Dolar 32,4375
%-0.15
Euro 34,7411
%-0.66
Altın 2.441,870
%0.23
Bist-100 9.916,00
%2.05

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Adaylık yolu anahtarla açıldı

Adaylık yolu anahtarla açıldı

İZMİR'de 16 yıl aradan sonra önseçimde sonucu anahtar listeler belirledi. Birinci bölgenin seçilebilecek sıralarına Aleviler otururken ulusalcı duruşuyla bilinen eski İzmir İl Başkanı Tacettin Bayır'ın çıkışı dikkat çekti. İkinci bölgede etnik kimlik etkisi çok hissedilmedi. Anahtar listelerle İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'na yakın İzmir milletvekilleri Mustafa Moroğlu ve Hülya Güven'in önü kesildi. İki vekil ilk 20'ye bile giremedi. 16 yıl sonra yapılan önseçimde sonucu:

  • Ege Postası
  • 30.03.2015 - 11:40
CHP'nin İzmir'de yaptığı ön seçimde sonuç anahtar listelerle alındı. Bazı adaylar "Anahtar liste var mı" diye soran partiliye evinin anahtarını gösterse de sıraların kapıları bu listelerle açıldı. Birinci bölgede çıkan tablo Alevi ittifakını gözler önüne serdi. Musa Çam, Ali Yiğit, Murat Bakan, Muhsin Kurt, Ali Hıdır Uludağ Alevi oylarıyla seçildi. Birinci bölgede ikinci çıkan Tacettin Bayır'ı ise ulusalcı duruşuyla kazandı. Dokuz Eylül Üniversitesi'nin karşısında fizik tedavi merkezi olan Buca ve Torbalı'da da iki hastanenin ortağı olan Ali Yiğit partililere verdiği sağlık hizmetini oya dönüştürmeyi başardı. İzmir'in en çok kazanan avukatlarından Murat Bakan'ın da müvekkil portföyü oya dönüştü. İkinci bölgede ulusalcıların etkisi büyük oldu. Mustafa Balbay, Atilla Sertel, Kamil Okyay Sındır özellikle Kınık, Bergama, Dikili'nin ulusalcı oylarını aldı. Anahtar listelerle İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'na yakın İzmir milletvekilleri Mustafa Moroğlu ve Hülya Güven'in önü kesildi. İki vekil ilk 20'ye bile giremedi. Güven, üyeye mektup gönderdiğini ancak zamanında ulaşmadığını öne sürerek PTT'yi suçladı. Ön seçimden 21. çıkan Güven, sonucu "Üyelerimizin verdiği bir karar saygı duymak lazım. Katılım fazla olsaydı belki sonuç farklı olabilirdi. PTT sınıfta kaldı. Tüm üyelerimize 20 gün önce mektup ve broşür göndermiştim. Büyük çoğunluğu almadı. 64 bin üyeye birebir ulaşma şansımız yok. Üye listeleri Yüksek Seçim Kurulu'ndan geç geldi. Bundan sonra 7 Haziran seçimi için çalışacağız. Vekil olmamak buna engel değil. İktidar için mücadele edeceğiz" dedi. 

Ön seçimden 22. çıkan Mustafa Moroğlu ise anatar liste yapmadığını kampanyasını tek başına yürüttüğünü belirterek, "Bu örgütün adaleti varsa birinci bölgede Musa'yı, ikinci bölgede beni seçer diye düşündüm. Anahtar listeler sonucu belirledi. Siyasete milletvekili olmadan da devam edebilirim. Bu ülke için canını verenlere borcumuz var. Belki de milletvekili olmadan daha da etkili olunur" dedi. (
Elif DEMİRCİ /DHA)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.