Dolar 32,2767
%0.01
Euro 35,0269
%-0.17
Altın 2.472,770
%0.27
Bist-100 10.537,00
%2.1

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Başkan Eşki yeni müdürlüklerin müjdesini verdi

Başkan Eşki yeni müdürlüklerin müjdesini verdi

Bornova Belediye Başkanı Ömer Eşki’nin “Güçlü Bornova” vizyonuyla şekillenen çalışmalar kapsamında 7 yeni müdürlük kurulmasına karar verildi. Bornova Belediye Meclisi’nde, Tesisler, Ulaşım Hizmetleri, Belediye Tiyatro, Müze, Kentsel Tasarım, Kentsel Dönüşüm ile Araştırma ve Geliştirme Müdürlüğü’nün kurulmasını içeren önerge oy birliğiyle kabul edildi. Başkan Eşki, Bornova’ya daha iyi hizmet etmek ve kaynakları daha verimli kullanmak amacıyla yeni müdürlükleri oluşturma kararını aldıklarını söyledi. Cumhur İttifakı Grubu önceki dönem belediye başkanı Mustafa İduğ'un kapattığı Tiyatro Müdürlüğü'nün yeniden kuran Eşki'ye teşekkür etti.

  • Ege Postası
  • 02.05.2024 - 19:59
  • Güncelleme: 03.05.2024 - 10:18

EGEPOSTASI- Bornova Belediyesi Mayıs Ayı Olağan Meclis Toplantısı Belediye Başkanı Ömer Eşki yönetiminde gerçekleştirildi.

Cumhur İttifakı Grubu, Bornova Meydanı ve bazı alanları kapsayan yeraltı otoparklarına ilişkin önerge verirken, CHP Grubu ise bunun zaten belediyenin asli görevi olduğunu belirterek, önergenin komisyonlara sevkinin gereksiz olduğunu ifade etti.

Başkan Eşki ise "Biz görevi devralalı 1 ay olmadı, 6 ay sonra biz bu konularda eksik kalsak önerge verseniz tamam. O zaman kaldırım yapılması, ağaç dikilmesi önergesi de verelim. Zamanlama olarak manidar buldum" dedi. 

YENİ MÜDÜRLÜKLER KURULUYOR

Tesisler, Ulaşım Hizmetleri, Belediye Tiyatro, Müze, Kentsel Tasarım, Kentsel Dönüşüm ve AR-GE Müdürlüklerinin oluşturulmasına yönelik önerge meclis gündemine geldi.

Bornova Belediye Meclisi’nde müdürlüklerin kurulma amaçlarıyla ilgili bilgi de veren Bornova Belediye Başkanı Ömer Eşki, “Bornova'da birçok pazaryeri var, bu pazaryerlerine ilişkin çok sayıda şikayetler var. Tesisler Müdürlüğü, pazaryerleri başta olmak üzere halkımıza her gün hizmet veren binalarımızın bakım onarımını gerçekleştirip, ihtiyaçları karşılayacak şekilde hizmet vermesini sağlayacak. Ulaşım hizmetleri müdürlüğümüz ise araçların koordinasyonu, yedek parçaların takibini yapacak. Tiyatro Müdürlüğümüz vardı ama kapatılmıştı, biz tekrar kurup ulusal anlamda daha iyi yerelere taşıyacağız. Tiyatro Müdürlüğü, İzmir’in gururu olan Bornova Belediyesi Şehir Tiyatrosu’nun ulusal düzeyde de adını duyurup daha kapsamlı projelerin hayata geçirilmesi için çalışacak. Bornova'da çok müzemiz var, bu alanda da  hedeflerimiz yüksek. Müze Müdürlüğü aracılığıyla Bornova’da halen faaliyette olan ve yenilerini kuracağımız müzelerin ilçemizin tarihi vizyonunu ortaya çıkarması için çalışmalar yapacağız. Dünya Bankası'ndan birçok hibe ve kredi almak istiyoruz. Kentsel Tasarım Müdürlüğümüz, kent mobilyalarından özel tabela uygulamalarına kadar kent düzenlemelerinin ortak hale getirilmesini sağlayacak. Kentsel Dönüşüm Müdürlüğü, özellikle vatandaşlarımızın dayanıksız binalarının yenilenmesi aşamasında bilgilendirilmesi ve yön gösterici olunması konusunda çok önemli bir vizyonu ortaya koyacak. Araştırma ve Geliştirme Müdürlüğümüz ise belediyemizin yenilikçi yapısını sürekli geliştirmeye yönelik projeler hazırlayacak” dedi

AK PARTİ'DEN EŞKİ'YE TEŞEKKÜR

Cumhur İttifakı Grubu yeni kurulacak belediyelerde çalışacak personel ve araç giderlerini hatırlatarak, "45 milyon belediyeye külfet getirecek. Bu müdürlüklerin bütçesi yok. Tiyatro Müdürlüğü vardı Mustafa İduğ kapattı, kapatmasına muhalefet etmiştik, size açacağınız için teşekkür ederiz" dedi. 

"AMACIMIZ 450 BİN İSANIMIZI MUTLU ETMEK"

Başkan Ömer Eşki ise yeni kurulacak müdürlüklerin personel külfeti olmayacağını söyleyerek, "2 bin 100'ün üzerinde personelimiz var, bu müdürlüklerin bize maddi külfeti olmayacak. Bunlar akşamdan sabaha verilen kararlar değil, uzun süredir şekillendirdiğimiz müdürlükler. Buralarda görev alacak çoğu personel belediyemizdeki çalışanlardan olacak. Bazı müdürlüklerimizde ihtiyaçtan fazla personel var, onlar daha verimli olacak. Müzemiz az sayıda gözükebilir ama ilçemizin müze sayısı fazla ve bizim de açmak istediğimiz müze sayımız fazla. Tarihi mirasın yok edilmesine 'dur' demek istiyoruz. Pınarbaşı'nda sahadaydık, bir hamam ve Rum evi vardı ve sıvayla kapatılmıştı. Benim içim acıdı. Bunlar belediyeye külfet getirecek olsa bile amacımız ilçemizdeki 450 bin insanın hizmet alıp, mutlu olması. Bunun da yükü, külfeti çekilir" açıklamasında bulundu.

MUHTARLARA DESTEK ARTTI

Bornova Belediye Meclisi’nde, vatandaşın yerel yönetimlerle ilk temas noktası olan muhtarlıkların daha verimli çalışabilmesi için aylık 2 bin 500 liralık destek sağlanması hakkındaki başkanlık önergesi de meclis üyelerine sunuldu. Görüşülmek üzere plan bütçe, hukuk ve sosyal hizmetler komisyonuna gönderilen önergeye göre, belirtilen maddi destek muhtarlıkların elektrik, su, internet, telefon aboneliklerinin fatura bedelleri ve kırtasiye malzemesi, toner ihtiyaçlarının karşılanmasında kullanılacak.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.