Dolar 32,2658
%-0.03
Euro 35,0661
%-0.05
Altın 2.469,710
%0.14
Bist-100 10.320,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Başbakan Erdoğan: Aleviler üzerinden gizli bir senaryo sergileniyor

Başbakan Erdoğan: Aleviler üzerinden gizli bir senaryo sergileniyor

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, geçen yıl ekim ayından itibaren Aleviler üzerinden gizli bir senaryonun Türkiye'de sergilendiğini söyleyerek, "Her türlü tahrikler yapılıyor. İpini Türkiye düşmanlarının tuttuğu provokasyonlara gelmeyeceğiz,...

  • Ege Postası
  • 14.09.2013 - 19:17
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, geçen yıl ekim ayından itibaren Aleviler üzerinden gizli bir senaryonun Türkiye'de sergilendiğini söyleyerek, "Her türlü tahrikler yapılıyor. İpini Türkiye düşmanlarının tuttuğu provokasyonlara gelmeyeceğiz, tuzaklara düşmeyeceğiz. Alevi kardeşlerime sesleniyorum. Ana muhalefet partisinin bazı milletvekillerinin bizzat içinde olduğu bir kirli senaryo Türkiye'de sahnelenmek istendi. İbadethanelerde çirkin kışkırtmalar yapılıyor, sokaklar yangın yerine çevrilmek isteniyor." dedi.

        Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Adıyaman'da toplam 810 milyon lira harcanarak yapılan havalimanı ve bazı tesislerin ortak açılış törenine katıldı. Erdoğan, burada yaptığı konuşmada, birlik mesajları verdi. "Halka rağmen iktidar mümkün değildir." diyen Erdoğan, "Milletin isteklerine, haklarına kulak tıkama, artık geri gelmemek üzere geçmişte kalmıştır. Şunu da altını çizerek söylüyorum, Türkiye'de ret inkar politikaları ayaklarımızın altındadır. Geri gelmemek üzere kapanmıştır. Bu topraklar üzerinde her ne yaşanmışsa birlikte yaşadık. Hüznü kederi birlikte yaşadık. Öyle dönemler oldu ki annenizle telefonda ana dilinizle konuşamadınız. İnanın siz burada ne yaşadıysanız farklı şekillerde biz batıda, güneyde onları yaşadık. Zulmün rengi değişikti ama zalim aynıydı." diye konuştu.

        3 Kasım 2002 seçimleriyle birlikte bu zulme, ret inkar ve asimilasyon teşebbüslerine son verildiğini ifade eden Erdoğan, "Biz yaratılanı yaratandan ötürü seviyoruz. Sünni-Alevi bu topraklar üzerinde birdir, beraberdir ve kardeştir, 1071'denberi bu topraklar üzerinde kardeşiz ve hep birlikte Türkiye'yiz." ifadelerini kullandı.

        Sokak olaylarına dikkat çeken Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, şöyle devam etti. "Sorunları geride bırakacağız. Daha güzel bir Adıyaman'ı birlikte kuracağız. Provokasyonlara, kışkırtmalara gelmeyeceğiz. Buradan Adıyaman'dan Türkiye genelindeki Alevilere sesleniyorum. Geçen yıl ekim ayından itibaren gizli bir senaryo Türkiye'de sergileniyor. İbadethanelerde çirkin kışkırtmalar yapılıyor. Her türlü tahrikler yapılıyor. İpini Türkiye düşmanlarının tuttuğu provokasyonlara gelmeyeceğiz, tuzaklara düşmeyeceğiz. Alevi kardeşlerime sesleniyorum. Ana muhalefet partisinin bazı milletvekillerinin bizzat içinde olduğu bir kirli senaryo Türkiye'de sahnelenmek istendi. İbadethanelerde çirkin kışkırtmalar yapılıyor, sokaklar yangın yerine çevrilmek isteniyor. Kan akması için her türlü tahrikler yapılıyor. Bir kirli el maalesef ana muhalefet milletvekillerini maşa olarak kullanıp Türkiye'de huzursuzluk çıkarmak istiyor. CHP tarihinde başta genel başkanları olmak üzere kaç tane cemevi açılmıştır. Araştırsınlar, baksınlar. Yazılı ve görsel medyaya da sesleniyorum araştırsınlar, baksınlar. Ama bir de AK parti iktidarı döneminde, İstanbul belediye başkanlığı döneminde acaba ne kadar cemevi açılmış araştırsınlar baksınlar. CHP yönetimleriyle mukayese edilemeyecek desteklerimiz var. Biz verdik, bakın bunu gönül rahatlığıyla söylüyorum bunlar daha Dersim'in hesabını veremediler."

        Açılış törenine; Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım ile Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek de katıldı.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.