Dolar 32,4375
%-0.15
Euro 34,7411
%-0.66
Altın 2.441,870
%0.23
Bist-100 9.916,00
%2.05

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Alsancak'ı bırak, Çankaya'ya bak!

Alsancak'ı bırak, Çankaya'ya bak!

İzmir’in dört bir yanını saran işporta ve seyyar tezgahlarının son adresi olan Çankaya’da yollar adeta açık pazaryerine döndü. Akşam saatlerinde yürümenin imkansız hale geldiği Fevzipaşa Caddesi boyunca kaldırımları mesken tutan seyyar satıcılar yaya yollarını bit pazarına çevirirken, yaşanan denetim eksikliği sonrasında meydana gelen bu manzara vatandaşları ise isyan ettirdi. Kentin göbeğinde utanç manzarası

  • Ege Postası
  • 16.03.2015 - 12:00
ERMAN ŞENTÜRK/HABER SERVİSİ- İzmir’in ticari anlamda kalbi konumunda bulunan Çankaya’da son günlerde ortaya çıkan manzara adeta kentin utanç manzarası haline geldi. Geçmişte Kemeraltı ve Alsancak Kıbrıs Şehitleri Caddesi gibi bölgelerde mesken tutan seyyar satıcıların son adresi Fevzipaşa Caddesi oldu.

AKŞAMLARI YOLDA YÜRÜMEK MÜMKÜN DEĞİL

Özellikle akşam saatlerinde havaların kararması ile birlikte adeta cadde boyunca çıkartma yapan seyyar satıcılar, yaya yollarının kullanılmasını imkansız hale getirdi. Çankaya’da iş yapan birçok dükkanın kepenklerini kapatması ile birlikte cadde boyunca kaldırımları işgal eden ve tezgah açan seyyar satıcılar, vatandaşlara zor anlar yaşatmaya devam ediyor. Vatandaşların tepki gösterdiği bit pazarı AVM’leri aratmazken, tezgahlarda ise adeta yok yok dedirten ürünlere rastlamak mümkün oluyor.

AÇIK AVM KURDULAR!

Kayıt dışı ekonominin merkezi haline gelen tezgahlarda ayakkabıdan telefona, makyaj malzemesinden defter ve kitaba, oyuncaktan araba yedek parçasına, tencereden kaçak tütün ve çeşitli kaçak malzemelere, inşaat malzemesinden büro araç gereçlerine kadar her şey yok pahasına satılıyor. Özellikle çarşı içinde yer alan iş yeri sahiplerinin haksız kazanç tepkisi gösterdiği seyyar satıcıların sayısı gün geçtikçe artarken, yaşanan güvenlik zafiyeti ve zabıta ekiplerinin denetim eksikliği nedeniyle yaya ve engelli yolları ise kullanılmaz hale geliyor. Kentin göbeğinde yaşanan bu manzaraya tepki gösteren vatandaşlar ise yetkilileri göreve davet ederek, İzmir’in bu manzaralara layık olmadığını ve gereken cezai yaptırımların uygulanarak kaldırımların seyyar tezgahlarından temizlenmesini istedi. 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.