Dolar 32,2432
%-0.04
Euro 34,6702
%-0.12
Altın 2.404,170
%0.16
Bist-100 10.248,00
%-0.86

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Karşıyaka'da sakin Meclis! Cumhuriyet planları Büyükşehir'de!

Karşıyaka'da sakin Meclis! Cumhuriyet planları Büyükşehir'de!

Karşıyaka Belediyesi Mart ayı Olağan Meclis Toplantısı Cemil Tugay başkanlığından gerçekleşti. Karşıyaka Belediyesi Meclisi'nin bir önceki Cumhuriyet planlarının iptal sonrası yeni planlar tamamlandı ve Büyükşehir Meclisi'ne onaya gönderdi. Karşıyaka'da sakin Meclis...

  • Ege Postası
  • 02.03.2020 - 19:17

YUSUF TOMRUK/EGEPOSTASI - Karşıyaka Belediye Başkanı Cemil Tugay meclis gündemine geçmeden İdlib şehitlerini anarak, Allah'tan rahmet ailelerine başka sağlığı diledi ve  "yeni şehitlerimizin olmaması için gerekenin yapılmasını temenni ediyoruz" dedi. Başkan Tugay, Ulaşım Daire Başkanlığı'na Sibel Aryüz Döker'in getirildiğini de açıkladı.

Önergelerin görüşülmesi sırasında KODA'yı, belediye bandosunu ve tiyatrosunu kapsayan Belediye Orkestrası Müdürlüğü'nün kurulmasına karar verildi. Karşıyaka Belediyesi bu yeni müdürlüğe norm kadro yönetmenliğine göre memur alacak. Öte yandan Karşıyaka ile Turgutlu kardeş şehir oluyor. Meclis Başkan Tugay'a Kardeş Şehir Protokolü için imza yetkisi verdi. Ayrıca Karşıyaka Belediyesi 2 Nisan 2020 tarihinde Deprem Gerçeğinde Karşıyaka ve Kentsel Yenileme Sempozyumu düzenleyecek. Karşıyaka'nın ilk  Belediye Başkanı Ali Fikri Altay'ın büstü kendi adını taşıyan mahallesine dikilecek.  6184 sokaktaki kesişme noktasındaki yeşil alanın meydana dönüştürülecek ve büst yerleştirilecek. 

KARŞIYAKA'NIN DENİZ AMBULANSI BÜYÜKŞEHİR'İN OLDU
Cevat Durak'ın başkanlığı zamanında belediyeye kazandırılan, Deniz Ambulansı bugüne kadar hiç kullanılmadığı için Büyükşehir'e hibe edildi. Konu hakkında konuşan Başkan Tugay " Sanıyorum 2006 yılında alınmış. Olası acil durumlarda Dokuz Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi'ne hızlı transfer için. Ancak hiç kullanılmamış. Talep olmamış. Bakımı için bütçe ayırmayı doğru bulmadık. Büyükşehir değerlendirebileceğini söyledi. Böyle bir yola gittik' diye konuştu. Önerge oy birliğiyle kabul edildi, Karşıyaka'nın Deniz Ambulansı Büyükşehir'in oldu. 

Yeniden planlanması için bir önceki mecliste gündemde bırakılan Cumhuriyet, İnönü ve Örnek planları meclise yeniden geldi. Önergeni kabulu öncesi söz isteyen AK Partili Adem Öztürk konuş hakkında "Heyecanla beklenen konu. Şunun  için söz aldım. Arkadaşlar sağ olsun bilgilendirme adına davet ettiler. Gördüğüm kadarıyla hazırlıklar tam manasıyla istenen sonucu vermeye yönelik değil. Hukuksal bir engel yoksa önergenin gündeme alınmamasını istiyorum. Bir dahaki meclise gelsin diye gündemde bıraktık. Bu konu bu kadar üstün körü görüşülmemeli. Planların burada gösterilmesiyle vatandaşların gelip görmesi ve kamu oyunun tam anlamıyla bilgilendirilmesi istiyoruz" dedi. Meclis önergeyi oy birliğiyle gündeme aldı. 

'TÜM PARSELLERİ EŞİT HAKLARDA BİRLEŞTİRDİK'
İmar Komisyonu Başkanı Nilifer Bakoğlu  konu hakkında kısa bir bilgi verdi. Bakoğlu "136 hektarlık bir alan burası. Ruhsatsız yapılaşmanın fazla olduğu bir yer burası. Ocak ayında bir planlama yaptık. Ama daha uygun olması nedeniyle yeniden planladık. Tapu kolaylığı sağladık. Vatandaşlarımızın tapularını almaları gerekiyor. Bu bölgenin ciddi deprem sıkıntıları var. Biz Cumhuriyet mahallesini yaşanılabilir hale getirdik. Tüm parselleri eşit haklarda birleştirdirdik" diye konuştu. 

AK Partili Adem Öztürk ise "Buradaki mesele, biz neyi oylayacağımızı bilmiyoruz. Bu yüzden bir brifing istemiştik. Bizim de sizin de hitap ettiğimiz kesim bunu merak ediyor. Sunun yapılması daha güzel olacak. Belediyeye ait mülkiyetler olmak üzere, fiyatlandırmada kolaylık sağlandı. Ama vatandaşın en iyi anlayacağı şekilde bir açıklama yapıldı. Yani benim şu kadar arsama ne kadar inşaat alanı alabiliyorum'a yanıt verecek bir şekilde olmasını istiyoruz" dedi.

CHP'li Bakoğlu ise "Bu planlar için büyükşehir onayı sonrası gerekli tanıtımı yapacağız. Şu süreçte onay sonrası istediğimiz için sunum yapmadık" diye konuştu. 

'SAHİP OLDUĞUMUZ MÜLK BEŞ PARAYA DÖNÜŞMEMELİ'
Konu hakkında konuşan Cemil Tugay ise  "Daha önceden yapılmış plan var. Reddedilmesinin haklı olduğunu söylemiştik. Sonuçta iptali hayırlı oldu. Yeni planda en önemli fark emsal artışının olması. Ciddi bir artış oldu. Vatandaşların sorduğu soru benim ne kadar inşaat alanım olacak. Kaç kat yapabileceğim diye soruyor. Cevabını bekliyor. Her birine ayrı ayrı anlatmak gerecekecek. Toplu bir bilgilendirme uygun değil. Bir bilgilendirme ofisi kuracağız. Vatandaşlarımızın bütün sorunlarını yanıtlayacağız. Belediyenin görevi mahallemizi ki Karşıyaka'nın en güzel mahallelerinden birisi. İyi bir planla Karşıyaka'nın en güzel yeri olacak bir mahalle. Ben vatandaşlarımıza anlattım anlatmaya devam edeceğim. Yeni yapılaşma öyle olmalı ki düzenli bir yaşama sebep olmalı. Sahip olduğunu mülk beş paraya dönüşmemeli. O bölgedeki vatandaşların hassasiyetlerini göz önünde bulunarak güzel bir plan yaptılar. Beni de davet etiler oradan biliyorum. Biz bunu Büyükşehir'e gönderelim, askıya çıkacak. İtirazlar olabilir. Yapılan işin doğru olduğuna kanaat getiril ki böyle geldi" dedi. Önerge oy birliğiyle kabul edildi. Cumhuriyet planları Büyükşehir Belediyesi'nin onayı sonrası askıya çıkacak ve itiraz süresinin dolması sonrası onaylanacak.

Dilek ve Temennilerde söz alan AK Partili Ahmet Uğur Baran 3 Ocaktan bu yana yazılı olarak verilen önergelerinden bazılarına aylar geçmesine rağmen yanıt verilmediğini belirtti. AK Partili Baran önergelere yanıt verilmemesi halinde suç duyurusunda bulunacağını belirtti. 

AK Parti Adem Öztürk ise geçtiğimi hafta Karşıyaka Spor Kulübü'nün altyapı tesis yapılması için Spor Bakanlığı'na tahsis edilen 50 dönümlük arazi için teşekkür etmesini istedi. Başkan Tuguy da konu hakkında emeği geçen herkese teşekkür etti. Ancak o arsanın Karşıyaka Spor Kulübü'ne doğrudan tahsisinin daha doğru olacağını düşündüğünü belirtti.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.