Dolar 32,3744
%0.15
Euro 34,8397
%-0.07
Altın 2.400,470
%-0.05
Bist-100 10.040,00
%0.42

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Çiğli'de direnen işçi kazandı

Çiğli'de direnen işçi kazandı

Çiğli Belediyesi’nde 901 işçiyi ilgilendiren kritik hizmet alım ihalesinde sürpriz yaşanmadı. Belediyenin çeşitli birimlerinde çalışan sözleşmeli personeli kapsayan üç yıllık ihalede tek teklif belediye şirketi KAFE-SAN A.Ş.’den geldi. Önümüzdeki süreçte mevcut işlerine devam edecek olan belediye personeli gelişmeleri sloganlar ve alkışlar eşliğinde kutladı.

  • Ege Postası
  • 15.12.2014 - 15:41
ERMAN ŞENTÜRK/HABER SERVİSİ- Çiğli Belediyesi’nde Fen İşleri Müdürlüğü, Temizlik İşleri Müdürlüğü ve Park ve Bahçeler Müdürlüğü gibi birimleri kapsayan 901 kişilik kritik hizmet alım ihalesi noktalandı. Üç yıllık hizmet alım ihalesine taşeron firmalar katılmazken, tek teklif belediye şirketinden gelince işçi rahat nefes aldı.
 
 
İHALEYE TAŞERON KATILMADI, SÜRPRİZ YOK

Çiğli Belediyesi Şantiye Tesisleri’nde gerçekleşen ihale oturumunda tek firma katılım gösterdi. Taşeron firmaların katılmadığı üç yıllık hizmet alım ihalesinde belediye şirketi KAFE-SAN A.Ş.’nin sunduğu 186 milyon 715 bin 272 TL’lik teklif dosyası ihale komisyonu tarafından uygun görülürken, yaklaşık maliyeti 191 milyon 502 bin 942 TL olarak açıklanan ihalenin kesin sonucu önümüzdeki günler komisyon tarafından açıklanacak.
 
ÇİĞLİ PERSONELİ 3 YIL DAHA RAHAT

İhale oturumu öncesinde belediyenin şantiyesinde emniyet güçleri tarafından yoğun güvenlik önlemleri alındığı dikkat çekerken, gün boyunca iş bırakan personel de sonucu merakla beklediği ihale boyunca bina önünde beklemedeydi. Geçmişte belediye şirketinin borçları nedeniyle ihale dışı kalması sebebiyle zorlu günler geçiren ve taşerona karşı uzun süren bir eylem sürecini hayata geçiren KAFE-SAN işçileri önümüzdeki üç yıl boyunca mevcut işlerine aynı koşullar altında devam edecek. İhale sonucunun duyulması ile birlikte sevinç gösterisinde bulunan belediye işçileri şantiye bahçesinde “Çiğli’de taşeron istemiyoruz”, “İnadına sendika, inadına DİSK”, “İşçiyiz, haklıyız, kazanacağız”, “Susma haykır, taşerona hayır” sloganları attı.


"MÜCADELEMİZ KADRO MÜCADELESİ" 
İşçilerin örgütlüğü bulunduğu Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK) Genel İş 5 Nolu Şube Başkanı Naci Çetin; gün boyunca şantiyede nöbet tutan belediye işçisine şu sözlerle seslendi: "Kararlılığımız sayesinde istediğimiz sonuca vardık. Biz burada KAFE-SAN işçisi olarak çalıştık. Bu şirket özel bir şirket değil. Sizler herhangi bir patronun işçisi değilsiniz. Belediye işçisiyiz. Bu zafer hepimizin zaferi. Ancak birlikte hareket edersek çözüme ulaşabiliriz." DİSK Ege Bölge Temsilcisi Memiş Sarı ise, "Bundan sonra mücadelemiz kadro mücadelesidir" diyerek, her mücadelenin zaferle sonuçlanmayacağını ancak her zaferin bir mücadele ürünü olduğunu dile getirdi. Sarı, belediyelerde kadro kazanana kadar alanlarda olacaklarını da belirtti.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.