Dolar 32,3374
%-0.07
Euro 34,8108
%0.06
Altın 2.393,270
%-0.15
Bist-100 10.277,00
%0.67

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
AK Partili Şengül'den MHP'li Şahin'e ziyaret; Çarpıcı ittifak açıklaması

AK Partili Şengül'den MHP'li Şahin'e ziyaret; Çarpıcı ittifak açıklaması

MHP ve AK Partili İzmir İl başkanları, partilerinin genel merkez düzeyinde devam eden ittifak görüşmeleri sürerken İzmir’de biraraya geldi. AK Parti İzmir İl Başkanı Aydın Şengül de MHP İzmir İl Başkanı Veysel Şahin de ittifaktan yana olduklarını söyledi. AK Partili Şengül'den MHP'li Şahin'e ziyaret

  • Ege Postası
  • 09.10.2018 - 11:55

HALİDE DEMİR POLATLI/EGEPOSTASI-Genel merkez düzeyinde ittifak görüşmeleri süren AK Parti ve MHP’nin İzmir il başkanları ilk kez biraraya geldi. Göreve yeni atanan MHP İzmir İl Başkanı Veysel Şahin’i makamında ziyaret ederek hayırlı olsun temennisinde bulunan AK Parti İzmir İl Başkanı Aydın Şengül, ittifaktan yana olduğunu söyledi.

AYDIN ŞENGÜL: BİR DEFA GÖNÜL İTTİFAKINI KURDUK…

AK Parti İzmir İl Başkanı Aydın Şengül, genel merkez düzeyinde görüşmelerin sürdüğünü, kendilerinin tek başına karar verme mercii olmadığını vurguladıktan sonra, “Gündemi meşgul eden ittifak olacak mı olmayacak mı. Bir defa gönül ittifakını kurduk. İttifakımız ne olursa olsun yerli ve milli ittifakımız devam edecek. Yerel seçim süreciyle ilgili genel merkezin görüşmelerini bekliyoruz. Kendi aramızda görüşmelerimizi yapıp değerlendireceğiz” dedi.

ŞENGÜL: OLURSA İYİ BİR SİNERJİ YAKALAYACAĞIMIZA İNANIYORUM

Kendisinin de ittifaktan yana olduğunu kaydeden AK Parti İzmir İl Başkanı Aydın Şengül, “Olursa iyi bir sinerji yakalayacağımıza inanıyorum” dedi.  

ŞENGÜL: BUNU EN ÇOK İSTEMEYEN CHP OLUR ÇÜNKÜ…

İttifakı İzmir’de en çok istemeyecek partinin CHP olduğunu dile getiren İl Başkanı Şengül, “Bunu en çok istemeyen CHP olur. 15 yıllık CHP iktidarından ciddi rahatsız İzmirli. Talepleri gerçekleşmemiş, ciddi bir hayal kırıklığı var. Alternatif bulunduğunda o değişimi İzmirlinin yapacağına inanıyorum” ifadelerini kullandı.

ŞENGÜL: ÇOK AZ BİR SÜRE KALDI, BEKLEYİP GÖRELİM

Partilerinin de aday tespiti yönünde çalışmalarını sürdürdüğünü belirten AK Parti İzmir İl Başkanı Aydın Şengül,  açıklamalarını şöyle sürdürdü:

“Önümüzde yerel seçim var. Biz de MHP de kendi bazında çalışmalarını sürdürüyor. Bizim resmi olarak kamuoyuna açıkladığımız bir şey yok. Tek başına karar verecek merci değiliz. Genel merkezimiz ve genel başkanımız var. Bize yol haritası vereceklerdir. Biz de ona göre gerekli görüşmeleri yapacağız. Ama temennimiz bu. İttifakın devam etmesinden yanayım. Ama son kararı verecek olan genel merkezimizdir. Sayın başkanımızın ve bizim bir şey yapmamız söz konusu değil. Çok az bir süre kaldı bekleyip görelim.”

Sözlerine, “Başkanımız Necat Bey, yerini Veysel kardeşimize devr etti. Bu nedenden dolayı hayırlı olsun ziyaretinde bulunmak için kendilerini ziyaret ettik” diye başlayan Aydın Şengül’e, “ Zahmet buyurdunuz. Şeref verdiniz” sözleriyle karşılık veren MHP İzmir İl Başkanı Veysel Şahin de, ittifak görüşmelerine dair görüşlerini paylaştı.

VEYSEL ŞAHİN: GENEL MERKEZDEN GELECEK SONUÇLARI BEKLİYORUZ

İl Başkanı Veysel Şahin, “Bizim ittifakımız biz söz verdiğimiz Cumhur ittifakına bağlılığımız sürüyor, sürecek. Yerel seçimlerde de dün genel merkezlerimizde görüşme yapıldı, yapılmaya da devam edecek. İl başkanımızın söylediği gibi genel merkezimizden gelecek sonuçları bekliyoruz.  Biz de o sonuçlara göre hareket edeceğiz. Devam edeceğini düşünüyorum bu birlikteliğin. Hayırlı olur inşallah. Genel merkezlerimiz görüşüyor. Hangi doneler üzerinde görüşüyorsa biz ona uyacağız. İlimiz hakkımızdaki bilgileri genel merkeze ilettik. Görüşmeler belli çerçevede yapılıyor. Biz sadece gelecek karara uyarız. Bizim adaylarımız da belli. İttifakın memleketimize faydalı olduğunu düşünüyoruz. Her karara harfiyen uyarız” değerlendirmesini yaptı.

ŞAHİN: AYKIRI SES ÇIKMAZ, BİRLİKTEN GÜÇ DOĞAR

Cumhur ittifakının ülke ve millet yararına olduğunu da vurgulayan MHP İzmir İl Başkanı Veysel Şahin, İzmir’de ittifak durumunda parti teşkilatından aykırı ses çıkmayacağını dile getirerek, açıklamalarını şöyle sürdürdü:

“Aykırı bir ses çıkmaz. Milletimiz, devletimiz bunun faydalarını görüyor. Birlik olmaktan kime zarar gelir k? Birlikte güç doğar. Biz bağlıyız, devam edeceğiz. Liderimize sadığız.”

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.