Dolar 32,5158
%0.32
Euro 34,6028
%0.31
Altın 2.490,730
%0.3
Bist-100 9.548,00
%-1.36

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Karabağ'dan ders niteliğinde sözler

Karabağ'dan ders niteliğinde sözler

Başkan Hasan Karabağ, katıldığı bir televizyon programında gündeme ilişkin soruları yanıtladı. Genel seçim sonuçlarıyla ilgili de açıklamalarda bulunan Başkan Karabağ, "İzmir’de daha iyi sonuç çıkması mümkündü. Bir parti tek başına iktidar olmayı hedefler. Şampiyonluğa oynayan takım olursan seyircin olur, taraftarın olur. Şampiyonluğa oynamazsan ikinciliğe oynarsan, sadece fanatik taraftarın kalır" dedi. Ayrıca Başkan Karabağ, CHP’de, start alan kongre/kurultay sürecine ilişkin belediye başkanları ve ilçe başkanlarına göndermelerde bulunarak, kavgasız, gürültüsüz kongre mesajı verdi. Başkan Karabağ’dan flaş açıklamalar

  • Ege Postası
  • 01.07.2015 - 12:49
EGE POSTASI / HABER SERVİSİ - Katıldığı bir televizyon programında gündeme ilişkin önemli açıklamalarda bulunan Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ, genel seçimde ilk kez Bayraklı'da CHP’nin 1’nci parti olduğunu ifade etti. Karabağ, CHP'nin Bayraklı'da 2007 yılında yüzde 32 ile başlayan oy oranının, 2011 yılında yüzde 38'i bulduğu, son seçimde ise yüzde 40’lara çıktığını belirtti. Başkan Karabağ, "Biz orada yerelde iktidarız, Türkiye’de iktidarda olan parti eridi" dedi.

BİZ ÜZERİMİZE DÜŞEN GÖREVİ YAPTIK MI'
Bayraklı’da yaşanan başarılar ile konuşan Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ, sözlerine söyle devam etti; "Türkiye’de iktidar olan AK Partinin Bayraklı’da eridiğini görüyoruz. Bayraklı’da ilk defa genel seçimlerde 1. Parti olduk. 2007 yılında yüzde 32 ile başladık. 2011’de 38 oldu, son seçimde yüzde 40’lara çıktık. Biz orada yerelde iktidarız, Türkiye’de iktidarda olan parti eridi. Yüzde 28’lere kadar indi. Biz Belediye olarak üzerimize düşeni yapabildik mi'  Ben geçen altı yılda çevremde bulunan arkadaşlarıma soruyorum, CHP’li belediye Başkanı olarak Bayraklı’da partimin büyümesine katkımız var mı onu soruyorum arkadaşlarıma. Partili olma partiyi sevme ya da düşman ettirme bizim davranışlarımız ile alakalı bir durum. Partiyi sevdirme konusunda biraz olsun başarılı olduğumu düşünüyorum. Bayraklı’da böyle bir tablo var."

EN BÜYÜK HAYALİM...
Yerel seçimlerde oy veren seçmenin yavaş yavaş partili seçmen olmaya başladığını dile getiren Başkan Karabağ, "Zaten benim en büyük hayalim bu. Ben bununla ilgili iz bırakıp gittiğimde parti buraya hakim olsun. Benim dünya görüşüm hakim olsun, Atatürk ilkeleri, Cumhuriyet değerleri öne çıksın, Bayrak sevgisi olsun, Yurt severlik olsun, bu kalsın. Yol yaparsın, kaldırım yaparsın, ama önemli olan bu değerlerin Bayraklı’da kalıcı olması. Zaten yaptığımız bayram ve kutlamalar ile bunu en zirvede yaşatıyoruz. Ben Bayraklı insanına teşekkür ediyorum. İster oy versin ister oy vermesin düşmanca davranmıyor. Fanatizm şekline girmiş insanlar dışına diğer insanların bize karşı böyle bir davranışı yok" dedi.

ŞAMPİYONLUĞA OYNARSAN SEYİRCİN OLUR
İzmir’de daha iyi sonuç çıkmasının mümkün olduğuna dikkat çeken Karabağ, "Barajlar aşıldı, barajlar kapandı meselesi konuşuluyor ama, bir parti tek başına iktidar olmayı hedefler. Şampiyonluğa oynayan takım olursan seyircin olur, taraftarın olur. Şampiyonluğa oynamazsan ikinciliğe oynarsan, sadece fanatik taraftarın kalır" şeklinde konuştu.

CHP'NİN KÜRT SEÇMEN ÜZERİNDE FAZLA ETKİSİ YOK
CHP’nin Kürt seçmen üzerinde fazla etkisi olmadığını söyleyen Başkan Karabağ şöyle konuştu: "Doğu ve Güneydoğu’da seçmen bölünmüş. Din eksenli yaşayanlar var AKP’ye oy veriyor. Etnik zemin üzerine kurulan seçmen ise, HDP’ye oy veriyor. Bizim buralarda yaptığımız değerlendirmelerde seçmenden aldığımız oy oranı yüzde 1,5 büyümeye gideceğimiz kesin aslında MHP’nin arttırdığı oy kesimi, bu tavır bizim açılımda ki tavrımızı seçmenin görememesi ve ters anlamasından kaynaklandı. Gerçi açılımın ne olduğunu bizde bilmiyoruz ya, açılımı yapanlar biliyor, o da ayrı bir konu. Ama bizim bildiğimiz bir şey var bu ülke bölünmemeli. Dün Diyarbakır’da Bayrağı yakanlar bugün eline alma noktasına geldiyse, bu yükselen bir sözle ve davranışla batıdan itibaren desteklenmeli."

CHP'DEN KAYAN OYLAR DAHA ÇOK MHP'YE GİTTİ
Genel seçim sonrasında yapılan araştırmalar sonucunda CHP'den kayan oyların HDP'den çok MHP'ye gittiğini vurgulayan Başkan Karabağ, "CHP yurtseverliği insan değerleri, Türk Bayrağı, ulusal değerleri,  yurtta sulh, cihanda sulh söylemini ilke edinmiş insanların üzerine kurgulanmalı. Türkiye'den ayrılmayı düşünen bölüm iflah olmaz bir bölüm onlarla bizim işimiz yok. Deniz Gezmiş idama giderken de söylemiş, mahkemelere giderken de söylemiş, solcu parti diye HDP'ye oy verenler, Deniz Gezmiş'in idam sehpasında, mahkemelerde ne söylediğine gelsin baksın. Türkiye'nin tek başına bir sol iktidara ihtiyacı var sosyal demokrat bir partiye. O parti de CHP. Tek başına iktidar olacak ivmeyi yakalaması gerekiyor. Son iki ayda söylenen ekonomik söylemler ve işçiye, emekliye, çiftçiye verilen taahhütler toplum tarafından çok satın alınmadı gibi. Bu seçim siyasi tavır koyanların seçimi oldu. Seçmen siyasi tavır koydu. AKP'nin tek başına iktidar olmamasını istedi. Biz tek umut olabilseydik, sağa sola oyumuz kaçmazdı. Bazı partiler barajı aşsın diye oy veriliyor. Geçen seçimde MHP'ye bu seçimde HDP'ye verelim gibi bir tablo ortaya çıkıyor. Uzmanların yaptığı araştırmalara bakıyoruz. CHP seçmeninden HDP'ye giden oyla MHP'ye giden oy arasındaki skalalarda HDP'den çok MHP'ye oy gittiği görünüyor. Kim ne derse desin, bizim seçmenimiz birliğine, dirliğine, bayrağına sonuna sahip çıkan bir seçmen" diye konuştu.

DENİZ GEZMİŞ'İN SÖYLEMİNİ OKUDUM
6 Mayıs Deniz Gezmiş'i anma gününde Deniz Gezmiş'in söylediği Türk ve Kürt halklarının birlikte Türkiye halkı olduğu söylemini okuduğunu ifade eden Karabağ, "HDP'li arkadaşlar da dinlediler. Gelsinler yalan söylüyor desinler. Ayrılıkçı tavrı bırakmamız gerekiyor. Hiçbir sol dünya görüş ırkçı ve mezhepçi unsurları içerisinde barındırmaz. Biz Kürtlerin ya da biz Lazların hareketi diye başlayan hiçbir hareket sol olamaz. Böyle bir tavır mümkün değil. CHP'nin gerçek bir sol parti olduğunu, biz kendimizi eskiden tanımlarken, yurtseverler, devrimciler derdik. Sol içinde yurtseverliği de barındırır. Onun için bu söylemlerden korkmamalı dile getirmeliyiz. Bu söylemlerin Atatürk'ün söylemleri olduğunu, Atatürk'ün ne kadar büyük bir dünya lideri olduğunu herkesin gözünün içine soktuk" ifadelerini kullandı.

KAVGASIZ GÜRÜLTÜSÜZ KONGRELER OLMALI
CHP’de, Cumhurbaşkanlığı seçimleri nedeniyle 1 yıl ertelenen kongre/kurultay süreci resmen start almasıyla ilgili belediye başkanları ve ilçe başkanlarına göndermede bulunan Başkan Karabağ, "Kavgasız, gürültüsüz kongre" vurgusu yaparken sözlerini şöyle sürdürdü: "Genel Merkez, örgütlere takvimi yolladı. 15 Ağustos tarihinde delege seçimlerinin startı verilecek. İl kongresi ilçe delegeleri seçildikten sonra şekillenir. Şimdiden ben adayım hepsi palavra. İrade çıkar ortaya ve sonuç kongrelerden önce tahminler başlar. Büyükşehir belediye başkanı müdahale eder m? O müdahale eder m? O topa girer m? Yanlış... Onlar kendilerinin bileceği şey. Herkes topa girer, kendi tercihleri belediye başkanları ilçenin işlerine karışmasın, ilçe başkanları da belediyeye muhalif parti gibi olmasın. Birbirini desteklemesi gereken bir yapı olmalı. Denge içerisinde götürmek gerekiyor. Kavgasız gürültüsüz ilçeler oluşmalı. Kavgasız gürültüsüz kongreler olmalı."

ÖNSEÇİMİN SEÇMEN ÜZERİNDE ETKİSİ OLMADI 
Son olarak İzmir'de yapılan önseçimin seçmen üzerinde bir etkisi olmadığını kaydeden Başkan Karabağ, "Bizim insanımız adaylar nasıl belirleniyor diye bakmıyor.  Tek başına iktidar olmuş Anavatan Partisi, DSP, MHP gibi partiler ön seçim mi yapt? AKP ön seçim mi yapıyor. Ne kadar güzel demokratik davranarak ön seçim yapıyorlar diyen bir seçmen kitlesi yok bizde. Enerji de sarf ettiriyor. Üyelerle yapılan bir ön seçim maddi manevi güç gerektiriyor. Bu da ekonomik koşulları iyi olan insanları öne çıkartıyor. Bir sürü handikapı var. Eskiden sendikalar, demokratik kitle örgütleri, dernekler siyaset yapabiliyordu. Toplumsal güçlerini ekonomik güce dönüştürüp CHP içerisinde 80 öncesi devrimci işçi sendikaları 20-25 tane milletvekilleriyle temsil ediliyordu. Böyle bir tablo artık yok. Demokratik kitle örgütleri bir işçiyi bir emekli öğretmeni milletvekili yapabilmeli. Ön seçimde CHP özellikle 2'nci bölgede bu duruma hazırlıksız yakalandı. Medyatik olan arkadaşlar bu işi göğüsledi. Bunu zamanla düzeltmesi lazım. Seçmen bazında çok etkili olmadığını, adaylarını önseçimle belirleyen bir partiyi hadi iktidar yapalım demediler bu kendi içimizdeki bir şey" şeklinde konuştu.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.