Dolar 32,4951
%0.18
Euro 34,8485
%0.31
Altın 2.435,750
%-0.12
Bist-100 10.083,00
%1.69

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Bal Birlik'ten sahte bal uyarısı

Bal Birlik'ten sahte bal uyarısı

Bal Sanayicileri Birliği (Bal Birlik) Yönetim Kurulu Başkanı Nedim Kalpaklıoğlu, Gümrük ve Ticaret Bakanı Nurettin Canikli'nin televizyondan satış yapan balların tamamının sahte olduğu açıklaması üzerine tüketicileri Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'nın onayladığı markaları tüketmeleri konusunda uyardı.

  • Ege Postası
  • 25.03.2015 - 11:58
Hafta başında Nurettin Canikli'nin televizyondan bal satanlara karşı büyük cezaların getirileceğini açıklamasının ardından gözler bal sanayicilerine çevrildi. Sağlık Bakanlığı ile Tarım Bakanlığı'nın onayladığı firmalara yönelik herhangi bir yaptırımın olmayacağının altını çizen Bal Sanayicileri Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Nedim Kalpaklıoğlu, “Vatandaşlarımızın her türlü hijyen gerekliliğini yerine getirmiş olan markaları tüketmesinde herhangi bir sakınca yok" dedi.

Yapılan uygulamanın merdiven altı olarak tabir edilen sahte bal üretenlere darbe vurmasını beklediklerini belirten Kalpaklıoğlu, “Böylelikle binbir zorlukla yatırım yapmış, vatandaşlara gerçek bal yedirme çabasında olan bal sanayicilerimiz hak ettiği değeri görecek. Halkın sağlığını tehdit eden haksız rekabet ortamı da ortadan kalkacak. Balın tüketimi yediden yetmişe insan sağlığı için çok yararlı. Bal, içindeki vitamin ve minerallerle bir doğal mucizedir. Her gün en az bir kaşık tüketilmelidir. Özellikle kışın salgın hastalıklardan ve gripten korur. Tüketicilerimiz balın en saf haline ambalajlı olarak market raflarından ulaşabilirler" diye konuştu.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.