Dolar 32,3749
%0.05
Euro 34,7645
%-0.08
Altın 2.395,900
%-0.04
Bist-100 10.245,00
%0.35

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
AK Partili Sürekli'den Akpınar'a 'ruhsat' çağrısı

AK Partili Sürekli'den Akpınar'a 'ruhsat' çağrısı

AK Parti İzmir Milletvekili Kerem Ali Sürekli, Karşıyaka’nın stat konusunu TBMM’ye taşıdı. Sürekli Meclis’te yaptığı konuşmada Karşıyaka’nın kaybedecek 1 dakikası bile olmadığını söyledi ve stadın ruhsatı için Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar’dan destek istedi. AK Partili Sürekli, Akpınar'a Meclis kürsüsünden seslendi

  • Ege Postası
  • 02.11.2017 - 17:42

AK Parti İzmir Milletvekili Kerem Ali Sürekli Karşıyaka Spor Kulübü'nün 105'inci kuruluş yıldönümü hakkında Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde konuştu. Sürekli, yaptığı konuşmada Karşıyaka’nın zor günler geçirdiğini ve kurtuluşun yeni yapılacak stat olduğunu ifade etti.

Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar’a Meclis kürsüsünden seslenen AK Partili Sürekli, Karşıyaka Spor Kulübü’nün kaybedecek 1 dakikası bile olmadığını ifade ederken ruhsat için destek istedi.

Sürekli’nin konuşması şöyle:

“Karşıyaka Spor Kulübü İzmir’in ilk spor kulüplerindendir. Yıl 1912, Osmanlı Devleti sıkıntı içerisinde. 5 tane milliyetçi genç bir araya geliyor. Bu 5 isim hep beraber milli şuur ve milli heyecanı artırmak için bir spor kulübü kuruyor. Kulübün adı Karşıyaka oluyor, renkleri kırmızı-yeşil. Yeşil islamiyeti, kırmızı ise Türklüğü işaret ediyor. Kulübün isminin kısaltılmasının Osmanlı karşılığı Kaf-Sin-Kaf oluyor. Ve bu kısaltma dalga dalga tribünlerde yayılıyor. O dönemlerde Kurtuluş Savaşı var, ve bu gençler milli hassasiyetle Anadolu’ya silah taşınmasında rol üstleniyorlar.

Karşıyaka Spor Kulübü çok büyük başarılara imza atmış bir kulüptür. 1980’de ezeli rakibimiz Göztepe ile oynadığımız karşılaşmayı 80 bin kişi izliyor ve dünyada ikinci lig seyirci rekoru kırılıyor. Basketbol takımımız iki tane Türkiye şampiyonluğu, Cumhurbaşkanlığı Kupası, Türkiye kupası kazandı.

TARAFTARA TEŞEKKÜR ETTİ

Ancak bu köklü kulüp bu günlerde sıkıntılı günler yaşıyor. Bu sıkıntılı günlerde taraftarlarımız bir kampanya başlattı ve futbol takımının 12 puanının silinmesine engel oldu. Bu cefakar taraftarlarımız sağolsunlar, varolsunlar.

“BİZLER DE GEREĞİNİ YAPACAĞIZ”

Şimdi sıra bize geldi. Bizler de gereğini yapacağız. İzmir’e döndüğümde ilk önce Karşıyaka Belediye Başkanımızı ziyaret edeceğim. Karşıyaka’nın önemli şahsiyetlerini ziyaret edeceğim ve Karşıyaka için bir şeyler yapılması gerektiğini dile getireceğim. Taraftarın başlattığı yerden devam etmeliyiz. İnşallah çağrımıza olumlu yanıtlar gelecektir.

BAŞKAN AKPINAR’A SESLENDİ

Karşıyaka’ya yeni bir stat yapıyoruz. 9 Eylül’de sayın başbakanımız bu stadın temelini attı. Bu stat 62 milyon liraya mal olacak. Bu stadın ruhsat başvurusu da yakınlarda Karşıyaka Belediye Başkanımızın önüne gidecektir. Sayın belediye başkanım Karşıyaka’nın kaybedecek 1 dakikası bile yok. Lütfen ruhsatı verin, stadımıza başlayalım.

“BU STAT KARŞIYAKA’NIN KURTULUŞUDUR”

İnşallah stadımızı 19 Aralık 2018 Dünya Karşıyakalılar Günü’nde açalım. Bu stat bizim kurtuluşumuz olacak. Bu stat Karşıyaka’ya çok şey kazandıracak. Ticari ünitelerimiz var bu statta. Buralardan kulübümüz ciddi gelirler elde edecek. Yine bu statta isim hakkımız var, bunu değerlendireceğiz. Bu stat Karşıyaka’nın kurtuluşu olacak. Ben bu konuda başta belediye başkanımız ve tüm Karşıyakalılar’ın duyarlı olacağına inanıyorum. Taraftarın başlattığı bu çalışma inşallah başarıyla sona erecek. “

 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.