Dolar 32,4375
%-0.15
Euro 34,7411
%-0.66
Altın 2.441,870
%0.23
Bist-100 9.916,00
%2.05

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Aydın'da orman yangını: 15 hektar alan kül oldu

Aydın'da orman yangını: 15 hektar alan kül oldu

Aydın'ın Efeler İlçesi'nde, henüz bilinmeyen bir nedenle zeytinlik alanda çıkan yangın saatlerdir kontrol altına alınamadı. Rüzgarın etkisiyle ormanlık alana da sıçrayan yangın için çevre illerden yardım istendi.

  • Ege Postası
  • 29.04.2016 - 09:36

Balıkköy yakınlarında saat 14.30 sıralarında zeytinlik alanda bilinmeyen bir nedenle yangın çıktı. Yangın rüzgarın etkisiyle sürekli yön değiştirerek İkizdere Barajı'nın alt kısımlarına kadar ulaştı. Bölgeden çıkan alevleri görenler durumu itfaiye ekiplerine bildirdi. Dağlık alandaki yolların dar olması arazözlerin yangın alanına gitmesini zorlaştırdı. DSİ'ye ait iş makineleri ve Aydın Büyükşehir Belediyesi itfaiye ekiplerinde yangına müdahalede bulundu. Yangının kontrol alınamaması üzerine çevre illerden yardım istendi. Aydın, Denizli, İzmir ve Muğla'dan yaklaşık 50 arazöz yangını söndürme çalışmasını sürdürürken, bölgede arazisi olan vatandaşlarda yardıma koştu. Ellerinde kürekle alevlere müdahale etmeye çalışan vatandaşlar, yanma tehlikesi geçirdi. Yüzlerce zeytin ve çam ağacının bulunduğu alanda devam eden yangını söndürmek ekipler çalışmalarını sürdürüyor.

YANGIN KONTROL ALTINA ALINDI

Aydın'ın Efeler İlçesi'nde, zeytinlik alanda başlayıp ormanlık alana sıçrayan yangın saatler sonra kontrol altına alındı. Soğutma çalışmalarının devam ettiği yangında, ilk belirlemelere göre yüzlerce zeytin ağacının yanında 15 hektar ormanlık alanın zarar gördüğü belirtildi, detaylı incelemenin sabah yapılacağı bildirildi. (DHA)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.