Dolar 32,2020
%-0.22
Euro 35,0069
%-0.22
Altın 2.498,740
%1.32
Bist-100 10.644,00
%3.14

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Bergama’nın yeni başkanı AK Partili Hakan Koştu: CHP’li seçmenlerin de gönlüne gireceğim

Bergama’nın yeni başkanı AK Partili Hakan Koştu: CHP’li seçmenlerin de gönlüne gireceğim

Belediyesi CHP’den AK Parti’ye geçen Bergama’da CHP’nin ilçe seçim kuruluna başvurusu reddedildi. AK Parti’nin başvurusu kabul edildi. Düzeltme yapıldı, AK Parti ve CHP arasındaki 277 olan oy farkı 532’ye çıktı. 10 yıl aradan sonra CHP’den aldıkları belediye başkanlığı seçimi için 24 Haziran seçimlerinden beri çalıştıklarını belirten AK Partili Bergama Belediye Başkanı Hakan Koştu, “24 Haziran seçimlerinde CHP ile aramızdaki 8 bin oy farkını kapatıp, 532’de öne geçtik. Çok çalıştık, kazandık. CHP’li seçmenlerin de gönlüne gireceğim” dedi. Bergama’nın yeni başkanı AK Partili Hakan Koştu:

  • Ege Postası
  • 03.04.2019 - 13:26

HALİDE DEMİR POLATLI/EGEPOSTASI-31 Mart yerel seçimlerinin ardından Bergama’da 10 yıl sonra CHP tarafından yönetilen belediye başkanlığı seçimini 277 oy farkla AK Parti Bergama Belediye Başkan Adayı Hakan Koştu kazandı.

CHP Bergama İlçe Başkanı Mehmet Ecevit Canbaz, seçim sonuçlarına itiraz etti. Ancak ilçe seçim kurulu itirazı makul ve haklı bulmayarak reddetti. İlçe Başkanı Canbaz, bunun üzerine itirazlarının reddi ile ilgili gerekçeli kararı CHP İzmir İl Başkanlığı’na göndereceklerini, ilin İzmir İl Seçim Kurulu’na başvuracağını belirtti.  

HAKAN KOŞTU: BİZ DE BAŞVURDUK, İLÇE SEÇİM KURULU KABUL ETTİ VE DÜZELTTİ

Öte yandan başkanlık yarışını kazanan AK Parti Bergama Adayı Hakan Koştu, kendilerinin de Bergama’da itirazda bulunduklarını ve itirazlarının kabul edildiğini açıklayarak, rakipleri CHP ile aralarındaki 277 oy farkının itirazlarının incelenmesinin ardından 532’ye çıktığını açıkladı.

BÖYLECE 277 OLAN OY FARKIMIZ 532’YE ÇIKTI

Konuyla ilgili bilgi veren AK Partili Bergama Belediye Başkanı Hakan Koştu, itirazlarının gerekçesinin yanlış sütun kaydırma nedeniyle oluşan maddi hata olduğunu belirterek, “CHP ile aramızda 277 oy fark vardı. Ancak birleştirme tutanaklarından birinde yanlış sütun kaydırma nedeniyle maddi hata oluşmuştu. Biz de ilçe seçim kuruluna başvurduk. Bizim başvurumuz somut kanıt olduğu için kabul edildi ve düzeltildi. Aramızdaki fark 277 değil 532 oldu. Onların kayda değer gerekçeleri yok. Bu nedenle ilçe seçim kurulu reddetti. Ama bizim tutanakla sabit olduğu için kabul edildi ve düzeltildi. Yasal itiraz süresi devam ediyor. İle başvuracaklarmış. Bizim korkumuz yok. Yeniden değerlendirme yapılabilir. Bergama’da başkanlık 10 yıldır CHP’de idi. Biz tekrar kazanmış olduk” şeklinde değerlendirme yaptı.

24 HAZİRAN’DA 8 BİN OLAN OY FARKINI KAPATTIK

AK Parti’nin Bergama İlçe eski Başkanı da olan ve yerel seçimlerde partisinin Bergama adayı olan Hakan Koştu, 24 Haziran seçimlerinin hemen ardından çalışmaya başladığını, o seçimde CHP ile aralarında olan 8 bin oyluk farkı sıkı bir çalışmayla kapattıklarını ve 532’de öne geçerek, seçimi kazandıklarını söyledi.

HALKIN BEKLENTİSİ ÇÖZÜM ÖNERİLERİYDİ, ÖNERİLERİMİZİ SUNDUK VE KAZANDIK

AK Partili Bergama Belediye Başkanı Hakan Koştu, “Belediye 10 yıldır CHP’de idi. 24 Haziran seçimlerinde aramızda 8 bin oy fark vardı. Bir yıldan az sürede bu farkı kapattık ve 532 öne geçtik. Bizim için yerel seçim süreci 24 Haziran seçimlerinin hemen ardından başlamıştı. O günden bugüne sahadaydım. Yani bu sonuç 2-3 aylık bir çalışmanın sonucu değil. Sorunları ve sıkıntıları iyi saptadık. Projeler ürettik. Halkın beklentisi çözümdü. Çözüm önerilerini halkımıza sunduk. Sonuçta biz kazandık” diye konuştu.

CHP’Lİ SEÇMENLERİN DE GÖNLÜNE GİRECEĞİZ

Kendisine oy veren-vermeyen herkesin belediye başkanı olacağı sözünü veren Bergama Belediye Başkanlığı görevine seçilen Hakan Koştu, “Bu saatten sonra Bergama’ya hizmet etmemiz gerekiyor. Bize oy vermeyenlerin de neden oy vermediğini saptayacağız. Hizmet belediyeciliği anlayışı hayata geçireceğiz. CHP’li seçmenlerin de gönlüne gireceğiz. İsteklerin ve beklentilerini bir bir hayata geçireceğiz” ifadelerini kullandı. 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.