Dolar 32,3552
%-0.25
Euro 34,7075
%-0.1
Altın 2.437,590
%-0.04
Bist-100 9.991,00
%0.76

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Başkan Arslan'dan öğrencilere diş seti

Başkan Arslan'dan öğrencilere diş seti

Çiğli Belediyesi tarafından öğrencilerde diş fırçalama alışkınlığının kazandırılması ve pekiştirilmesi amacıyla ilçedeki tüm ilkokul ve ortaokullarda diş fırçası ve diş macunu dağıtılmaya başlandı. Çiğli Belediye Başkanı Hasan Arslan, ilçedeki üç okula giderek diş setini öğrencilere hediye etti.

  • Ege Postası
  • 24.05.2016 - 09:32

Ağız ve diş sağlığı konusunda öğrencilerin bilinçlendirilmesinin hedeflendiği çalışmada, Çiğli Belediyesi tarafından ilçede bulunan 35 ilkokul ve ortaokulda eğitim gören öğrencilere diş fırçası ve diş macunundan oluşan set dağıtılmaya başlandı. İlk dağıtımı Çiğli Belediye Başkanı Hasan Arslan gerçekleştirdi. İsmail Rahmi Karadavut, Harmandalı ve Güzeltepe ilkokullarına giden Başkan Arslan’ı öğrenciler coşkuyla karşıladı. Belediye Sağlık İşleri Müdürlüğü’nden doktor ve hemşirelerin de eşlik ettiği dağıtımda, Başkan Arslan ve Dr. Sibel Delil öğrencilere diş fırçalamanın ve ağız sağlığının önemini anlattılar.  Diş fırçası dağıtımından önce başkan Arslan diş sağlığının yaşam kalitesinin devamı açısından taşıdığı önemi anlatıp öğrencilerden dişlerini düzenli olarak fırçalama sözü aldı.


17 bin öğrenciye dağıtım
İlçede eğitim gören 17 bin ilk ve ortaokul öğrencisine fırça dağıttıklarına vurgu yapan Başkan Hasan Arslan diş fırçalama alışkanlığının küçük yaşlarda başladığını ifade ederek şöyle öğrencilere şunları söyledi; “Ağız sindirim sisteminin başlangıcıdır. Bütün besinler ağız yoluyla alınır. Alınan besinler ağızda bulunan dişler yardımıyla sindirime hazırlanır. Bu nedenle ağız ve dişlerimizin sağlıklı olması oldukça önemlidir. Ağız ve dişlerin sağlığı için öncelikle dişlerimizin temizliğine önem vermeliyiz. Dişlerimizi korumalı fırçalamalıyız. Bu nedenle ben de sizlere fırça ve macundan oluşan ağız bakım seti hediye ediyorum. Dişlerinizi mutlaka fırçalayın.”


Diş sağlığı önemi vurgulandı
Koruyucu sağlık hizmetlerin önemine değinen Başkan Arslan, sağlıklı beslenmenin yanında diş sağlığının da önemsediklerini belirterek, “Sağlıklı, çekilmemiş ve çürümemiş dişlerin önemini biliyoruz. Toplumumuzun önemli bir kısmında diş fırçalama alışkanlığı tam olarak yerine getirilememekte. Bu alışkanlığın küçük yaşlardan itibaren kazanılması gerektiğinin de bilincindeyiz. Bu nedenle okullarımızda okuyan öğrencilerimize diş macunu ve fırçasından oluşan set hediye ettik. Bunun yanında doktorlarımız vasıtasıyla da diş sağlığının önemini vurgulama şansımız oldu” diye konuştu.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.