Dolar 32,4375
%-0.15
Euro 34,7411
%-0.66
Altın 2.441,870
%0.23
Bist-100 9.916,00
%2.05

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Badem'den yeni proje raporu

Badem'den yeni proje raporu

Ödemiş Belediye Başkanı A.Mahmut Badem, düzenlediği basın toplantısıyla yeni projeler hakkında bilgiler vererek, çalışmaları değerlendirdi. İller Bankası kredisiyle yapılması planlanan projeleri anlattı

  • Ege Postası
  • 24.09.2016 - 11:20

Ahrandı Aile Restaurant’ta düzenlenen toplantıya, meclis üyeleri ile ilçedeki yerel ve ulusal basın temsilcileri katıldı. Genele olarak belediye çalışmalarının değerlendirildiği toplantıda, Eylül Meclisinde gündeme gelen İller Bankası Kredisiyle yapılması planlanan projeler hakkında bilgiler verildi.

Sel sonrası ekiplerimiz anında müdahale etti

Başkanın gündemindeki ilk konu 20 Eylül Salı günü aşırı yağış sonrası yaşanan sel felaketinde ilçede yaşananlar oldu. Başkan Mahmut Badem; “Yağış sonrası belediyemiz kriz masası hemen çalışmalarına başladı. İlçemizin birçok bölgesinden gelen telefonlarla mağdur olan vatandaşlarımızın yardımına koştuk. Selden hasar gören bölgelerde incelemeler yaptık. Konuyla ilgili kamu kurumlarına gerekli bilgiler verilerek, vatandaşların mağduriyetlerini gidermeye çalışıyoruz. DSİ yetkilileri dün bölgemizde incelemeler yaptı. Gerekli önlemleri aldı. Ödemiş Belediyesi olarak yağışın yaşandığı gece boyunca ekiplerimiz ve iş makinelerimiz çalışmalarını sürdürdü. İki gündür sokaklarda temizlik ekiplerimiz çalışıyor” dedi..

Yeni Projeler

İlçemiz sınırlarında yaşayan tüm vatandaşlarımıza eşit hizmet etmeye çalışıyoruz. Amacımız insanlarımızın yaşadığı yerde mutlu olmalarını sağlamak. Yeni hazırladığımız projeler, kenttin farklı farlı bölgelerinde uygulanacak. Bu projeleri iller Bankasından alacağımız krediyle gerçekleştireceğiz. Yani proje karşılığında kredi alacağız. Belediyemizin şu anda üç aylık 635 bin TL kredi ödemesi var. Bu kredilerinin biri Kasım ayında biri 2017 Mart ayında bitecek. Rakamlara baktığımızda İller Bankasından alacağımız kredinin taksiti rahatlıkla ödenebilecek” dedi.

Uygulanacak projeler;

Macera Parkı

Türkmen Mahallesi’nde bulunan Vali Kemal Nehrozoğlu parkı içinde yapılacak olan macera parkı, çocuklar kadar gençlerinde ilgisini çekecek.

Hanımlar Lokali

Ödemişli hanımları çocuklarıyla birlikte zaman geçirebileceği içinde yüzme havuzu, spor salonu, sauna, çeşitli kurs ve aktivitelerin yapılabileceği alanların bulunduğu Hanımlar Lokali İnönü  Mahallesinde yapılacak.

Geleneksel Yarış ve Oyun Alanı Projesi

Geleneksel yarışların ve ata sporlarının yapılabileceği bir alan oluşturulacak. Projesi hazırlanan alanda binicilik kurslarının verilebileceği özel bölümler de yer alıyor. Proje Günlüce Mahallesinde uygulanacak.

Salı Pazarı yenileniyor

Mevcut alana İlkkurşun Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ile Anafartalar İlkokulu arasında kalan sokağın da eklenmesi ile 14.500 alanda yeni bir proje çizildi. Projede Parkı’nın eskiyen yüzünü modern bir görünümle değiştirerek, yeşil alana verilen önem aktarılmak isteniyor. Yakın bir sürede uygulanmaya başlanacak projede; modern su elemanları, bisiklet parkları, kafeterya ve kafeterya terasları, çocuk oyun alanı, skate park, 3 pota basketbol alanı, amfi, sisleme arkadı, satış ve sunum stantları, çim tepeler, oturma ve dinlenme alanları, gölgeleme alanları yer alıyor.

Kırkoluk yenileniyor

Ziyaretçilerin rahat ve güvenli bir alanda alışveriş yapması, pazarcı esnafın düzenli bir ortamda sergi açması amacıyla Bozdağ-Salihli yolu üzerinde bulunan  6 bin m² alanda çalışmalar başladı. Proje, vatandaş ve esnafın taleplerini değerlendirilerek hazırlandı. Yeni projeye göre Kırkoluk çeşmesinin yeri değiştirilerek, etrafında dinlenme alanları, mescit,  sergi alanları ve otoparkın bulunduğu bir mesire alanı hazırlanacak.

Fuar  Alanının üstü kapatılacak

125. Yıl Kültürpark karşısında bulunan mevcut fuar alanında sabit stantlar yapılarak üstü kapatılacak. Böylece yaz-kış fuarların ve aktivitelerin yapılabileceği bir alan oluşturulacak.

Üç Eylül Mahallesinde modern bir düğün salonu

Her geçen gün büyüyerek gelişen kentin en büyük ihtiyaçlarından biri olan düğün salonu projesi Üç Eylül mahallesinde uygulanacak. Vatandaşlar, düğün, nişan, sünnet gibi merasimlerini daha rahat ve modern bir ortamda yapmaları sağlanacak.

Projeler kapsamında ilçe merkezinde 206 bin m² kilittaş, 38 bin metre bordür, beldelerden ve köylerden mahalleye dönüşen yerleşim yerlerinde 172 bin m² kilittaş, beldelerden mahalleye dönüşen yerleşim yerlerinde 14.007 km, köylerden mahalleye dönüşen yerleşim yerlerinde ise 35.008 km sati kaplama yapılacaktır.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.