Dolar 32,2176
%0.17
Euro 35,1366
%0.13
Altın 2.471,420
%0.15
Bist-100 10.159,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Barzani ve Maliki, ikili görüşme yaptı

Barzani ve Maliki, ikili görüşme yaptı

Irak Başbakanı Nuri El Maliki, Erbil temasları çerçevesinde Irak Bölgesel Kürt Yönetimi Başkanı Mesud Barzani ile ikili görüşme yaptı. Görüşme öncesinde basın mensuplarının görüntü almasına izin verildi. Maliki ve Barzani, yaklaşık...

  • Ege Postası
  • 09.06.2013 - 16:18
Irak Başbakanı Nuri El Maliki, Erbil temasları çerçevesinde Irak Bölgesel Kürt Yönetimi Başkanı Mesud Barzani ile ikili görüşme yaptı.

Görüşme öncesinde basın mensuplarının görüntü almasına izin verildi. Maliki ve Barzani, yaklaşık bir buçuk saat süren bir toplantı yaptı. Daha sonra ortak basın toplantısı düzenlendi.

Basın toplantısında konuşan Barzani, var olan ortak çözüm komisyonunun daha aktif çalışmasına karar verdiklerini ve sorunların kardeşçe çözülmesi için çalışacakları konusunda anlaştıklarını söyledi. Barzani, "Eğer her hangi bir yerde bir tıkanma yaşanırsa, anayasaya başvurarak halledeceğiz.” şeklinde konuştu.

Irak Başbakanı Nuri El Maliki ise yaptığı açıklamada, Kürt halkının çok haksızlığa uğradığını ve özellikle Enfal ve Halapçe şehitleri için Irak hükümeti tarafından tazminat ödenmesi gerektiğini vurguladı. Maliki ayrıca Halepçe’nin şehir olmasını desteklediklerini, ancak belli kuralların ve kanunların yerine getirilmesi gerektiğini dile getirdi.

Maliki ve Barzani, konuşmaları ardından sadece 4 soruyu cevaplayarak salondan ayrıldı. Maliki’nin bugün Bağdat’a dönmesi bekleniyor.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.