Dolar 32,1898
%0.08
Euro 35,0705
%-0.06
Altın 2.471,530
%0.15
Bist-100 10.168,00
%0.09

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Olgun: Biz figüran değiliz

Olgun: Biz figüran değiliz

İZMİR ve Ege Bölgesi'nin ekonomik sorunlarının aktarılıp sorunların dile getireceleği toplantıya konuşmacı seçmek için önce EBSO ardından İTO başkanlarından bir gün arayla davet alan oda başkanları tepkili. Torbalı Ticaret Odası Başkanı Abdulvahap Olgun, "Bize figüran muamelesi çekilmesi doğru değil. Her iki başkanımıza saygım sonsuz ama bu kavga İzmir'in imajına zarar veriyor. Bir araya gelip tartışmamız gereken konu, İzmir ve ilçelerinin hangi taleplerini gündeme getirileceği ile ilgili olmalı. Fakat biz yine işi kişiselleştirip sen-ben davasına soktuk" dedi. 'Sen-ben' tartışmasında Oda Başkanı'ndan tepki!

  • Ege Postası
  • 23.03.2015 - 11:53
TOBB, 7 Nisan Salı günü Ankara'da yapacağı toplantıda Hükümet'e sorunlarını aktaracak ve seçim öncesi taleplerini dile getirecek.

EBSO ve İTO'dan 'Konu aynı davet farklı' HABERİNİ OKUMAK İÇİN TIKLAYINIZ!!!

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, ekonomiden sorumlu Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Bilim, Sanayi ve Ticaret Bakanı Fikri Işık'ın katılacağı toplantıda İstanbul, Ankara ve İzmir'in yanısıra 7 bölgenin temsilcileri konuşma yapacak. Ekonomi şurası, 10 Haziran 2014 cumhurbaşkanlığı seçimi öncesinde de yapılmış İzmir'in sorunlarını Ticaret Borsası Başkanı Işınsu Kestelli anlatmıştı. Ekonomi şurasında kimin konuşma yapacağını belirlemek amacıyla Bergama, Selçuk, Menemen, Torbalı, Tire, Bayındır ve Ödemiş ticaret ve sanayi oda başkanlarını önce TOBB Başkan Yardımcısı olan Ege Bölgesi Sanayi Odası (EBSO) Başkanı Ender Yorgancılar, çarşamba günü EBSO'ya çağırdı. Aynı oda başkaları, daha sonra aynı zamanda TOBB Ticaret Odaları Konseyi Başkanı da olan İzmir Ticaret Orası Başkanı Ekrem Demirtaş'tan da aynı konu için davet aldı. Demirtaş da salı günü İTO'da toplanılmasını istedi. Bir gün arayla davet, yedi oda başkanını zor durumda bırakırken Demirtaş- Yorgancılar gerginliğini de gözler önüne serdi. 

"AYRILIĞIN DEĞİRMENİNE SU TAŞIMAMIZI İSTİYORLAR"

Torbalı Ticaret Odası Başkanı Abdulvahap Olgun, yaptığı yazılı açıklamada her iki davete de katılmayacağını belirterek, şunları söyledi:

"Biz TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu'ndan bir şey öğrendik. Birlikte rahmet, ayrılıkta azap vardır. Bu işte ayrılık var, ben bu işte yokum. Her iki toplantıya da katılmayacağım. 7 ilçenin başkanı olarak bir haftadır bu işin içinden çıkamıyoruz. Bize figüran muamelesi çekilmesi doğru değil. Her iki başkanımıza saygım sonsuz ama bu kavga İzmir'in imajına zarar veriyor. Bir araya gelip tartışmamız gereken konu, İzmir ve ilçelerinin hangi taleplerini gündeme getirileceği ile ilgili olmalı. Fakat biz yine işi kişiselleştirip sen-ben davasına soktuk. Sen mi konuşacaksın, ben mi konuşacağım çekişmesi İzmir'e hiç yakışmıyor. Ege'ye öncülük etmesi gereken İzmir kendi iç çekişmeleri ile enerjisini tüketmemeli. Kavgalı eve kimse gelin vermez. İç kenetlenmemizi sağlamadan isteyeceğimiz taleplerin karşılanmasını beklemek de doğru değil. Konuşmacımızı seçemiyoruz, sorunlarımızı nasıl çözdüreceğiz. Bizlere abilik yapması gereken büyük başkanlar, bizden ayrılığın değirmenine su taşımamızı istiyor." (DHA)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.