Dolar 32,3217
%0.22
Euro 35,1296
%0.02
Altın 2.298,910
%0.94
Bist-100 9,06
%2.88

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Makam aracında acil görüşme

Makam aracında acil görüşme

Dışişleri Bakanlığı Müsteşarı Feridun Sinirlioğlu'nun bugün Kocatepe Camii'ne kadar giderek, Başbakan Ahmet Davutoğlu ile şehit Hamza Yıldırım'ın cenaze töreni sonrasında makam aracında yaptığı acil görüşme, Ankara'da merak uyandırdı.

  • Ege Postası
  • 31.07.2015 - 23:02
Terörün yoğun olduğu yıllarda şehitler için düzenlenen cenaze törenleri ile akıllara kazınmış olan Ankara Kocatepe Camii'nde, son günlerdeki terör olaylarının ardından bugün yine bir şehidin uğurlanmasının neden olduğu hüzün atmosferi vardı. Şırnak'ta terör saldırısı sonucu yaşamını yitiren üç askerden biri olan Hamza Yıldırım için Kocatepe Camii'nde tören düzenlendi. Törene; TBMM Başkanı İsmet Yılmaz, Başbakan Ahmet Davutoğlu, GenelkurmayBaşkanı Orgeneral Necdet Özel, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Bülent Bostanoğlu, Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Akın Öztürk, Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Abdullah Atay, Genelkurmay 2. Başkanı Yaşar Güler, şehidin anne ve babasına taziyelerini iletti. Törene; Başbakan Yardımcısı Ali Babacan ve Yalçın Akdoğan'ın yanısıra çok sayıda kabine üyesi ve milletvekili de katıldı.
 
 Cuma namazının ardından şehidin cenaze namazını, Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez kıldırdı. Şehidin naaşı top arabasına konularak düzenlenen askeri törenin ardından son yolculuğuna uğurlandı.
 
 Bu sırada bir ayrıntı dikkat çekti.
 
 Başbakan Davutoğlu, tören alanına cuma namazının öncesinde geldi.
 
Davutoğlu, Kocatepe Camii'nde cuma namazını kıldıktan sonra cenaze namazına geçti. Ardından da naaşın protokol ve aile üyelerinin önünden saygı ile geçirildikten sonra top arabasına konduğu askeri tören bölümüne geçti. Davutoğlu'nun makam aracı ise caminin yanıbaşındaki Ankara Müftülüğü binasının önüne çekilmişti.
 
 Makam aracının yanında duran önemli bir isim dikkat çekti. Bu isim Dışişleri Bakanlığı Müsteşarı Feridun Sinirlioğlu idi. Töreni, biraz uzağından dikkatle izleyen Sinirlioğlu, Başbakan'ın boş makam aracının yanından yürüyerek törenin bittiği noktaya geldi. Makam aracının yanında duran Sinirlioğlu, Davutoğlu'nun törenin ardından aracına geçmesiyle yanına oturdu. Davutoğlu ile Sinirlioğlu'nun makam aracında acil bir görüşme yapmaları dikkat çekti. Davutoğlu, Sinirlioğlu ile birlikte Çankaya Köşkü'ne geçti. Sinirlioğlu'nun, Başbakan'ın cenaze töreninden sonra Çankaya Köşkü'ne geçmesini beklemeden tören alanına gelerek aracında acil bir görüşme yapması, Ankara'da merak uyandırdı.
 
Dış politikanın bürokrasideki bir numaralı ismi olan Sinirlioğlu'nun, acil bir bilgiyi iletmek için tören alanına gelerek Başbakan ile aracında görüştüğü değerlendirmeleri yapıldı. (Milliyet)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.