Dolar 32,5510
%0.2
Euro 34,9531
%-0.05
Altın 2.448,050
%0.49
Bist-100 9.717,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Başkan Selvitopu'ndan dönüşüm tepkisi!

Başkan Selvitopu'ndan dönüşüm tepkisi!

Temmuz ayının ilk meclis oturumunu gerçekleştiren Karabağlar Belediyesi'nde kentsel dönüşüm tartışmaları toplantıya damga vurdu. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın Cennetçeşme ve Limontepe başta olmak üzere toplam 540 hektarlık alanda başlattığı ve son dönemde büyük tartışmalara yol aşan kentsel dönüşüm çalışmalarını eleştiren Başkan Selvitopu, "Kimse bize kentsel dönüşüm ve belediyecilik dersi vermeye kalkmasın. Karabağlar’da yağmacı bir anlayışla dönüşüm yapılmasına kesinlikle izin vermeyeceğiz" dedi. Başkan Selvitopu'ndan dönüşüm tepkisi!

  • Ege Postası
  • 01.07.2015 - 20:56
ERMAN ŞENTÜRK-EGEPOSTASI-  Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu yönetiminde gerçekleşen toplantı, geçtiğimiz ay yaşamını yitiren Karabağlar Belediyesi ve Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyesi Latif Büyükdağ’ın adına saygı duruşuyla başladı. Büyükdağ’ın yerine meclis üyeliğine Zakir Bel göreve gelirken, oturumda başlıca gündem maddesi ise kentsel dönüşüm oldu.

SELVİTOPU'NDAN BAKANLIĞIN PROJESİNE ELEŞTİRİ
Meclis oturumunda ilk olarak Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın riskli alan ilan ettiği Uzundere, Cennetçeşme bölgesinde imar planları askıya çıkan kentsel dönüşüm projesi ile ilgili Karabağlar Belediyesi Etüt Proje Müdürlüğü tarafından sunum yapıldı. İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından Uzundere'de proje ile bakanlık tarafından kentsel dönüşüm çalışmaları arasındaki farklılık ve çelişkiler meclis üyelerinin dikkatine sunuldu. Sunumda, 540 hektarlık alanda başlayacak bakanlığın projesindeki eksikler anlatılırken, askıya çıkan planlarla ilgili konuşan Başkan Muhittin Selvitopu, "Plan askı süresi içerisinde bizim incelemelerimiz devam edecek. Biz bakanlığa görüşlerimizi iletmiştik. Bakanlık tarafından pek dikkate alınmadığını görüyoruz. Askı süresi boyunca belediye olarak çalışmalarımızı sürdürüp, tekrar bakanlığa görüş ileteceğiz” dedi ve düzenlemeye dair itirazda bulunacaklarını kaydetti.

AK PARTİ'DEN 11 MADDELİK DÖNÜŞÜM ÖNERGESİ
Oturumda ayrıca AK Parti'li Meclis Üyesi İmet Tunç, ilçedeki imar düzenlemeleri ve kentsel dönüşüm çalışmalarıyla ilgili 11 maddelik bir yazılı sonu önergesi sundu. Planlardaki yeşil alanlar, pazar yeri alanları, çocuk oyun alanları, eğitim alanları, spor alanları gibi sosyal donatı alanları hakkında bilgi isteyen Tunç'un sorularını yanıtlayan Başkan Selvitopu, "Buralarda ıslah planına göre oluşan eksiklikler var. Bunun için yeni bir planlama gerçekleştirmeye çalışıyoruz, konuyla ilgili sorularınızı yanıtlarız” dedi.

"KİMSE BİZE DÖNÜŞÜM DERSİ VERMEYE KALKMASIN"
Mecliste ayrıca, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın ilk etap planlarına onay verdiği kentsel döüşüm projesiyle ilgili detaylı bir değerlendirme de yapan Selvitopu, “İzmir’deki ilk kentsel dönüşüm uygulamasının yerel yönetim tarafından Karabağlar'da başlatılacağına dikkat çekerek, "Bu dönüşüm ile Türkiye genelinde yaratılan yağmacı dönüşüm anlayışına karşı bir ders vereceğiz. Kimse bize kentleşme, belediyecilik dersi vermeye kalkmasın. Kentsel dönüşümün temeli Türkiye’de bu şekilde atılmıştır. Birileri kopya projelerle kentsel dönüşüm üretmektedir. Biz Karabağlar’da yağmacı bir anlayışla dönüşüm yapılmasına kesinlikle izin vermeyeceğiz. Biz her şeyden önce insani değerleri ve hukuku ön planda tutuyoruz” diye konuştu.

SÖZLEŞMELİ PERSONEL ÇATLAĞI YAŞANDI
Öte yandan, meclis oturumunda sözleşmeli personel alımına dair önerge çatlak yaşanmasına yol açtı. Belediyenin çeşitli birimlerinde görev alacak 11 personel için AK Parti grubunun yanı sıra CHP'li bazı meclis üyelerinden de ret geldi. Toplam 6 CHP'li meclis üyesi konu hakkında bilgileri olmadığı gerekçesiyle ret oyu kullanırken, yeni personel alımına dair karar oyçokluğu ile reddedildi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.