Dolar 32,2020
%-0.22
Euro 35,0069
%-0.22
Altın 2.498,740
%1.32
Bist-100 10.644,00
%3.14

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
AK Parti’nin itirazı o 2 ilçede reddedildi

AK Parti’nin itirazı o 2 ilçede reddedildi

AK Parti’nin itiraz başvurusunda bulunduğu Karaburun ve Beydağ’daki başvuruları ilçe seçim kurulunca reddedildi. AK Parti İl Seçim Kurulu'na gidiyor

  • Ege Postası
  • 03.04.2019 - 17:21

HALİDE DEMİR POLATLI/EGEPOSTASI- AK Parti’nin itiraz ederek geçersiz oyların yeniden sayımını istediği Karaburun ve Beydağ başvuruları ilçe seçim kurulunca kabul edilmedi. Karaburun’da seçimi rakibi CHP adayı İlkay Girgin Erdoğan’a karşı kaybeden AK Parti Karaburun Belediye Başkan Adayı Ferhan Eroğlu ve ilçe yöneticileri ıslak imzalı tutanaklarda tutarsızlık olduğunu belirterek, bazı sandıklar ile geçersiz sayılan oyların yeniden sayımı için İlçe Seçim Kurulu'na başvuruda bulunmuştu.

AK Parti'nin Karaburun'daki itirazı ilçe seçim kurulunca reddedildi. Karaburun'da AK Partili yöneticiler, itirazlarının reddedilmesinin gerekçeli kararını alıp değerlendirdikten sonra bu kez İl Seçim Kurulu'na başvuracak.

AK Parti Karaburun Adayı Ferhan Eroğlu, “İlçemizde geçerli sayılan oy miktarı 7 bin 592. Belediye başkanlığında 108, meclis üyeliğinde ise 118 geçersiz oy var. Yaptığımız çalışmaya göre ıslak imzalı tutanaklarda tutarsızlık var. Rakamsal anlamda il başkanlığımız tarafından yapılan bir çalışma var. İtiraz edeceğimiz sandıklar var. Geçersiz oyların da yeniden sayımını isteyeceğiz” açıklamasını yapmıştı.

Karaburun’da CHP’li İlkay Girgin Erdoğan yüzde 49.28, AK Partili Ferhan Eroğlu ise yüzde 39.73 oranında oy almıştı. İlçede DSP’li aday Dinçer Özlüoğlu da yüzde 9.85 oranında oy almayı başarmıştı.

BEYDAĞ  SONUCA İTİRAZA HAZIRLANIYOR

AK Partililerin ilçe seçim kuruluna itirazda bulunduğu bir diğer ilçe olan Beydağ’daki başvuru da ilçe seçim kurulu tarafından reddedildi. Beydağ'da AK Partili yönetciler de il seçim kuruluna başvuracaklarını belirtti. Beydağ'da CHP'li Feridun Yılmazlar, yüzde 50.51 oranında oy alırken; AK Partili Ogün Asil Aydoğu ise yüzde 48.26'da kalmıştı.

GÜLŞAH ÇETE: İTİRAZ ETMEYİ DÜŞÜNÜYORUZ

AK Parti Beydağ İlçe Başkanı Gülşah Çete, seçimi 199 oy farkla kaybettiklerini, 600 oyun geçersiz sayıldığını, ıslak imzalı tutanaklarda da tutarsızlıklar tespit ettiklerini belirterek, “Bir oy bir oydur. Sonucu değiştirip değiştirmemesi önemli değil. Bir oyun dahi ardını bırakmayacağız” şeklinde konuşmuştu. 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.