Dolar 32,5049
%0.16
Euro 34,5696
%0.07
Altın 2.492,680
%0.25
Bist-100 9.548,00
%-1.36

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Fuar İzmir'de kritik erteleme

Fuar İzmir'de kritik erteleme

25 Mart'taki mermer fuarı ile aynı zamanda yapılması planlanan 4. Uluslararası Taş Kongresi, salonlar planlanan sürede tamamlanamayınca gelecek yıla ertelendi Fuar İzmir'de kritik erteleme

  • Ege Postası
  • 15.03.2015 - 14:09
İZMİR - Sabah Egeli'nin haberine göre Uluslararası Mermer Fuarı'na yetiştirilmesi için yoğun çaba harcanan yeni fuar alanındaki konferans salonları hazır olmadığı için, 25-28 Mart'taki fuarla birlikte organize edilecek Uluslararası Taş Kongresi, Mart 2016'ya kaldı. İZFAŞ Genel Müdürlüğü'nün yeni fuar alanı inşaatı ile ilgili verdiği güncel bilgi çerçevesinde alınan erteleme kararı, sektörde şok etkisi yarattı. Karar, sektör temsilcilerine ve bilim çevrelerine Uluslararası Taş Kongresi Düzenleme Kurulu tarafından duyuruldu. Kurul Başkanı Prof. Dr. Bahadır Yavuz ve Jeoloji Mühendisleri Odası İzmir Şube Başkanı Alim Murathan imzası ile yapılan açıklamada, "4. Uluslararası Mermer ve Doğaltaş Kongresi"nin, bu yıl "Marble 2015-Uluslararası Doğaltaş ve Teknolojileri Fuarı" sürecinde ve yeni fuar alanında gerçekleştirilmesine karar verildiği hatırlatıldı. İZFAŞ tarafından kongre düzenleme kuruluna iletilen bilgi doğrultusunda, Marble 2015 Fuarı'nın gerçekleştirileceği yeni fuar alanında yer alacak konferans salonlarının, zaman darlığı nedeniyle, Marble 2015 fuarı sonrasında tamamlanacağına dikkat çekilen duyuruda, 4. Uluslararası Taş Kongresi'nin yeni fuar alanında yapılmasının mümkün olmadığının altı çizildi. 

BEKLENMEDİK GELİŞME 
Beklenmedik bu gelişme üzerine, 25-28 Mart 2015 tarihlerinde gerçekleştirilmesi planlanan kongrenin bir yıl ertelenmesine karar verildiği ifade edildi. Kongrede yayınlanması öngörülen bildiriler de 1 yıl sonraya kaldı. Jeoloji Mühendisleri Odası İzmir Şube Başkanı Alim Murathan kongre hazırlıkların 1 yıldır sürdürüldüğünü fakat konferans salonlarının kongreye yetişmeyeceğinin İZFAŞ tarafından kendilerine 3-4 ay önce bildirildiğini söyledi. Kongreyi, yeni fuar alanındaki 3 ayrı salonda yapmayı planladıklarını anlatan Murathan, "Fakat o salonları da kullanamadık. Bu nedenle kongreyi 1 yıl sonraya ertelemeyi uygun bulduk"diye konuştu. Kongrenin ertelenmesi, Başkan Aziz Kocaoğlu'nun "yetiştireceğiz" demesine rağmen Üçyol-Üçkuyular Metro Hattı ve teleferik tesisleri projelerinin de gecikmesini akıllara getirdi. 

NELER YAPILACAKTI'
Bu sene 4. kez düzenlenmesi planlanan kongrede doğaltaş üretimi, işlenmesi, projelendirilmesi ve diğer temel konularda çalışan uzman Türk ve yabancı bilim insanları ile sektörel kamu kurum ve kuruluş temsilcilerini, mermer sektörü ile bir araya getirerek, ortak sorun ve çözüm önerilerinin tartışılması amaçlanmıştı. Bu toplantının, daha önce de düzenlenenler gibi, mermer sektörü ve bilim camiasına büyük katkı sağlayacağı öngörülmüştü. Kongrede, çağrılı konuşmacı ve bildiri sahiplerince 15 ayrı oturumda, blok mermer üretim ve işletmeciliği, mimari ve mühendislik yapılarında taş kullanımı, sektörel proje ve finansman kaynakları, antik dönemde taş kullanımı ve temel konularda çok sayıda bildiri sunulacaktı. 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.