Dolar 32,4375
%-0.15
Euro 34,7411
%-0.66
Altın 2.441,870
%0.23
Bist-100 9.916,00
%2.05

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Aliağa'da yarım ton deniz patlıcanı ele geçirildi

Aliağa'da yarım ton deniz patlıcanı ele geçirildi

İzmir'in Aliağa İlçesi'nde, yarım ton deniz patlıcanı ile yakalanan 3 kişiye 1115'er lira idari para cezası kesildi. Ele geçirilen deniz patlıcanları denize dökülerek tekrar doğal ortamlarını bırakıldı.

  • Ege Postası
  • 28.01.2016 - 10:19
Bir ihbarı değerlendiren Aliağa İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ekipleri, Güzelhisar Nehri'nin dinize döküldüğü mevkide yasak olmasına rağmen balıkçılar tarafından deniz patlıcanı toplandığını belirledi. Bunun üzerine bölgeye giden ekipler, canlı kalmaları için hazırlanan bir düzenek içinde toplam 500 kilogram deniz patlıcanı ele geçirildi. Herbiri 10 ile 25 santimetre boyundaki deniz patlıcanlarına el konuldu. Deniz patlıcanlarını topladıkları belirlenen 3 balıkçı hakkında ise tutanak tutulup, 1115'er lira idari para cezası kesildi. Ele geçirilen deniz patlıcanları çuvallara doldurulup, kamyonetle Aliağa'daki başka bir sahile götürülüp, denize dökülerek tekrar doğal ortamlarına bırakıldı. 



Avlanması yasak olan denizpatlıcanlarının Tayvan, Singapur, Hong Kong, Çin ve Kore gibi uzak doğu ülkelerine ihraç edildiği, kozmetik ve ilaç sanayinde kullanıldığı öğrenildi.

NEDEN YASAK
Deniz patlıcanı, denizlerin akciğeri olarak biliniyor. Uluslararası Slow Fish Örgütünün İzmir Delegesi Hasan Eser, daha önceki bir köş yazısında, 'Ege Telgraf Gazetesi'nde ki köşesinde denizlerimizin akciğeri olma niteliğini taşıyan 'Deniz Patlıcanı' konusuna değindi.Bir tek deniz patlıcanı 365 günde 150 ton kumu temizliyor. Bu nedenle doğa dostu organizmanın avcılığı yasak. (DHA)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.