Dolar 32,2795
%0.12
Euro 34,8062
%0.02
Altın 2.449,860
%0.71
Bist-100 10.219,00
%-0.49

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Aydın Büyükşehir'de polisin ihale sorusu

Aydın Büyükşehir'de polisin ihale sorusu

AYDIN'da polis, bir ihalede 'görevi kötüye kullanma' suçu işledikleri gerekçesiyle Belediye'nin eski Temizlik İşleri Müdürü İ.G. ile yine belediye çalışanları M.K., S.Y., H.A., A.G., ve M.T.'in ifadesine başvurdu. İfadeleri alınanlar daha sonra serbest bırakıldı.

  • Ege Postası
  • 27.04.2016 - 09:26

Aydın Cumhuriyet Başsavcılığı'nın 7 Nisan 2016 tarihinde başlattığı soruşturma kapsamında Kaçakçılık ve Organize suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, 2012 yılında yapılan ve Aydın Büyükşehrin Egetem Temizlik Hizmetleri firmasının kazandığı ihaleyi incelemeye aldı. Soruşturma kapsamında dönemin Temizlik İşleri Müdürü İ.G. ve belediye çalışanları M.K., S.Y., H.A., A.G., ve M.T.'nin ifadesi alındı. 

Aydın İl Emniyet Müdürlüğü'nden yapılan yazılı açıklamada, "Aydın Belediye yönetiminin denetim görevini yapmadıkları, firmanın fazladan hakkediş almalarını sağladıkları, kantar fişlerinin tutarsız olduğu, araçların istihap hadleri üzerinde yük taşıdığı, çöp süpürme araçlarının kantar fişinde belirtilen yükü taşımasının teknik olarak mümkün olmadığı, araçların kantara geliş periyotlarındaki zaman aralığının inandırıcılığının bulunmadığı, belediyenin anlaşmalı şirkete araç kiralaması, bu araçların bazılarının hurdaya çıkartılmış olması hususunda herhangi bir belgenin dosyasında bulunmaması konuları ile ilgili olarak şüphelilerin ifadeleri alınmıştır" denildi. 

"Görevi Kötüye Kullanma" suçundan şüpheli olarak ifadeleri alınanların suçlamayı kabul etmedikleri, iddiaların asılsız olduğunu, işin ihale şartnamesine göre yapıldığını ve yüklenici firma lehine bir işlem yapmadıklarını söyledikleri öğrenildi. İfadeleri alınanlar daha sonra serbest bırakıldı. Olayla ilgili soruşturmanın sürdüğü bildirildi.

SORUŞTURMA 4 YILDIR DEVAM EDİYOR

Aydın'da polisin 2012'de bir ihalede 'görevi kötüye kullanma' suçu işledikleri gerekçesiyle ifadesine başvurduğu Belediye'nin eski Temizlik İşleri Müdürü İ.G. konuyla ilgili telefonda açıklama yaptı. Soruşturmanın dört yıldır devam ettiğini belirten İ.G., "Dört yıldır bu konuyu araştırıyorlar. Daha önce defalarca kez bilirkişi raporu istediler. Bilirkişi raporlarının hepsini çürüttük. Biz çürüttükçe defalarca bilirkişi değiştirdiler. Dört yıldır daha dava bile açamadılar. İş, görevi kötüye kullanmadan, denetimi ihmale geldi. Yeni bilirkişi tayin etmişler, ben ve arkadaşlarım davet üzerine ifade verdik. Yine bir şey bulamayacaklar" dedi. 

Soruşturmanın gizliliğinin de ihlal edildiğini söyleyen İ.G., "Ben ifade veriyorum, ifadem kelime kelime bazı internet sitelerinde yayınlanıyor. Asıl organize suç işleyenler bizi itibarsızlaştırmak için ifadeleri basına servis edenlerdir, ettirenlerdir. Yapılan sadece itibarsızlaştırma operasyonudur" diye konuştu. (DHA)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.