Dolar 32,2020
%-0.22
Euro 35,0069
%-0.22
Altın 2.498,740
%1.32
Bist-100 10.644,00
%3.14

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Bahçeli: Çözüm süreci bir cümleyle bitmez

Bahçeli: Çözüm süreci bir cümleyle bitmez

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın Çözüm Süreci’nin bittiği yönündeki açıklamalarını, “İnandırıcı bulmak çok doğru olmaz. Eğer bu bir süreçse bir cümleyle bitecek hali yoktur. Bittiğine dair gerekçeli açıklamanın olması lazım” diye değerlendirdi.

  • Ege Postası
  • 01.08.2015 - 09:52
Yozgat programı dönüşü gazetecilerin sorularını yanıtlayan Bahçeli, şunları söyledi:

GEREKÇELİ AÇIKLAMA LAZIM
“Beşir Atalay’ın açıklamaları Cumhurbaşkanı’yla çelişir haldedir. O bakımdan Sayın Cumhurbaşkanı önce ‘çözüm’den ne anladığını ortaya koymalıdır. ‘Çözüm’le ilgili olarak Meclis’ten çıkan yasa var. ‘Çözüm’ü ortadan kaldıran sürecin bittiğinin hangi işlemlerle oluşabileceğini de topluma açıklaması lazım veya hükümetle bu konuyu görüşerek Sayın Başbakan’ın bu süreci bitirdiğine dair bir gerekçeli açıklamasının olması lazım. Hemen birkaç cümle ile ‘Çözüm bitti’ demek yeni bir gaflete milleti düşürmektir.

HESAPLAŞMA KORKUSUNDAN
7 Haziran’da ne olduysa birden bazı olaylar hızlı bir gelişme içine girdi. Oysa Çözüm Süreci’nde samimi, ilkeli durmuş olsalardı, HDP ve AKP bir koalisyon oluşturabilirlerdi. Zannediyorum burada Cumhurbaşkanı kendisini başkanlık sistemi olarak uygulamaya koyma noktasında yetersiz kaldı. Eğer bu şekilde bazı uygulamalar devam ederse, 17-25 olaylarının gözden geçirilmesi ve hesaplaşma sürecine gireceği korkusu var. Hâl böyle olunca ya arzuladığı şekilde kendisini güvence altına alabilecek bir koalisyon hükümeti aramakta veya seçime gitmek suretiyle, değişik yöntemler uygulamak kaydıyla tek başına iktidar olabilecek bir AKP ortaya koymaya çalışmaktadır. Yoksa başka türlü izahı yok. MHP’nin oyunu çok küçümsüyorlar. Ama küçümsenmiş oy kendileri için önemli bir oy haline gelmiş ve MHP’yi parçalamaya çalışıyorlar.

AKP-CHP SONUÇLANMALI
MHP, AKP ile koalisyon düşünmemektedir. Önerdiğimiz koalisyon şekli ‘çözüm’ odaklı koalisyon yapılanmasıdır. Toplumsal yarılmayı önleyecek koalisyon bu denklemler içinde hangisi olabili? Burası AKP ile CHP’dir. Fazla gecikmeden AKP-CHP koalisyonu ile sonuçlanmalı. Yeni bir hikâye ortaya konmalı. O hikâye AKP-CHP koalisyonu. Bu hikâyeyi denetleyecek sağlıklı ana muhalefet de MHP’dir.

(MHP’nin Genel Kurul’a girmemesi, AKP azınlık hükümeti kurulması iddiası hakkında) Azınlık hükümetini niye destekleyeli? Seçime giderken ister mevcut hükümet olsun, isterse seçim hükümeti uygulaması olsun. Netice itibariyle seçime gidilecek, sandığa varılacak. Bizi ilgilendiren sandığa varılış yoludur. Nasıl olacağı konusu başkalarının sorunudur, bizim değil.

SEÇİM BAROMETRESİ DENGEDE
(Ahmet Hakan’ın köşesindeki seçim barometresiyle ilgili) Ahmet Hakan Bey kamuoyu araştırmaları içerisinde en basit, en anlaşılabilir, en tartışmayı sürdürebilir bir yaklaşımı ortaya koyuyor. Ne erken seçim, ne koalisyon. Yüzde 50 koalisyon yüzde 50 seçim. Onun için kendisini tebrik ediyorum."

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.