Dolar 32,4673
%0.14
Euro 34,8544
%0.15
Altın 2.439,010
%0.16
Bist-100 10.083,00
%1.69

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Ali Engin'den AK Partili vekillere 'dönüşüm' teşekkürü

Ali Engin'den AK Partili vekillere 'dönüşüm' teşekkürü

TV 35 ekranlarında yayınlanan Senem Gökdağ’ın sunduğu Haber Aktif programına katılara bir yıllık görev süresini değerlendiren Narlıdere Belediye Başkanı Ali Engin, Covid 19 pandemisine karşın hizmet ve projelerini hız kesmeden yürüttüklerini söyledi. Başkan Engin ayrıca Narlıdere’deki kentsel dönüşüm projesinin de İzmir’in en büyük yenileme projesinden bahsederek, bu konuda kendisine destek olan AK Partili İzmir milletvekilleri Hamza Dağ ve Necip Nasır’a teşekkür etti.

  • Ege Postası
  • 04.05.2020 - 17:42

EGEPOSTASI - Bir araştırma şirketinin yaptığı memnuniyet anketi araştırmasında da Narlıderelilerin yüzde 93 oranında memnun olduklarını belirttikleri Narlıdere’nin belediye başkanı Ali Engin, birer birer hayata geçirmeye başladıkları projelerle Narlıdere’yi kültür sanat spor merkezi haline getirmeyi hedeflediğini söyledi.

‘HEP BİRLİKTE YAPIYORUZ’
“Ben bir şey bilmiyorum, bir şey yapmıyorum hep birlikte yapıyoruz. Memnuniyet anketinden çıkan sonuç yüzde 93.6. Narlıdere’de yüksek potansiyelli bir memnuniyet var. Çok teşekkür ediyorum” diyen Narlıdere Belediye Başkanı Ali Engin, “Partimizin ilçeler bazında aldığı en yüksek oyu da ilçemizden aldık. Bu bana büyük sorumluluk ve onur verdi. Hazırladığımız projeler ve ortaya koyduğumuz vizyonla göreve başlar başlamaz kamuoyu araştırması yaptık. Ortaya koyduğumuz projelerle ilgili” dedi.

 

Pandeminin belediyelerin ekonomik koşullarını sınırlandırdığını ancak Narlıdere’de tüm olanakları zorlayarak, mazeret üretmeden hizmet üretmeye ve projeleri hayata geçirmeye çalışacaklarını kaydeden Başkan Ali Engin projelerinin hız kesmeden sürdüğünü söyledi.

 

PROJELERİMİZ HIZ KESMEDEN SÜRÜYOR
Devam eden ve başlayacak olan projeleri teker teker anlatan Narlıdere Belediye Başkanı Ali Engin, “Pandemi tabi ki belediyelerin ekonomik olanaklarını sınırlandırdı. Vatandaşlarımız vergi ödeyemiyor. Biz de zaten zorlamıyoruz. Harcamalarımız artmak zorunda kaldı. Hijyen, temizlik ihtiyaçlarımız arttı. Vatandaşa sosyal yardım yapıyoruz. Ama bunların hiçbirini mazeret olarak görmüyoruz. On binlerce vatandaşımız yoksulsa, ya da işsiz kalmışsa biz onlara sahi çıkmak durumundayız. Şu anda projelerimizi takip ediyoruz. Geçen ay internet üzerinden müdürlerimizle toplantı yaptık. Yarın sabah da yapacağız. Geleceğe birikmiş iş bırakmak istemiyoruz. Esnek çalışmaya geçtik. Kalan arkadaşlarla işlerimizi bir taraftan pandemiye yönelik hizmetlerimizi bir taraftan da temizlik park bahçeler altyapı işlerini, devam eden projeleri yarım bırakmadık. Pandemi var paramız yok sonra devam edelim demedik. Projelerin tamamı hız kesmeden yürüyor diyebilirim” diye konuştu.

 

İZMİR’İN EN ÖNEMLİ KENTSEL YENİLEME PROJESİ
Narlıdere’deki kentsel dönüşüm projesinin de İzmir’in en büyük yenileme projesi olacağını vurgulayan Başkan Ali Enin, bu konuda kendisine destek olan AK Partili İzmir milletvekilleri Hamza Dağ ve Necip Nasır’a teşekkür etti.

 

AK PARTİLİ DAĞ VE NASIR’A TEŞEKKÜR

 

Engin, “İzmir’in en önemli kentsel yenileme projelerinden biri Narlıdere’de gerçekleşecek. Çarpık yapılaşma ve gecekondu var. 6 bine yakın konut yapılacak. Yenilenmesi en kolay bölgesi İzmir’in. Bunu Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile birlikte yapıyoruz. AK Parti milletvekillerine, Hamza Dağ ve Necip Nasır’a çok teşekkür ediyorum.  Bu projelerimizi onlar da Bakanlıkta takip ediyor. Hizmetin partisi yoktur. Orada kötü koşullarda yaşayan her partiden yurttaşımız var. Ben de inşaat sektöründen geldiğim için birikimimi bu projelere aktarıyorum. Hızlı davrandık. Açık ve şeffaf yapıyoruz her şeyi. Fedakarlık yapan belediye olacak. Her yurttaşın bir ev sahibi olması için mücadele ediyoruz” ifadelerini kullandı.

 

PROGRAMIN SATIR BAŞLARI

Yaklaşık iki aydan beri gerek hijyen gerek temizlik gerek korunmayla ilgili bir problem olmadı. Bunu yaparken bütün kurumlar, partiler ve sivil toplum kuruluşlarıyla işbirliği halinde yaptık. Önemli bir sorun olmadı. İnşallah bundan sonra da olmaz.

 


PARK ORMAN NARLIDERE’YE HERKESİ BEKLİYORUZ
Narlıdere gerçekten vaka sayısı açısından da çok abartılacak bir durum olmadığını görüyoruz. Vatandaşlarımız da bütün çağrılara uyuyor. Tüm ihtiyaçlarını karşılayacak şekilde de marketlerimiz, belediyemiz, eczanelerimiz gayet açık. İnşallah haziran, temmuz, ağustosta sahillerimiz, kafelerimiz ve bu yıl yeni hizmete sokacağımız sahildeki tesislerimiz, -orman tesisi yapıyoruz orman alanında Park Orman Narlıdere adlı- yere tüm İzmirlileri bekliyoruz.

 

BİR KİLOMETRELİK ALIŞVERİŞ CADDESİNİ BİTİRMİŞ OLACAĞIZ
Artık ülkelerden ziyade şehirler yarışacak. Bir şehrin kültür, spor ve diğer alanlarda yapılacak yatırımlar şehrin ekonomisini büyütecek, dolayısıyla esnafa da kazandıracak. İlk yaptığımız işlerden biri inşallah Ramazan bayramından sonra açılışını yapacağız, 500 metrelik Barış Caddemiz vardı, burayı yeniledik, yayalaştırdık, cepheleri yeniledik, peyzajını yaptık. Gerçekten esnafın, yayaların rahatlıkla alışveriş yapacağı alan haline getirdik. Devamında 600 metrelik bir caddemiz daha var. Sonbaharda da onu yapacağız. 7-8 ayda bir kilometrelik alışveriş caddesini bitirmiş olacağız.

 

ESNAFA DA YARDIM EDİYORUZ
Ciddi derecede gıda yardımı yaptık. Esnafa da sadece yoksullara değil. İşini kaybedenlere, esnaf dükkanlarında çalışan insanlara da destek oluyoruz. Gelir gelmez Hemşehri İletişim Masası kurduk. 24 saat tüm şikayet ve talepleri toplayıp ilgili birimler aracılığıyla anında çözüyoruz. On binlerce şikayet ve talebi çözdük. Esnaf Masası, Muhtarlar Masası kurduk. İnşallah esnafın çok önemli olduğuna inanıyorum. Süreç geçince de sokaklarımızı, çarşımızı, günübirlik turizmi sağlayarak esnaflarımızın daha fazla kazanmasını sağlayacağız. Engelliler, kadınlar, çocuklarla ilgili projelerimiz var. Gelir gelmez engelli datası oluşturduk. Yavaş yavaş çözüm önerileri, yönlendirmelere geçtik. Önümüzdeki yıllarda da inşallah engellilerle ilgili ciddi çalışmalar yapacağız.

KAHVEHANELERE KÜTÜPHANE YAPTIK
Kahvehanelere kütüphane yaptık. Kitaplarını veriyoruz. Barış Sokak’ta da kadın kooperatifi üyesi kadınlarımızla kitap satış yeri yapacağız. Kitap önemli. Narlıdere’nin sosyo kültürel yapısı zaten yüksek.

 

KADINLARI ÇOK ÖNEMSİYORUZ
Yüzlerce kadın sertifikalarını alıp meslek sahibi oldu. Kadınları çok önemsiyoruz. Önümüzdeki dönem kadın üretim kooperatifinden çok umutluyum. Onlarca satış yeri sağlayarak onların ticarete üretime katılmalarını sağlayacağız. Çok büyük bir mutfak kurduk. Soğuk hava deposu da olan çok güzel bir tesis. Önümüzdeki sonbaharda yüzlerce kadın ve gencin iş bulacağı iş garantili kurslar düzenleyeceğiz. Kadınlara yaptığımı her yatırım toplumumuzun teminatıdır. Maalesef kültürel altyapımız ve geçmiş mirasımız kadınlarla ilgili büyük eksiklik içeriyor. Bunları bir nebze giderebilirsek ne mutlu bize.

 

ÇOCUK SENFONİ ORKESTRASI VE KREŞLER ÇOK ÖNEMLİ
Narlıdere’mizin gururu. 80 kişilik çocuk senfoni orkestrası kurduk. Çok önemli bir proje. Ayrıca Atatürk Kültür Merkezi’mizi baştan aşağı yeniledik. Şu anda bin 100 kursiyerimiz eğitim alıyor. Kültür sanat kapasitemizi de ayağa kaldırmak ve harekete geçirmek istiyoruz. Çok önemsediğimiz kreş ve anaokulunun ilkini bu yıl açtık. Çok başarılı oldu. İkinci kreşimiz de ağustosta açacağız. İkisi de çok büyük ve modern. Okul öncesi çok önemli. Önümüzdeki beş yılda beş kreş açma hedefimiz var. Derme çatma binalarda değil. Güzel, müstakil alanlarda yapıyoruz. Özel kolejlerle yarışacak eğitimi veriyoruz.

 

ÇOCUKLARINI KREŞE BIRAKIP, ÜRETİME KATILACAKLAR
Çocuklarını kreşi bırakıp kadınlarımız üretime katılacak. Nasıl bir Türkiye, dünya hayal ettiğimizin her belediyedeki örnekleri bunlar. Ulusal bazda böyle projeler ve yönetim anlayışları olsaydı, Atatürk döneminde olduğu gibi, bırakın diğer ülkelerle yarışmayı, dünyada çok daha saygın bir yere gelirdik. İnşallah bunu başaracağız. Bunu sadece ben değil bütün CHP’li belediye başkanları yapıyor.

 

MEMNUNİYET ANKETİNDEN ÇIKAN SONUÇ İÇİN TEŞEKKÜR EDİYORUM
Memnuniyet anketinden çıkan sonuç yüzde 93.6. Narlıdere’de yüksek potansiyelli bir memnuniyet var. Çok teşekkür ediyorum. Partimizin ilçeler bazında aldığı en yüksek oyu da ilçemizden aldık. Bu bana büyük sorumluluk ve onur verdi. Hazırladığımız projeler ve ortaya koyduğumuz vizyonla göreve başlar başlamaz kamuoyu araştırması yaptık. Ortaya koyduğumuz projelerle ilgili. Temizlikte hiç mütevazi olmayacağım. İzmir’in en temiz kenti olduğumuzu söyleyebilirim. Yaklaşık 30’a yakın ihtiyacı olan kadınlardan temizlik emekçisi ordusu kurduk. Hayatlarını geçindiriyorlar. 30 kadın arkadaşımı tekrar kutluyorum. İlçemiz İzmir’in en temiz şehri. Bu ankette en çok memnuniyet duyulan konulardan biri temizlikle ilgili.

 

PİR SULTAN ABDAL PARKI İÇİN İHALEYE ÇIKACAĞIZ
Yine Pir Sultan Abdal Parkı için ihaleye çıkacağız. Yüz evi  restore edip turizm destinasyonu yapacağımız tarihi cem evi bölgesini restore ediyoruz. Pandemiden sonra ihaleye çıkacağız. Yapacağımız spor tesisleri, kapalı spor salonu, Sahilevleri’nde ülkenin en büyük tenis kortlarını yapacağız. İhalesine çıkacaktık bu aylarda pandemi olmasaydı. Hepsinin altyapısı projesi hazır. En geç iki üç yıl içinde saydığım tüm projeleri bitireceğiz.

 

SLOW FOOD BİRLİĞİ’NE ÜYE OLDUK
Kadın kooperatifimiz vasıtasıyla oluşturduk onları da. Dünya Slow Food Birliği’ne , yüz bin üyesi olan örgüt, adil sağlıklı güvenli gıdanın merkezi yapmak istiyoruz Narlıdere’yi. İtalya’da bulunan merkezde birliğimiz oluştu. Kadın kooperatifimizle oluşturacağımız sağlıklı gıda alanındaki çalışmalar tam da denk eldi. Doğayı korumak, sağlıklı gıda üretmek, denetlemek, çaba göstermek, yeni işyerleri oluşturmak, kadınları burada başrol yapmak hedefimiz var.

 

TERRA MADRA FUARINA DA KATILACAĞIZ
Çok kısa ir süre olmasına rağmen o fuara hazırlandık. Binlerce insan geldi. Terra Madra Anadolu var. Slow food  birliğinin düzenleyeceği fuar İzmir’de yapılacak, buna da katılacağız en etkin şekilde. 2021 sonbaharında olacak. Tunç Soyer’in girişimleriyle İzmir’e alındı bu fuar. Dünyadan yaklaşık 130’a yakın ve birlikler hem ziyaret edecek hem katılacaklar. Adil ve sağlıklı gıdanın önemi bir daha vurgulanacak. İzmir tanıtılacak aynı zamanda. İzmir ve Narlıdere olarak öne çıkmak istiyoruz. Bu pazardan daha fazla pay almak istiyoruz. Tarih, yeme içme, gurme turizmi önümüzdeki yıllarda yaygınlaşacak. Kadınları, esnafları eğiterek ve fiziken hazırlayarak bu pastadan pay almak istiyoruz. Bütün arkadaşlarımla İzmir’i her ilçede tanıtmak istiyoruz. Tüm CHP7li arkadaşlarımız bu hedefe odaklanmış durumda. Sadece başarıyı hedefliyoruz. İyi ki CHP’ye oy vermişiz dedirtmemi z lazım seçmene. Mahcup olmamamız lazım. Önümüzdeki seçimlerde partimiz yüzde 80 değil yüzde 90 oy alsın istiyorum aday kim olursa olsun.

 

DENİZ FESTİVALİ’Nİ İLK KEZ DÜZENLEDİK
İlk kez düzenlendi Deniz Festivali. Narlıdere’nin deniz kenti olduğunu bilmeyen insanlarımız var. Her yıl 9 Eylül haftası yelken yarışmaları düzenleyeceğiz. Geçen yıl 130 yelkenimiz katıldı. Bu yıl Ege Bölgesi’nde Yelken Federasyonu Başkanı ile de görüşerek işbirliği yapacağız. İşbirliği yapıyoruz. Temiz bir denizimiz, yeşil bir kıyımız var. Herkesi eğlenmeye, dinlenmeye, spor yapmaya bekliyoruz.

 

ALSANCAK’TAN NARLIDERE’YE BİSİKLET İLE GELİNEBİLECEK
Önümüzdeki Eylül ayına kadar Alsancak’tan bisiklete binen bir İzmirli Narlıdere ormana kadar şehir içinden non-stop gelebilecek. Projenin yüzde 70’i bitti. Bisiklet yoluna paralel şehir içinde 3 km de yürüyüş yolu var. İzmir’de belki standartlara uygun ilk bisiklet kulvarı Narlıdere’de olacak. Sahilevleri’nden İzmir Bisiklet Yolu’na entegre edilecek. BİSİM’den nisanlar bisiklet de kiralayabilecek. Sağlık ve kitlesel sporun önemli olduğunu görüyoruz. Eylülden itibaren İzmirlileri bisiklete binmeye davet edeceğiz. Kültür, sanat, spor, barış, kadın, sağlıklı beslenme, müzikle anılan bir şehir haline getirmek istiyoruz Narlıdere’yi. Çok güzel bisiklet yolu var, insanlar çok mutlu, rahatlıkla alışveriş yapabiliyoruz, kültür sanat etkinliklerine katılınabilindiği ilçe olsun istiyoruz. Pir Sultan Abdal Meydanı7nda konser alanı, nikah salonu, yürüme alanları var. Yemyeşil bir alan. Betonlaşmaya karşıyız zaten. Şehirlerimiz yeterince betonlaştı. Son kalan tarihi binaları korumak, yeşil alanları arttırmak istiyoruz. Sadece belediyecilik değil partimizin, bizim gibi düşünenlerin bizim gibi düşünmeyenlere de yapacağı çok iş olduğunu, çok küçük bütçelerle yapmaya çalışıyoruz. Borcu, parasızlığı bahane etmiyoruz. Büyükşehir, hükümet, valilikle, iş adamlarıyla herkesle iş birliği içinde bunları yapmaya çalışıyoruz.

 

PANDEMİ ETKİLEDİ AMA PROJELERİMİZ HIZ KESMEDEN SÜRÜYOR

Pandemi tabi ki belediyelerin ekonomik olanaklarını sınırlandırdı. Vatandaşlarımız vergi ödeyemiyor. Biz de zaten zorlamıyoruz. Harcamalarımız artmak zorunda kaldı. Hijyen, temizlik ihtiyaçlarımız arttı. Vatandaşa sosyal yardım yapıyoruz. Ama bunların hiçbirini mazeret olarak görmüyoruz. On binlerce vatandaşımız yoksulsa, ya da işsiz kalmışsa biz onlara sahi çıkmak durumundayız. Şu anda projelerimizi takip ediyoruz. Geçen ay internet üzerinden müdürlerimizle toplantı yaptık. Yarın sabah da yapacağız. Geleceğe birikmiş iş bırakmak istemiyoruz. Esnek çalışmaya geçtik. Kalan arkadaşlarla işlerimizi bir taraftan pandemiye yönelik hizmetlerimizi bir taraftan da temizlik park bahçeler altyapı işlerini, devam eden projeleri yarım bırakmadık. Pandemi var paramız yok sonra devam edelim demedik. Projelerin tamamı hız kesmeden yürüyor diyebilirim.

 

YARDIMLAR İÇİN SİYASİ PARTİ VE DERNEKLERDEN DE İSİM ALDIK
Biz bu yardımları yaparken derneklerden ve büyük siyasi partilerden de isim istedik. Yoksul insanların isimlerini. Herhangi bir yanlış anlaşılmaya mahal olmasın diye. Yoksul insanın partisi olmaz. Kimseyi ayırmıyoruz. İnanıyorum ki bütün CHP’li belediyelerimiz de bu şekilde davranıyor.

 

YUKARI KÖY MEYDANI’NA BEKLİYORUZ
Yukarı Köy Meydanı’na bütün İzmirlileri bekliyoruz. Belediye olanaklarıyla onların sandalye masalarının tamamını değiştirdik. Renkli ve ahşap masa ve sandalyeler geldik. Döşemeleri yeniledik. Kadın kooperatiflerine satış yeri açtık. Şu anda pırıl pırıl insanların rahatça çay ve kahve içtiği yer haline geldi. Yüze yakın eski yapıyı da restore edeceğiz. 31 Mart’ta ihalemiz vardı pandemi nedeniyle iptal ettik. İki yıl sonra o güzel tarihi binaların tamamı restore edilmiş olacak. Bir tarih ayağa kalkmış olacak. İzmir’in yeni destinasyonlarından biri olacak. Oraya gelinceye kadar ki güzergahı da yeniliyoruz. Sonbahara kadar Demokrasi Meydanı’ndan Yukarı Köy’e giden güzergahı yeşillendiriyoruz, yürüme yolları yapıyoruz. Orada inen bir tur otobüsünden inenler yürüyerek rahatça gidebilecek. Bu da Eylül ayında bitecek. Yaklaşık on yerde kadınların ürettikleri ürünleri satacağı yerler oluşturuyoruz. Yaptığımız her projede kadınlara yer veriyoruz. Bu projeler birbirini destekleyen ve çarpan etkisi yapan projeler. Bu projeler çarpan etkisi yaptığı için çok daha verimli hale gelecek.

 

 

HOŞ GELDİN BEBEK BAŞARILI OLDU
Haftalık nüfus idaresinden bilgi alıyoruz. Hediyemizle birlikte hem kutlayıp hem hediyesini veriyorlar. Bebeğe Narlıdere’mize ve insanlığa hoş geldin diyoruz. Çok da başarılı oldu. Çok önemsediğimiz bir proje Hoş geldin Bebek Projesi. TÜBİTAK ve Milli Eğitim Müdürlüğü ile birlikte yaptık, çok da başarılı oldu. İlçemizdeki 22 okulu Eylül ayında bizzat ziyaret ettim. Boya badana çatı aktarımı oturma grupları, temizlik, park bahçe ve iç temizlikle ilgili bütün ihtiyaçlarını karşılıyoruz. Özel veya devlet okullarımızın. Ayrıca ocak ayında hemşehri dernekleriyle yöresel yemek festivali yaptık. Onlarca yöreden, desteğimizle sağlıklı, geleneksel yemeklerimizin korunması, saklanması ve geleceğe taşınması için festival yaptık. Çok başarılı oldu.

 

HAMZA DAĞ, NECİP NASIR’A ÇOK TEŞEKKÜR EDİYORUM
İzmir’in en önemli kentsel yenileme projelerinden biri Narlıdere’de gerçekleşecek. Çarpık yapılaşma ve gecekondu var. 6 bine yakın konut yapılacak. Yenilenmesi en kolay bölgesi İzmir’in. Bunu Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile birlikte yapıyoruz. AK Parti milletvekillerine, Hamza Dağ ve Necip Nasır’a çok teşekkür ediyorum.  Bu projelerimizi onlar da Bakanlıkta takip ediyor. Hizmetin partisi yoktur. Orada kötü koşullarda yaşayan her partiden yurttaşımız var. Ben de inşaat sektöründen geldiğim için birikimimi bu projelere aktarıyorum. Hızlı davrandık. Açık ve şeffaf yapıyoruz her şeyi. Fedakarlık yapan belediye olacak. Her yurttaşın bir ev sahibi olması için mücadele ediyoruz.

 

BEN YAPMIYORUM HEP BİRLİKTE YAPIYORUZ
İnşallah önümüzdeki yıl sonunda Pir Sultan Abdal Parkı’nın temelini atacağız. Güngören Caddemizin yenilenme çalışmalarına da Eylül ayında başlayacağız. İkinci kreşin temelini atıp üç ayda bitirmeyi planlıyoruz. AKM içindeki birçok üniteyi yeniledik. Tiyatro salonumuzu da ses ışık ve bütün birimleriyle yenilemeyi planlıyoruz. Slow food çalışmalarını geleceğe taşımak istiyoruz. Narlıdere’yi gastronomi merkezi haline getirmek istiyoruz. Tenis tesislerimizi, dört kortlu, içinde kafesi restaurantı olacak, yapmak istiyoruz. Bütün bunları vatandaşın desteği ve katılımlarıyla yapıyoruz. Biz herkesin fikrini önemsiyoruz. Açık ve saydam davranıyoruz. Belediye meçlimiz, bürokrasimiz, STK’lar, iş insanları, derneklerimizle yapıyoruz. Ben bir şey bilmiyorum, bir şey yapmıyorum hep birlikte yapıyoruz. Önümüzdeki yaz Sahilevleri’nde yeni yaptığımız güzel bir çay bahçesi de var. Bütün İzmirlileri bekliyoruz. Kuş cıvıltılarının olduğu, sincapların gezdiği Park Orman diye yeme içme alanı oluşturuyoruz. Bisiklet yolu o tesise kadar gidecek. Ucuz, güvenli, hijyenik olacak ürünler. Kamu kurumuyuz. Kar hedeflemeden hizmetler sunuyoruz, sunacağız. Özel sektör mantığıyla ama özel sektör fiyatıyla değil. İzmir’in her tarafından Park Orman’a bisikletle gelebileceksiniz.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.