Dolar 32,3801
%-0.13
Euro 34,7511
%-0.15
Altın 2.408,810
%-1.08
Bist-100 10.083,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Başkan Badem çöp sorununda o kurumu hedef gösterdi

Başkan Badem çöp sorununda o kurumu hedef gösterdi

İzmir'in Ödemiş İlçesi Belediye Başkanı Mahmut Badem, çöp transferi işleminin Büyükşehir Belediyesi'nin görevi olmasına rağmen yerine getirilmediğini iddia ederek kurban atıklarının dahi halen kaldırılmadığı çöplük yüzünden halk sağlığının tehdit altında olduğunu öne sürdü. Başkan Badem çöp sorununda o kurumu hedef gösterdi

  • Ege Postası
  • 07.10.2015 - 16:01
İZMİR - Ödemiş İlçesi'ndeki çöp transfer istasyonunda basın mensupları ile biraraya gelen AK Parti'li Ödemiş Belediye Başkanı Mahmut Badem, yasaya göre kentin içindeki çöpü toplamak ve aktarma merkezine götürmenin ilçe belediyelerin görevi olduğunu hatırlatarak çöplerin daha sonra transfer edilmesinin ise Büyükşehir Belediyesi'nin görevi olduğunu söyledi. Ödemiş'te 18 ay boyunca çöplerin transfer edilmediğini öne süren Badem, "Mart 2015'te Büyükşehir Belediyesi Meclis Toplantısı'nda söz aldım ve Ödemiş'te çöp transferi işleminin Büyükşehir Belediyesi tarafından yerine getirilmediğini ifade ettim. 'Biz bütün ilçelere eşit davranıyoruz Ödemiş'te de çöp transferi konusunda gereken yapılıyor' dediler ve Katı Atık Daire Başkanlığı'na talimat verdiler. Ancak geçen süreç içerisinde sadece ağustos ayında geldiler ve çöpü 15-20 gün taşıdılar. Daha sonra yine gelmediler" dedi. 



Ödemiş Belediyesi'nin kısıtlı imkanlarıyla bu işi bir süre üstlendiklerini ifade eden Ödemiş Belediye Başkanı Mahmut Badem, "Ancak devamı maalesef gelmedi. Biz bu parayı sürekli harcarsak Ödemişli vatandaşlarımıza hizmet veremeyiz. Kendi bütçemizden yapmamız gereken asıl işler dururken Büyükşehir'e hem çuvalla para veriyoruz hem de görevlerini üstlenmiş oluyoruz. Bu bizlere zulümdür, Ödemişlilerin hakkını gasp etmektir. Ama buna rağmen 2 kamyon ile biz çöpleri sürekli çekiyoruz, 2 kamyon da Büyükşehir Belediyesi verse bu iş hızlıca çözülür" diye konuştu. 



"SUÇ DUYURUSUNDA BULUNACAĞIZ"

Başkan Badem şöyle devam etti:

"Çöp transfer istasyonunda kurban atıklarını gördünüz hala ortada duruyorlar. Kent sağlığını tehlikeye düşürdüler. Ben fazla bir şey beklemiyorum. Yapması gereken görevleri yerine getirsinler yeter. Büyükşehir Belediye Başkanı olarak Aziz Kocaoğlu'nun bir görevi de talimat vermek. Talimat verildiği halde görevini yerine getirmeyen bürokratlar için önümüzdeki günlerde suç duyurusunda bulunacağız. Çünkü Aziz Kocaoğlu mecliste talimat verdi. Aziz Kocaoğlu'nun talimatını yerine getirmeyen bürokratlar hakkında suç duyurusunda bulunacağız" (DHA)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.