Dolar 32,5162
%-0.09
Euro 34,7882
%-0.22
Altın 2.418,200
%-0.49
Bist-100 9.673,00
%0.29

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
CHP'li Moroğlu ve Güven hüsrana uğradı

CHP'li Moroğlu ve Güven hüsrana uğradı

Cumhuriyet Halk Partisi’nde 16 yıl aradan sonra gelen önseçim kararı İzmir’de mevcut vekillerden Musa Çam ve Mustafa Balbay’ın yüzünü güldürürken, kimi isimler için de hüsranla sonuçlandı. Örgütün heyecanla karşıladığı önseçim yarışında İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’na yakınlığı ile bilinen Mustafa Moroğlu ve Hülya Güven’in listelerde alt sıralarda kaldı. Kocaoğlu ekibinden Moroğlu ve Güven

  • Ege Postası
  • 29.03.2015 - 23:12
ERMAN ŞENTÜRK/HABER SERVİSİ- CHP İzmir’de önseçim yarışında birinci bölgede açık ara yarışı kazanan Musa Çam ile ikinci bölgede 4’üncü sıradan milletvekilliği adayını garantileyen Mustafa Balbay’ın yaşadığı sevinç devam ederken, Kocaoğlu’na yakınlığı ile bilinen isimler ise hayal kırıklığı yaşadı. İzmir Milletvekilleri Hülya Güven ve Mustafa Moroğlu sandıktan çıkan sonuçlara dair ilk değerlendirmeyi Egepostası’na yaptı.
 
 
“SONUCU YENİLGİ OLARAK GÖRMÜYORUM”
TBMM’de İzmir’i temsil eden isimlerden olan ve önseçimde çıkan sonuçlar sonrasında vekillik sırasını devredecek olan Milletvekili Mustafa Moroğlu, sonuçların ardından yaptığı açıklamada partisine ya da üyelerine kesinlikle kırgınlık duymadığının altını çizerek, “Örgüt olarak önseçimi hep istiyorduk. Bugüne kadar verdiğimiz mücadeleye karşın arkadaşlarımız bize böyle bir oy verdi. Biz bundan sonra üyeleri değil, kendimizi değerlendireceğiz. Sonuçlar ortada. Bundan sonra milletvekili olmasak da, tıpkı bundan önce olduğu gibi mücadelemizi farklı ortamlarda sürdüreceğiz. Bunu bir yenilgi olarak görmüyorum. Açıkçası bu kadar düşük bir oy beklemiyordum. Sonuçlara göre bir değerlendirme yapacağım. Hiçbir zaman anahtar liste ya da ittifak peşinde olmadım. Bunları da değerlendireceğiz ve yapılan önseçimi buna göre yorumlayacağız. Üyelerin kendi iradesi ile sandık başına gittiği özgür bir seçim oldu. Hayırlı olmasını diliyorum. Her işin bir iyi tarafı vardır. Bu sonucun da bir hayır olduğunu düşünüyorum” şeklinde konuştu.
 


“ÖNEMLİ OLAN 7 HAZİRAN”

Sandıktan çıkan sonuçların kendisi için sürpriz olmadığını vurgulayan Hülya Güven ise şunları dile getirdi: “Sonuçları saygı ile karşılıyorum. Ön seçimde üyelerimiz kendileri kararını verdi. Önemli olan bizim şahsi başarımız değil, 7 Haziran’da Cumhuriyet Halk Partisi’ni iktidar yapmaktır. Çıkan tablo sürpriz olmadı. Toplam 74 aday adayıydık. Hepimiz de bu sıraya girmeyi istiyorduk. Beklediğimiz sonuç bu olmasa bile saygı ile karşılamak gerekir. Neticede üyelerimizin tercihi budur. Ben yine partim için çalışmayı sürdüreceğim. Tabii ki partim için çalışmaya devam edeceğim. Kırgınlığım söz konusu olamaz. Üzgün değilim. Anahtar listeler konusunda dolanan söylentilerini duydum ama açıkçası buna inanmadım. Olabilir, bu listeler kullanılabilir. Ama üyeler sandık başına oy kullanmaya gittiğinde kendi vicdanları ile yüz yüze kalıyor. Önemli olan 7 Haziran tarihidir.” 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.