Dolar 32,1894
%-0.04
Euro 35,1163
%0.31
Altın 2.516,820
%0.64
Bist-100 10.644,00
%3.14

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Anadolu Birliği Federasyonu kuruldu

Anadolu Birliği Federasyonu kuruldu

Anadolu Birliği Derneği, federasyon örgütlenmesini tamamladı. 11 yıldır, İzmir’de sivil toplum alanında önemli etkinliklere imza atan Anadolu Birliği Derneği, artık yoluna federasyon olarak devam edecek, Anadolu Birliği Federasyonu Genel Başkanı Ferhan Ademhan, “Federasyonlaşma, birliğimizin geleceğe daha güçlü taşınması için önemli bir adımdı.

  • Ege Postası
  • 16.12.2014 - 10:22
 Bu adımı kamuoyuna duyurmanın mutluluğunu yaşıyoruz” dedi.
 
ANADOLU’NUN TÜM RENKLERİ
Ademhan, Anadolu Birliği’nin 2003 yılında Vedat Güldoğan’ın öncülüğünde kurulan tüm yörelerden insanların bir üst kurumu olarak sivil toplum ortamında yer alan bir dernek olduğunu hatırlatarak, “11 yıl öncesinin koşullarında Anadolu Birliği, özellikle Doğu-Güneydoğu Anadolu Bölgelerinden gelen insanlarımızın kurduğu bir dernekti. Anadolu Birliği, sonrasında Karadeniz, Balkanlar ve Ege derneklerinin de ilgisi ve desteği ile Anadolu’yu gerçekten temsil eden bir yapı oldu. Söz konusu dönemdeki yasal mevzuat, federasyon kurmaya izin vermediği için, Anadolu Birliği, tüm yörelerden insanları buluşturtan bir dernek olmayı hedefledi. Anadolu Birliği, derneği olan kentlerimizin başkanlarının yanı sıra, derneği olmayan kentlerimizin kanaat önderlerini çatısı altında bir araya getirdi.  Aslında, derneğimiz 11 yıl boyunca bir federasyon işlevi gördü” sözlerine yer verdi.
 
DAHA İLERİ BİR AŞAMA
Günümüzün koşullarının artık federasyonlaşmayı sağlayabilecek imkanları sunduğunun altını çizen Ademhan, “Yasalarımız, derneklerin bululup federasyon kurmasına izin vermektedir. Anadolu Birliği, zaten bünyesinde 36 derneği barındıran bir yapıydı. Biz de, bu derneklerimizle tek tek görüşerek derneğimizi daha ileri bir aşamaya, federasyonlaşmaya götürdük” diye konuştu.
 
TOPLUMSAL BARIŞ MÜCADELESİ


Ademhan, Anadolu Birliği’nin, 11 yıllık geçmişinde, Türkiye’nin toplumsal barışını savunduğunu kaydederek, “Derneğimiz, ülkedeki tüm halkların ortak geleceğine inancını sürekli vurgulamıştır. Şiddetin yükseldiği ortamlarda yaptığı çağrılarla tüm kamuoyunu sağduyuya çağırmış ve barış kardeşlik adına elini taşın altına koymuştur.
Bilinmelidir ki, ülkemizdeki kadim birliktelik ve kardeşlik hala zarar görmemişse, Anadolu Birliği’nin taşıdığı felsefe ve bir arada yaşama çağrısı bunda çok etkili olmuştur.  Bugünden sonra da, Anadolu Birliği’nin 11 yıllık mirasına Anadolu Birliği Federasyonu olarak yarınlara taşıyacağımızı kamuoyuna duyurmaktan onur duyarız. İnanıyoruz ki, birliğimizin kardeşliğe dayanan bu şiarı ve çabası gelecekte çok daha ileri noktalara varacaktır” açıklamasını yaptı.
Ademhan, mesajını “Birliğimizin bugünlere gelmesinde büyük emeği olan yönetim kurulumuza, genel başkanlarımıza, üyelerimize ve emek veren tüm dostlara yürekten teşekkür ederim” sözleriyle tamamladı. 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.