oluruz ancak zamanla” dedi. 

“ARKA MAHALLEDEKİ ÇOCUKLARIMIZI YELKEN İLE BULUŞTURACAĞIZ”

Başkan Soyer, İzmir’in arka mahallelerinde yaşayan çocukların denizle buluşmasını sağlayacaklarını dile getiren Başkan Soyer, “ İzmir’deki yelken kulüpleri ve federasyon başkanımızla bir toplantı yaptık. Tüm kulüpiern İzmir’in arka sıralarındaki çocukları bünyelerine almaları hatta yeni bir kulüp kurmalarını önerdik. Önümüzdeki günlerde bu çalışmayı yapacağız. İzmir’de yaşayan çocukların denizle buluşmasının önünü açacağız.  Eminim çok yetenekli çocuklar çıkacak. Denizle ve sporla çalışmalarını sağlamaış olacağız. İzmir’de denize ulaşmayan ancak ulaşmaya hakkı olan arka mahallelerdeki çocuklarımızı yelken ve kano ile buluşturacağız” dedi.

DOLU DOLU PROGRAM

Yelken dünyasının büyük ilgi gösterdiği İzmir Körfez Festivali kapsamında gerçekleştirilecek yarış programı ise şöyle:

1. Gün –  28 EYLÜL 2019 CUMARTESİ İzmir Arkas Körfez Yarışı 

12:00 İzmir Arkas Körfez Yarışı Startı (1. gün)

12:00 İzmir Büyükşehir Belediyesi Kano Yarışları / Konak Pier

13:00 İzmir Büyükşehir Belediyesi Yelken Yarışları (optimist-laser) Karşıyaka

 2. Gün –   29 EYLÜL 2019 PAZAR İzmir Arkas Körfez Yarışı  

12:00 İzmir Arkas Körfez Yarışı 2. Gün

12:00 İzmir Büyükşehir Belediyesi Kano Yarışları / Konak Pier

13:00 İzmir Büyükşehir Belediyesi Yelken Yarışları (optimist-laser) Karşıyaka

18:30 Yelken ve Kano Yarışları Ödül Töreni – Karşıyaka ve Konak Pier

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.