Dolar 32,3667
%-0.35
Euro 34,7691
%-0.11
Altın 2.394,190
%-1.18
Bist-100 10.209,00
%1.62

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Selçuk'ta eski vergi dairesinin yerine yeşil alan

Selçuk'ta eski vergi dairesinin yerine yeşil alan

İzmir'in Selçuk ilçesindeki, eski vergi dairesi binasının yerine belediye tarafından park ve yeşil alan yapılması için yıkım çalışmalarına başlandı.

  • Ege Postası
  • 23.09.2016 - 16:06

Selçuk Belediyesi ilçeye nefes aldıracak yeni bir park ve yeşil alan kazandırılmak için kolları sıvadı. Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü tarafından eski olması ve tehlike arzetmesi nedeniyle bir süre önce Selçuk eski Vergi Dairesi Binası'nın yıkılmasına karar verildi. Belediye, yıkılacak vergi dairesi binasının 900 metrekarelik alanın park ve yeşil alan olarak değerlendirilmesi için harekete geçti. Yasal işlemlerin tamamlanmasının ardından eski vergi dairesi binasının yıkılmasına başlandı.

Gerçekleştirilen yıkımda asıl amacın çevre için tehlike arz eden bir binanın ortadan kaldırılması olduğunun altını çizen AK Partili Selçuk Belediye Başkanı Dahi Zeynel Bakıcı, "Yasal işlemlerin uzaması nedeniyle biraz gecikmişte olsa atıl olan bu binanın yıkımına başlandı. Bu yıkımdan sonra Selçuk halkı çarşı içerisinde nefes alınacak güzel bir alana kavuşmuş olacak. Kentin en kalabalık caddesi olan Siegburg Caddesi ile İstasyon Meydanı birbirine bağlanacak. Burada yapılacak parkın ismini de belediye meclisimizin uygun bulacağını düşündüğümüz '15 Temmuz Demokrasi ve Şehitler Parkı' olarak belirlemek istiyoruz. Bildiğiniz gibi daha önce yine Selçuk Belediye Meclisi'nden çıkan kararla mevcut tören alanımıza Şehit Astsubay Ömer Halisdemir'in adını vermiştik. Şimdi de yeni yapılacak bu parka '15 Temmuz Demokrasi ve Şehitler Parkı' ismini vererek tüm şehitlerimizin adını ilçemizde yaşatacağız" dedi. 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.