Dolar 32,2956
%0.07
Euro 35,0432
%-0.12
Altın 2.475,070
%0.36
Bist-100 10.508,00
%1.83

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Buca Belediyesi'nde 'kadro' krizi: Belediyeyi Duman yönetsin

Buca Belediyesi'nde 'kadro' krizi: Belediyeyi Duman yönetsin

Mayıs ayı Buca Belediyesi Meclis Toplantısında Belediye Başkanı Görkem Duman’nın yardımcıları ve yeni müdürler de belli oldu. AK Parti Grup Başkanvekili Burçin Kevser Sevil atamalar hakkında “Buca’yı Bucalılar yönetsin!” eleştirisinde bulundu.

  • Ege Postası
  • 02.05.2024 - 19:22
  • Güncelleme: 03.05.2024 - 00:14

EGEPOSTASI- Buca Belediyesi Mayıs ayı Meclis Toplantısı Belediye Başkanı Görkem Duman idaresinde gerçekleştirildi. 

DUMAN'A TAM YETKİ

Buca Belediyesi'nin yüzde 100 pay sahibi olduğu Buca İmar ve İnşaat Sanayi Teknik Hizmetler A.Ş (BUCAMAR), Kızılçullu İmar ve İnşaat Sanayi Teknik Hizmetler Limited Şirketi ile Üzümkent İmar ve İnşaat Sanayi Teknik Hizmetler Anonim Şirketlerine 5 yıl süre ile yapılabilecek genel kurul toplantıları ve yönetim kurulu toplantılarında, belediyenin tüzel kişiliğinin temsili ile şirket idarecilerinin atanması konusunda belediyeyi temsilen Belediye Başkanı Mimar Görkem Duman’a tam yetki verilmesi istemine dair önerge oy birliği ile kabul edildi.

Mecliste yeni dönemin başkan yardımcıları ile müdürler belli oldu.  

“BUCA’YI GÖRKEM DUMAN YÖNETSİN”

Müdürlük atamaları hakkında konuşan Burçin Kevser Sevil, “Bazı atamalar gerçekleştirdiniz, basında bu atamalarla ilgili birçok iddia dolaşıyor. İddialar üzerinden tartışmaya girmeyeceğim ama isimlerin nerelerde görev aldığı, kimlerin talebiyle görev aldığı gündemde. Geçenlerde 23 Nisan programı oldu. Sizde katıldınız. Stadyumda Bucalı çocukların gösterilerini izlerken Bucalı ailelerde ordaydı. Protokol okunurken isminizde okundu. Aldığınız alkışı ve ıslığı hatırlıyorsunuzdur. Burada siyasi kimse yok, aileler var dedim. Güzle ve ılımlı bir tepki aldınız. Buca’nın evladısınız, bu söylemler yola çıktınız. Gecen ay ben ‘Buca’nın sorunlar devam ediyor’ dediğimde ‘Evet ben burada doğrum büyüdüm ve sorunları biliyorum’ dediniz. Erhan Kılıç, Levent Priştina nerede? Onların yaptığı veya yamadığı vaatler hala gündemimizde. Onların yaptığı borç Buca’nın problemi. Onlar makamlara seçildiler, bazı işlere imza attılar ama bugün yoklar. Ama sorunlar hala bizimle birlikte. Görkem Duman gidip yerine x kişisi geldiğinde siz Buca’nın sokaklarında dolaşan bir vatandaş olacaksınız. Bunun bilincinde olduğunuz kanaatindeyiz. Yapmış olduğunuz atamalar hayırlı olsun ama lütfen Buca’yı Bucalı yönetsin. Buca’yı Buca halkının seçtiği, Buca’nın sokağında yetişen Görkem Duman yönetsin. O yüzden biz bu önergelere oy birliği vereceğimizi beyan ediyoruz” dedi.

DUMAN: KENDİ KARARLARIM

AK Parti Grup Başkanvekili Burçin Kevser Sevil’in iddialarına cevap veren Başkan Duman, “Basına düşen haberler gerçeği yansıtmamaktadır. Aday adaylığım sürecinde de adaylık sürecinde de başkanlık sürem boyunca üzerimde kimsenin tahakkümü yoktur. Aldığım kararlar kendi kararlarımdır" iifadelerine yer verdi. 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.