Dolar 32,2554
%0
Euro 34,6996
%-0.03
Altın 2.404,470
%0.17
Bist-100 10.248,00
%-0.86

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Başkan Soyer barış mesajlarını yineledi

Başkan Soyer barış mesajlarını yineledi

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, hem Suriye'nin İdlib bölgesinde süren harekatla ilgili hem de İzmir’deki askeri birliklerde görevli er ve erbaşlara toplu taşımadan ücretsiz yararlanmalarını sağlayan hizmetle ilgili açıklamalarda bulundu. Başkan Soyer, barış mesajlarını yinelerken, "Türkiye’nin içine kapanmış, dünyayla kavgalı bir konumda olmasını kabullenemiyoruz. Mustafa Kemal Atatürk’ün bize gösterdiği yolda, nefesimiz yettiğince 'yurtta sulh, cihanda sulh' demeye devam edeceğiz" dedi. Başkan Soyer barış mesajlarını yineledi

  • Ege Postası
  • 03.03.2020 - 09:08

EGEPOSTASI- Suriye'nin İdlib kentinde süren oprasyonlarda ardı ardında gelen şehit haberleri Türkiye'yi yasa boğarken, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer barış mesajlarını yineledi.

Sosyal medyadan açıklamalarda bulunan Başkan Soyer şunları söyledi;

"Ülke olarak aklımız askerlerimizde, yüreğimiz askerlerimizde, onların kılına zarar gelmesin diye kaygı içinde gelişmeleri izliyoruz. İzmir Büyükşehir Belediyesi olarak da ev sahipliği yaptığımız Mehmetçiklerimize ne faydamız olur, onların hayatlarını nasıl kolaylaştırırız diye düşünüyoruz. İlk olarak İzmir’de zorunlu askerlik görevlerini yerine getiren er ve erbaşlarımızın ulaşımını ücretsiz duruma getirdik. Evlerinden ailelerinden uzakta vatan görevi için canlarını ortaya koyan askerlerimiz için ne yapsak az. Bu nedenle elimizden gelen ne varsa yapmaya devam edeceğiz. Şunu çok iyi biliyoruz ki; her şeyden önemlisi bu vatanın evlatlarının geleceğidir, onların hür ve bağımsız vatandaşlar olarak yaşamalarını temin etmek zorundayız. Ancak; sağlıklı, akılcı ve ayakları yere basan bir dış politika ile bu evlatlarımızın geleceğini ve hayallerini kurtarabiliriz. Tam da bu nedenle Türkiye’nin içine kapanmış, dünyayla kavgalı bir konumda olmasını kabullenemiyoruz. Mustafa Kemal Atatürk’ün bize gösterdiği yolda, nefesimiz yettiğince “yurtta sulh, cihanda sulh” demeye devam edeceğiz. Bu vesileyle vatan görevini yapan askerlerimize kuvvet, şehitlerimize ise Allah’tan rahmet diliyorum."

 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.