Dolar 32,1597
%-0.01
Euro 35,0005
%-0.26
Altın 2.463,170
%-0.19
Bist-100 10.213,00
%0.54

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Hollanda'daki Türk toplumu, koruyucu aile konusunu masaya yatırdı

Hollanda'daki Türk toplumu, koruyucu aile konusunu masaya yatırdı

Hollanda'daki Türk toplumu, son yıllarda sıkça gündeme gelen ailelerinden uzaklaştırılan çocuklarla ilgili sorunu çözmek için çalışmalarına hız verdi.Hollanda Umut Yıldızı Vakfı'nın bu amaçla Rotterdam bölgesinde hizmet veren Gençlik...

  • Ege Postası
  • 09.06.2013 - 15:33
Hollanda'daki Türk toplumu, son yıllarda sıkça gündeme gelen ailelerinden uzaklaştırılan çocuklarla ilgili sorunu çözmek için çalışmalarına hız verdi.

Hollanda Umut Yıldızı Vakfı'nın bu amaçla Rotterdam bölgesinde hizmet veren Gençlik Bakım Merkezi ve Çocuk Esirgeme Kurumu'yla Spijkenisse Atlas otelde düzenlediği toplantıya Vakıf Başkanı Kasım Akdemir, Rotterdam Başkonsolosu Togan Oral'ın yanı sıra Rotterdam bölgesi Gençlik Bakım Merkezi Müdürü Rene Meuwissen, Almanya Umut Yıldızı Derneği Başkanı Kamil Altay ve mağdur ailelerin katıldı.

150 TÜRK KÖKENLİ KİŞİ KORUYUCU AİLE OLMA BAŞVURUSU YAPTI

Avrupa genelinde ve Hollanda'da Son tartışmalardan sonra Türklerin koruyucu aile konusuna büyük önem verdiğini söyleyen Umut Yıldızı Hollanda Başkanı Kasım Akdemir, sadece son bir ay içinde 150 Türkün koruyucu aile olmak için kendilerine başvurduğunu söyledi. Türk toplumunun bu konuya daha önce gereken önemi vermediğini kaydeden Akdemir, farklı nedenlerle el konulan çocukların Müslüman ve Türk ailelerin yanına yerleştirilmesi gerektiğini söyledi. Kanunlara göre çocukların sahip oldukları kültür ve inanç sistemine yakın ailelerin yanına yerleştirilmesinin öncelikli olduğuna değinen Akdemir, Hollanda genelinde gönüllü olarak yapacakları çalışmalarla bu kanayan yarayı tedavi etmeye çalışacaklarını ifade etti.

Rotterdam bölgesi Gençlik Bakım Merkezi Müdürü Rene Meuwissen, bölgelerinde farklı nedenlerle ailelerinden uzaklaştırılan toplam bin 390 çocuğun 41'inin Türk kökenli olduğunu, bunların 17'sinin koruyucu ailelerin yanında kaldığını, beşinin Türk ailelerin yanında olduğunu söyledi.

BM ÇOCUK HAKLARI SÖZLEŞMESİNİN 20. MADDESİ İŞLETİLMELİ

Rotterdam Başkonsolosu Oral, ailelerin içinde bulunduğu şartların bazen çocuklarla ilgili özel tedbirlerin alınmasını zorunlu kılabildiğini, biyolojik ailedeki şartların düzeltilip çocuğun en hızlı şekilde öz ailesinin yanına dönmesinin esas olduğunu dile getirdi. Koruyucu aile desteğiyle evlat edinmenin tamamen farklı olduğunun altını çizen Oral, şuna dikkat çekti: "Koruyucu ailede çocuk biyolojik ailesi ile temas içinde kalmaya devam etmektedir. İşte bu nedenle, Birleşmiş Milletler Çocuk Hakları Sözleşmesi'nin 20. maddesinde, çocuğun koruyucu aile yanına yerleştirilmesinin zorunlu olduğu durumlarda, çocuğun biyolojik ailesinin etnik, dini, kültürel ve dilsel yapısına uygun hareket edilmesi gerektiği hükme bağlanmıştır."

KORUYUCU AİLE ARTIŞI OLDU

Almanya Umut Derneği Başkanı Kamil Altay, "Hollanda genelinde toplam 20 Müslüman koruyucu aile vardı. Hollanda Umut Yıldızı Federasyonu işe başlar başlamaz, 30 koruyucu aile buldu. Yetkililere iletti. Türk koruyucu aile bulma amaçlı 'Ailenizde bana da yer var mı' projemizi Hollanda'da da hayata geçirdik. Koruma altına alınan çocuklarımızın geleceklerinin, kendi anadil, kültürü ve din değerleriyle kurulmasını sağlamak istiyoruz. Oradaki mağdur aileler derneğe başvurabilirler. Ücretsiz olarak hizmet alabilirler."

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.