Dolar 32,4375
%-0.15
Euro 34,7411
%-0.66
Altın 2.441,870
%0.23
Bist-100 9.916,00
%2.05

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Bakan Kılıç: Merzifon Amasya ile Amasya’da Merzifon’la büyüyecek

Bakan Kılıç: Merzifon Amasya ile Amasya’da Merzifon’la büyüyecek

Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, “Merzifon Amasya ile büyüyecek. Amasya’da Merzifon’la büyüyecek. Şehzadeler şehri topyekün büyük bir büyüme hamlesi gerçekleştirecek.” dedi.Bir dizi açılış ve temel atma programları için Amasya’nın...

  • Ege Postası
  • 14.09.2013 - 22:44
Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, “Merzifon Amasya ile büyüyecek. Amasya’da Merzifon’la büyüyecek. Şehzadeler şehri topyekün büyük bir büyüme hamlesi gerçekleştirecek.” dedi.

Bir dizi açılış ve temel atma programları için Amasya’nın Merzifon ilçesine gelen Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, "Yıllardır hayali kurulan ama yapılabileceğine hiç kimsenin inanmadığı bir tesisi bugün Merzifon’un gençlerine, sporcularına ve halkına kazandırıyoruz. Yarı olimpik yüzme havuzu Türkiye’nin diğer yörelerinde büyüklük, küçüklük standartları bakımından da illerimizde görmeye alışık olduğumuz bir projedir. Bugün Merzifon’un ve halkının hizmetine sunuluyor. Belediye Başkanımız çok uzun bir zamandan bahsetti. Çeyrek yüzyıl gibi zamandan bahsetti. ‘Ankara’dan spor yatırımı almayalı’ diyerek. Eğer öyleyse; Merzifon’da gerçekten büyük bir hamle olduğundan bahsedebiliriz. Bugün yüzme havuzumuzun, sentetik çim yüzeyli futbol sahasının açılışını gerçekleştirip, daha sonra da Merzifonlu genç kardeşlerimizin kullanımına sunacağımız gençlik merkezimizin temel atma törenini gerçekleştireceğiz. Bu sayede ilçemizdeki gençlerimiz okul dışındaki zamanlarında, okul çıkışlarında ya da hafta sonunda faydalanacakları yepyeni, çok modern tesislere kavuşmuş olacaklar." diye konuştu.

Türkiye’nin dört bir yanında, eserleri gençlere kazandırdıklarını kaydeden Bakan Kılıç; “Şuan Bakanlık olarak öğrenci yurtları haricinde Türkiye genelindeki spor tesislerimizin şantiye sayısı 776 dile kolay. 2002 senesinde Türkiye’de Spor Genel Müdürlüğü’nün, spor teşkilatının bütün Türkiye genelindeki yaptığı işlerin ihale sayısı 3 tür. Bir yılda Türkiye genelinde3 tane ihale yapmışlar. Bugün biz sadece Merzifon’da 3 tane gençlik ve spor tesisini gençlerimize ve sporcularımıza kazandırıyoruz. Amasya’ da ise yüzme havuzu inşaatımız tam gaz devam ediyor. En kısa sürede yüzme havuzunu Amasyalıların hizmetine sunacağız. Geçmiş senelerden beri çok konuşanlar vardı, mangalda kül bırakmayanlar. Çağdaşlık namına aklınca medeniyet namına, aklınca Cumhuriyetin kazanımları namına mangalda kül bırakmayanlar bu eserlerin bir tanesi için bile taş üstüne taş koyamadılar. Ama bugün AK Parti hükümetlerinde Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın riyasetinde inanılmaz işler gerçekleştiriyoruz. Amasya’da senede bir tanesini değil, bir senede üç tanesini başlattık. 2 bin 500 kişilik Amasya Kapalı Spor Salonu, Amasya Kapalı Yüzme Havuzu ve Amasya 12 Haziran Şehir Stadyumu. Diğer irili, ufaklı işler bir tarafa.
Ayrıca Amasya’da bir tanede 500 kişilik yükseköğrenim öğrenci yurdunun inşaatının bu yıl hem ihalesini yapmayı hem de başlamayı hedefliyoruz. Buda olduğu takdirde Amasya’da saydığım sadece gençlik ve spor yatırımlarının KDV hariç 55 milyon 220 bin lira. Katma değer vergisini de sütüne koyarsanız 65 milyon. Bunlar bitikten sonra 2015’de 2016’da devamı da gelecek. Yeni eserler, yeni projeler halkımıza kazandırılacak. Ve yine hayaliniz kuruyoruz ilkokuldaki yavrularımız, ortaokuldaki, lisedeki genç kızlarımız, delikanlılarımız ve yüksekokul okumak için ilimize, ilçemize Türkiye’nin dört bir tarafından kopup gelen gençlerimiz spor yapsın, sporla iç içe yaşasın. Biz spor tesisleri inşa ediyoruz. Gençlik merkezleri, havuzlar, spor salonları, futbol sahaları inşa ediyoruz. Diğer bakanlık faaliyet alanlarına baktığınız zaman biz toplu konutlar, kentsel dönüşümler yapıyoruz. Biz adalet sarayları yepyeni hastaneler inşa ediyoruz. Duble yollar, havalimanları inşa ediyoruz.” ifadelerini kullandı.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.