Dolar 32,3673
%0.15
Euro 34,9585
%-0.3
Altın 2.324,360
%0.17
Bist-100 9,08
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Başkan Kocaoğlu'ndan 'Haşhaşi' tepkisi!

Başkan Kocaoğlu'ndan 'Haşhaşi' tepkisi!

Menemen trafiğine can katacak Şehit Kubilay Köprülü Kavşağı’nın açılış töreninde konuşan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, AK Parti Diyarbakır Milletvekili Cuma İçten’in kent gündemine bomba gibi düşen “İzmir haşhaşilerin başkenti” söylemine çok sert tepki gösterdi. Kocaoğlu, “Bu nasıl bir zihniyettir, bu nasıl bir siyasetti? Tüm hepimizi esrarkeş yaptılar. Kanım dondu…” dedi. Başkan Kocaoğlu'ndan AK Partili vekile 'Haşhaşi' tepkisi:

  • Ege Postası
  • 23.05.2015 - 11:33
ERMAN ŞENTÜRK/HABER SERVİSİ- Menemen Esatpaşa Mahallesi’nde gerçekleşen açılış törenine İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ve Menemen Belediye Başkanı Tahir Şahin’in yanı sıra, CHP İl Yönetimi, İzmir Milletvekilleri, ilçe belediye başkanları, belediye meclis üyeleri, siyasi parti temsilcileri, oda, dernek ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, belediye bürokratları ve vatandaşlar katılım gösterdi.
 
 

“BİZİM İŞİMİZ SİYASET DEĞİL”
Konuşmasının başında yaklaşan seçimler öncesinde gergin geçen siyaset ortamına dair tespitlerini paylaşan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, “Yerel yönetimlerin işi genel seçim değil. Bizler yaptığımız işler ile hemşerilerimizin gönlünü kazanıp, kenti partimize o sempati ile oy verilmesini sağlamaya çalışırız. Türkiye genelinde, 81 vilayette hiçbir belediye üzerinden bu şekilde siyaset yapılmıyor. Biz sana vuralım, senin üzerinden prim yapalım, senin üzerinden oy toplayalım, sen sus konuşma cevap verme deniyor. Bu genel seçim, yereli değil genel siyaseti konuşalım diyoruz. Biz bunu hak etmediğimizi sıkça dile getiriyoruz” dedi ve belediyenin 40 günde hayata geçirdiği toplam 530 milyon liralık hizmetlerini özetledi. Başkan Kocaoğlu, ayrıca Menemen’de hayata geçirdikleri kavşak ve üst geçit yatırımı kapsamında güzergah üzerinde 44 ağaç için projeyi değiştirdiklerini ve yeşil dokuyu koruduklarını kaydetti.


 
“BU NE BİÇİM ZİHNİYETTİR”
Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, dün kenti ziyaret eden AK Parti Diyarbakır Milletvekili Cuma İçten’in sosyal medya üzerinden açıklamasına ve İzmir’e yönelik dile getirdiği “Haşhaşilerin başkenti” benzetmesine adeta patladı. Kocaoğlu, AK Parti’li İçten’in kente ve kentliye yönelik tespitlerini şöyle değerlendirdi: “İzmir’e gelmiş, burada partisine oy istemiş. Ondan sonra da ayrılmış, 40’a yakın tweet atarak İzmir’i eleştirmiş, İzmir’i hırpalamaya kalkmış. İzmir’e İzmirli hemşerilerimize haşhaşi demiş. İzmir’e AK Parti tarafından çok sıfatlar eklenmeye çalışıldı. Onları hepimiz biliyoruz… Faşist İzmir denildi, inancı zayıf İzmir denildi, gavur denilmeye çalışıldı, en son bomba da İzmir’e haşhaşi denildi... Tüm hepimizi esrarkeş yaptılar. Bu ne biçim zihniyettir, bu ne biçim bakış açısıdır, bu nasıl değerlendirmedir. Benim kanım dondu… Bu en son lafınız İzmir için çok ayıptır.”


 
“DİYARBAKIR’DAN GELEN KENDİNİ BİLMEZ…”
AK Parti Diyarbakır Milletvekili İçten’i oldukça sert sözlerle eleştiren Aziz Kocaoğlu, açıklamasının İzmir’e hakaret olduğunu söyledi ve “Siyaset adam gibi, efendice, etik kuralları dahilinde, kimsenin eşine, çoluğuna, çocuğuna, ırkına, dinine, diline laf atmadan, kendi yapacaklarını anlatarak yapılacak bir iştir. Eğer adam gibi yapıyorsan, insanını düşünüyorsan, eğer herkese aynı nazardan bakıyorsan, siyaset ulvi bir görevdir. Ama siz siyaseti ticarete, siyaset dışı, hizmet dışı işlere alet ederseniz, siyaset kurumu kirlenir. Kirlenince, sağlıklı insanlar siyasetten kaçar. Korkutur, sindirirseniz, o zaman da ülkeyi sağlıksız insanlar yönetir. O zaman da işte böyle, taa Diyarbakır’dan gelen bir kendini bilmez milletvekili İzmir’e haşhaşi der. İzmirlinin yaşam biçimine laf eder” diye konuştu.
 
“KÖRFEZİN FOTOĞRAFINI ÇEKECEĞİNE…”
Başkan Aziz Kocaoğlu sözlerinin sonunda dün AK Parti İl Başkanı Bülent Delican’ın gündeme getirdiği körfez fotoğrafları ve deniz kirliliğiyle ilgili sözlerine de şu yanıtı verdi:

"Körfezde iki tane süpürge gemisi geceli gündüzlü çalışıyor ve denizde biriken bu çöpleri temizliyor. Ancak belli kuytu yerlerde, dalga ile, rüzgarla beraber çöp toplanıyor. Onu da arkadaşlarımız, gezici ekipler topluyor. İzmir Körfezi’nde canı sıkılan herkes  gidip o fotoğrafları çekebilir. İl Başkanı “Körfez’de yüzecektiniz ne oldu'” diye açıklama yapmış. Sen onu yapacağına, İzmirliye haşhaşi diyenin peşine takılacaksın, onun hesabını soracaksın. Soracaksın ki, senin İzmirli olduğun; İzmir için çalıştığın ve İzmirliye saygı duyduğun belli olsun. Ona göre oy isteyeceksin. Gündemi değiştirmek için, körfezin kıyısında belki de senin adamlarının manipülasyon yapmak için attığı çöplerin fotoğrafı ile bu davranışı örtbas edemezsin. Kimse ettirmez. Uyanık olalım. Uyanık olalım ki, ülke aydınlığa çıksın. Ülkenin gelir dağılımı düzelsin.”


 
ŞAHİN’DEN KUBİLAY İSMİ İÇİN TEŞEKKÜR
Açılışta söz alan ev sahibi Menemen Belediye Başkanı Tahir Şahin ise ilçeye katkılarından ötürü İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne teşekkürlerini sundu. Köprüye Devrim Şehidi Kubilay’ın adının verilmesinden ötürü memnuniyet duyduklarını aktaran Şahin, yeni yolun ilçeye hayırlı olmasını diledi. 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.