Dolar 32,1670
%-0.04
Euro 34,9838
%0.38
Altın 2.454,280
%-0.3
Bist-100 10.899,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
AK Partili aday adayı Sema Yeşilçimen: Selçuk çantada keklik değil

AK Partili aday adayı Sema Yeşilçimen: Selçuk çantada keklik değil

AK Parti Selçuk İlçe eski Başkanı ve AK Parti İzmir İl Yönetim Kurulu Üyesi Sema Yeşilçimen, Selçuk Belediye Başkan Aday Adayı olmak için görevinden istifa etme kararı aldı. İl yönetim kurulu üyeliğinden istifa edip, müracaatını yapan Sema Yeşilçimen, “Aday olarak gösterilmem ve seçilmem durumunda Selçuk’u ortak akılla ve Selçuklularla birlikte yönetme sözü veriyorum. Ortak akılla Selçuk’un nasıl yönetileceğini, nasıl çağdaş bir kent yapacağımızı herkese göstereceğiz. Selçuk örnek bir ilçe olacak” dedi. AK Partili aday adayı Sema Yeşilçimen:

  • Ege Postası
  • 13.11.2018 - 14:27

Sosyal demokrat kökenli bir aileye mensup olarak uzun yıllar CHP’de siyaset yaptığını, Selçuk Belediyesi’nde CHP’li başkandan sonra imza yetkisi olan tek kişi olarak 20 yıllık bir belediyecilik deneyimi olduğunu kaydeden Sema Yeşilçimen, “Selçuk Belediyesi’nde muhasebe yardımcılığı, emlak şefliği, özel kalem müdürlüğü, hesap işleri müdür yardımcılığı ve müdürlüğü yaptım. 10 yıl boyunca, 1989-1999 arasında belediye başkanından sonraki tek yetkili kişiydim. İyi bir belediyeci olduğumu düşünüyorum. Belediyecilik halkın arasında olmak, halkla birlikte olmak demektir. Yapamayacağım hiçbir şey için söz vermeyeceğim” sözünü verdi.

VEFA BEY'İN İNSANLARI ÖTEKİLEŞTİRDİĞİNİ DÜŞÜNDÜĞÜM İÇİN AYRILDIM VE…

“Sosyal demokrat bir aileye mensup bir kardeşinizim. O dönemde CHP’de siyaset yaptım. Kayıtlı üye değildim. Belediyede çalıştığım için. 1999 yılında Selçuk Belediyesi’nde çalıştığım görevden CHP’li bir başka başkan (Vefa Ülgür) seçimi kazandı. Kendisiyle çalışamayacağımı söyledim ve istifa ettim” diyerek eski partisi CHP ile yolları ayırdığını ve bu ayrılığın nedenlerini şöyle anlattı:

“Vefa Beyin Selçuk’a katkı sağlayamayacağını, insanları ötekileştirdiğini düşündüğüm için öyle bir yönetimde çalışmak istemedim. Ben haklı çıktım. Sosyal demokrat seçmenler 15 yıl kendisine görev  verdi. Her defasında kendisini düzeltir diye bekledik. Ancak maalesef sosyal demokrat seçmenler de yanlış yaptıklarını düşündü ve Vefa Bey’e desteğini çekti.”

CHP’DEN AYRILIP AK PARTİ’YE GEÇTİ

Belediyedeki önemli görevinden istifa eden ve akabinde AK Parti’ye geçen, bir yıl içinde de AK Parti Selçuk İlçe Başkanı olan ve bu görevi uzun süre sürdüren Sema Yeşilçimen, yaptıkları çalışma sonunda 2014 yılında Selçuk’un AK Parti belediyeciliği ile tanışmasını sağladıklarını söyledi.

2014’TE SELÇUK’U AK PARTİ BELEDİYECİLİĞİ İLE TANIŞTIRDIK

Yeşilçimen, CHP’den AK Parti’ye geçen Selçuk’ta kapı kapı çalıştıklarını ve sosyal demokrat seçmenlerin de desteğini aldıklarını dile getirerek,

“Ben de AK Parti’ye 2009 yılında geçtim. Üye oldum. 2010 Ocak ayında da ilçe başkanı oldum. Göreve geldiğim günden itibaren tüm arkadaşlarımızla 2014 yerel seçimlerini hedef olarak belirledik. Bu seçimlerin galibinin mutlaka AK Parti olması için var gücümüzle kapı kapı çalıştık. Partimizi anlattık, AK belediyeciliği anlattık. Sosyal adaletçi olduğumuzu anlattık. Selçuk halkının da teveccühüyle 2014 yılında Selçuk AK Parti belediyeciliği ile tanıştı. 13 oy farkla biz kazandık. Sırat köprüsünden geçtik biz. Selçuk halkı bize bu görevi verdi. Başkanımız o günden bu güne görevini sürdürüyor.”

HÜKÜMET DESTEĞİYLE BİRÇOK PROJE HAYATA GEÇTİ ANCAK..

2014 yılından bu yana AK Partili Zeynel Bakıcı tarafından yönetilen ilçede hükümet desteğiyle birçok projenin hayata geçirildiğini aktaran AK Parti Selçuk Belediye Başkan Aday Adayı Sema Yeşilçimen,

“AK Parti belediyeciliğinde sayın başkanımız bir tık eksik kaldı. Bürokrasiden geldiği için ilçenin sorunlarını cesurca sahiplenmedi. Kendisi çok iyi niyetli bir insan. İlçe başkanı olarak başkanımızla ilgili yolsuzluk ya da başka olumsuz bir düşüncemiz yok. Ancak sayın başkanın bürokrat kökenli olması nedeniyle sorunlara çok sahip çıkamadı. Hükümet desteğiyle İZBAN’ı getirdik. Yeni okullar yapıldı. TOKİ konutları yapılıyor. Önümüzdeki günlerde lansman yapılacak. Antik kanalla ilgili projelerin tamamı bitti, burada sayın Bekir Pakdemirli bakanımız ve vekillerimiz konuya el attı ve ödenek çıktı. Hastanemizle ilgili TOKİ alanındaki projelendirme yapıldı. Şu an sadece Danıştay’daki eski yerin durumu bekleniyor” ifadelerini kullandı.

SELÇUK ÇANTADA KEKLİK DEĞİL VE…

AK Parti Selçuk Belediye Başkan Aday Adayı Sema Yeşilçimen, Selçuk’ta CHP ile aralarındaki oy farkının fazla olmadığına da dikkat çekerek, Selçuk’un hiçbir parti için çantada keklik olmadığını ve halka dokunan, halkta karşılığı olan adayla ilçenin yeniden kazanılabileceğini ifade etti.

AK PARTİ BAYRAĞINI ASLA VE ZİNHAR İNDİRMEYECEĞİZ

Yeşilçimen, aday olarak gösterilmesi durumunda yapacaklarını da anlatarak, şunları söyledi:

“Selçuk bizim için şu anda çantada keklik değil. Hiçbir parti için de değil. Selçuk halkı kendisine en yakın ve samimi gördüğü bir adayı karşısında görmek istiyor. Selçuk halkının kaybedecek vakti yok. 24 Haziran seçimlerinde aldığımız oy 6 bin 200. Yerel seçimlerde de Binali Yıldırım’ın adaylığı nedeniyle oylarımız yüksekti. Sosyal demokrat oylara talip olmalıyız. Şu anda Türkiye’de AK Parti bence en büyük sosyal demokrat yapıya sahip. Çünkü biz sosyal adaletçiyiz. Benim partim esas sosyal demokrat. CHP’nin hayal ettiği ve söylediği her eylemi biz hayata geçiriyoruz. Onların vaatleri sözde kalıyor. Sayın Cumhurbaşkanının halktaki büyük karşılığı ve halka verdiği güven sayesinde önemli projeleri hayata geçiriyoruz. Bu görev bana verildiği takdirde Selçuk Belediyesi’nin herkesin belediyesi olduğunu göstereceğim. Siyasi argüman ve ideolojiler benim nazarımda ikinci planda olacak. UNESCO listesine giren Selçuk’un turizmden hak ettiği payı alması için çalışacağız. Binali Yıldırım’ın teknik ekibinin hazırladığı büyük bir meydan projemiz var, bitti lansman safhasında. Bu projeyi zaman kaybetmeden hayata geçireceğiz. Çalınmadık kapı bırakmayacağız. CHP’liler cenaze levazımatçısı dedi. Çünkü doğumdan ölüme kadar halkımızın her iyi ve kötü yanında yanlarında yer alıyorum. Dutlu yolun tekrar düzenlenerek Pamucak’a ulaşmasını sağlayacağız. Projelerimiz hazır ancak süreç içerisinde açıklayacağız. Önce insan, önce Selçuk sloganıyla yola çıktım. Partimiz doğru adayı göstermesi durumunda AK Parti bayrağını Selçuk’tan asla ve zinhar indirmeyeceğiz. Partili partisiz herkesten oy almıştık, aynı desteği şahsımla birlikte alabileceğime inanıyorum. Gerek partimden gerek diğer partilerden Selçuk Belediye Başkan aday adaylığına müracaat eden bütün arkadaşlarıma başarılar diliyorum. Bu ilçe için hangimizde hayır varsa onun alnına yazsın.”

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.