Dolar 32,4375
%-0.15
Euro 34,7411
%-0.66
Altın 2.441,870
%0.23
Bist-100 9.916,00
%2.05

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Adana'da Engelsiz Hastaneler Stratejisi Çalıştayı yapıldı

Adana'da Engelsiz Hastaneler Stratejisi Çalıştayı yapıldı

Adana Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Kemal Kiraz, hastaneleri engellilerin rahatça kullanabilmesini sağlamak amacıyla projeler hazırladıklarını söyledi. Adana Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği ve Büyükşehir Belediyesi Kent...

  • Ege Postası
  • 06.06.2013 - 13:38
Adana Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Kemal Kiraz, hastaneleri engellilerin rahatça kullanabilmesini sağlamak amacıyla projeler hazırladıklarını söyledi.

Adana Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği ve Büyükşehir Belediyesi Kent Konseyi Engelliler Meclisi ‘Engelsiz Hastaneler’ projesini yaşama geçirmek amacıyla Seyhan Uygulama Hastanesi’nde ‘Engelsiz Hastaneler Strateji Çalıştayı’ düzenledi.

Çalıştaya, Vali Yardımcısı İbrahim Avcı, etkinliği düzenleyen her iki kurumun yöneticileri ve doktorlar katıldı.

Çalıştayın açılış konuşmasını yapan Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Kemal Kiraz, daha önce Büyükşehir Belediyesi Kent Konseyi Engelli Meclisi Başkanı Ali Duran Karakaya ile engellilerin sorunlarıyla ilgili ne şekilde bir işbirliği yapılabileceğine dair konuştuklarını hatırlattı. Kiraz, “Sonra böyle bir çalıştayın yararlı olacağına karar verdik. Engellilerin sorunlarıyla ilgili empati yapmak, anların sorunlarını belirlemek ve çözme aşamasında harekete geçmek amacıyla buradayız. Hastaneleri engelli vatandaşlarımızın rahatça kullanabilmesini sağlamak istiyoruz.” dedi.

İLK ÇALIŞTAYIMIZIN SONUCU ÇOK ÖNEMLİ
Kent konseyi Engelli Meclisi Başkanı Ali Duran Karakaya da her insanın potansiyel engelli olduğunu belirtti. Karakaya, “Ben 14 yaşında geçirdiğim kaza sonucu engelli hale geldim. Engelli olmak hayatın sonu değil. Önemli olan üretmeye devam etmektir. Engellilerle ilgili sorunların çözümü için sadece bizlerin çalışması yeterli olmuyor. Hastanelerdeki engeller sorunun bir parçası. İlk çalıştayımızın sonucu çok önemli. Birlikte yaşamanın engeli yok. Hayat paylaşınca güzel.” diye konuştu.

Vali Yardımcısı İbrahim Avcı ise ‘Engelsiz Kent Adana’ kavramının somut şekilde oluşturulması aşamasında söz konusu çalıştayın bir kilometre taşı olacağına inandığını ifade etti. Avcı, sözlerini şöyle sürdürdü: “Engelsiz hastaneler sıkıntılardan biri. Engelsiz bir kent için ve moral değerler açısından çok fazla yapacak iş var. Kamuda çalışanlar, engellilerle ilgili faaliyetleri görev ve sorumluluk olarak görmeli. İşitme engelli bir hastanın hastanede doktora derdini anlatmak için işaret dilini bilen birilerine ihtiyacı var. Sorunları birlikte aşacağız.”

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.