Dolar 32,4375
%-0.15
Euro 34,7411
%-0.66
Altın 2.441,870
%0.23
Bist-100 9.916,00
%2.05

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
AK Partili Kaya duyurdu: İnciraltı sorununda önemli gelişme!

AK Partili Kaya duyurdu: İnciraltı sorununda önemli gelişme!

İzmir kamuoyunda son haftaların en tartışmalı konularından olan İnciraltı'ndaki arazi sorunu ile ilgili önemli bir gelişme yaşandı. AK Parti İzmir Milletvekilli Mahmut Atilla Kaya, sosyal medyadan açıklama yaparak, konunun paydaşlarından İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Balçova Belediyesi'nin Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nda yapılacak toplantıya davet edildiklerini duyurdu.

  • Ege Postası
  • 09.10.2020 - 12:57

EGEPOSTASI- AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya, kentin son günlerde yeniden gündemine oturan İnciraltı arazi sorunuyla ilgili önemli bir gelişmeyi duyurdu. 

AK Paritli Kaya, planlamayı gerçekleştiren Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın, İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Balçova Belediyesi'nin, görüş ve önerilerini dinlemek üzere, önümüzdeki hafta bakanlıkta yapılacak toplantıya davet edildiklerini bildirdi.

Kaya, sosyal medyadan şunları yazdı;

"İnciraltı'nın, kente devasa bir yeşil alan kazandırılarak, sağlık ve termal turizm temalı, yüksek kat olmaksızın, İzmir'e değer katacak biçimde planlanması yolundaki çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor.

Daha önce net bir şekilde belirtmiştik. Aynı Ege Turizm Planı'nda olduğu gibi, İzmir Büyükşehir Belediyesi ve bölgenin sınırları içerisindeki ilçe belediyesi olan Balçova Belediyesi planlama sürecinin içerisinde olacak. Süreç tamamen şeffaf, katılımcı bir anlayışla yürütülecek.

Planlamayı gerçekleştirecek olan Çevre ve Şehircilik Bakanlığımız, İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Balçova Belediyesi'ni, görüş ve önerilerini sunmak üzere, önümüzdeki hafta bakanlıkta yapılacak toplantıya davet etti.

İnciraltı, belediyelerimiz, oda-borsa-meslek kuruluşlarımız, STK'lar ve bölgedeki toprak sahiplerinin de içerisinde olduğu bir süreç ile planlanacak. Herkesin, her kurumun görüş ve önerilerine açık bir şekilde yürütülecek sürecin sonunda İzmir'imiz kazanacak."

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.