Dolar 32,3374
%-0.07
Euro 34,8108
%0.06
Altın 2.393,270
%-0.15
Bist-100 10.277,00
%0.67

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Anneler sahaya çıktı

Anneler sahaya çıktı

DENİZLİ'de, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü etkinlikleri kapsamında 'Annem futbol oynuyor' sloganıyla turnuva düzenlendi. Dört takımın mücadele ettiği etkinlikte kadınlar, halı sahada hünerlerini sergiledi.

  • Ege Postası
  • 08.03.2013 - 16:10
DENİZLİ-  Türkiye Futbol Adamları Derneği (TÜFAD) Denizli Şubesi tarafından Olea Halı Saha'da düzenlenen turnuvaya, il merkezindeki okuldaki öğrencilerin annelerinin oluşturduğu Süper Anneler, Gülen Yüzler ve Futbolun Sultanları ile öğretmenlerden oluşan Muallimler takımları katıldı. Dört takımın oyuncuları müsabakalar öncesinde, birlikte 'Kadına uygulanan şiddet son bulsun' yazılı pankart açtı. 7'şer kişilik dört takımının birbirleriyle yaptıkları müsabakalarda, kıyasıya mücadeleler yaşanırken, tribünlerdeki öğrenciler, sahadaki annelerini tezahüratlarla ve açtıkları dövizlerle destekledi. Kadınlar, attıkları gollerden sonra büyük sevinç yaşadı.

Dünya Kadınlar Günü'nde, Denizlili anneler olarak sahaya indiklerini ve fair-play içerisinde futbol oynadıklarını belirten kadınlar, "Kadına şiddete 'hayır' diyoruz. Kadınların da erkeklerin yaptığı bir spor dalı olan futbolu oynayabileceğini göstermek istiyoruz" dedi. TÜFAD Şube Başkanı Bülent Fil, "Üç yıldır yaptığımız organizasyonda kadın haklarına futbol maçlarıyla dikkat çekiyoruz. Bu organizasyonun yurt geneline yayılması gerekiyor. Her yıl 8 Mart'ta düzenlediğimiz etkinliğe Futbol Federasyonumuz'da destek veriyor" diye konuştu. Müsabakaların öğleden sonra da devam edeceği bildirildi. (DHA)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.